Menu
 

Trešdiena, 28 Oktobris 2020

Lielākais Covid-19 inficēto skaita pieaugums reģistrēts Rīgā, Daugavpilī, Liepājā un Saulkrastos; jauni saslimušie 13 Pierīgas novados

No aizvadītajā diennaktī atklātā kopumā 251 Covid-19 inficēšanās gadījuma vairāk nekā trešdaļa reģistrēta Rīgā, bet salīdzinoši liels inficēto skaita pieaugums reģistrēts arī Daugavpilī, Liepājā un Saulkrastu novadā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Lasīt vairāk...

Konkursā par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu ar autobusiem līdz 2030.gadam sešās daļās sludinās atkārtotu konkursu

Pārvērtējot konkursa par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu ar autobusiem līdz 2030.gadam rezultātus maršrutu tīkla daļā "Ventspils" uzvarētājs ir mainījies, bet sešās daļās tiks sludināts atkārtots konkurss, informēja Autotransporta direkcija.

Atkārtots konkurss tiks sludināts jo saskaņā ar Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) norādēm neviens no pretendentu sagatavotajiem piedāvājumiem neatbilda konkursa nolikuma un/vai tehniskās specifikācijas prasībām.

Autotransporta direkcijas Juridiskās daļas vadītāja Vizma Bahareva informēja, ka iemesls, kādēļ iepirkumu komisijas lēmums tika mainīts, galvenokārt ir saistīts ar tehniskā piedāvājuma precizēšanu. Lai nodrošinātu iespējami lielu konkurenci konkursā, iepirkumu komisija pieļāva atsevišķu tehniskā piedāvājuma punktu precizēšanu, piemēram, ļaujot precizēt autobusu izlaides, bet neļaujot mainīt autobusu skaitu. Tomēr IUB lēmumā norādīja, ka šādi precizējumi nav pieļaujami.

"Tādējādi, lai nekavētu iepirkuma procesu un lai iedzīvotāji iespējami ātri tiktu pie būtiski labākas kvalitātes sabiedriskā transporta pakalpojumiem, iepirkumu komisija strikti ievēroja visas IUB norādes un rezultātus pārvērtēja, atzīstot lielu daļu piedāvājumu par neatbilstošiem konkursa nolikumam," norādīja Bahareva.

Iepirkumu komisija, pārvērtējot konkursa rezultātus, maršrutu tīkla daļā "Ventspils" par uzvarētāju atzina apvienību SIA "Sabiedriskais autobuss" un AS "Nordeka". Pirms tam par uzvarētāju tika atzīts pretendents AS "Talsu autotransports".

Tādējādi lotē "Ventspils" sabiedriskā transporta pakalpojumi tiks nodrošināti ar autobusiem, kuru vidējais vecums 10 gadu periodā būs 3,97 gadi. Informācija par gaidāmajām pieturām autobusos tiks paziņota audio formātā un vizuāli, autobusi būs aprīkoti ar elektronisku maršruta zīmi, drošības jostām, bezvadu internetu un tajos būs pieejami bezskaidras naudas norēķini. 44% autobusu būs aprīkoti ar velosipēdu turētājiem, 12% no visiem pakalpojumu nodrošināšanā izmantojamajiem autobusiem būs bezizmešu, bet 92% autobusu būs uzstādīts pacēlājs, nodrošinot transportlīdzeklī vismaz vienu vietu, kas paredzēta personai ratiņkrēslā. Pasažieru sēdvietas tiks numurētas ar cipariem, kas ir taktili un kontrastē ar pamatni.

Uz šo daļu tika iesniegti trīs piedāvājumi - divi no tiem tika atzīti par neatbilstošiem, jo piedāvājums neatbilda konkursa nolikumam un Tehniskās specifikācijas prasībām.

Savukārt sešās maršrutu tīkla daļās - "Talsi, Tukums", "Jelgava, Dobele", "Valmiera, Valka, Smiltene", "Gulbene, Alūksne, Balvi", "Madona" un "Rēzekne, Ludza" - konkurss tiks sludināts atkārtoti, jo sākotnēji iesniegtie pretendentu piedāvājumi neatbilda konkursa nolikuma un/vai tehniskās specifikācijas prasībām. Plānots, ka konkurss tiks izsludināts mēneša laikā.

IUB lēmums par pārvērtētajiem konkursa rezultātiem jāsniedz viena mēneša laikā. Savukārt pretendenti pārsūdzību IUB par šo iepirkumu komisijas lēmumu var iesniegt 10 dienu laikā.

Konkurss par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu ar autobusiem līdz 2030.gadam 16 maršrutu tīkla daļās tika izsludināts 2019.gada jūlijā. Šā gada maijā tika nosaukti uzvarētāji 12 daļās, bet uz atlikušajām četrām daļām - "Ogre, Aizkraukle", "Limbaži, Sigulda", "Cēsis" un "Jēkabpils, Preiļi, Līvāni" - tika izsludināts atkārtots konkurss. Tajā tika iesniegti 32 piedāvājumi, kas šobrīd tiek vērtēti.

Piecās maršrutu tīkla daļās - "Liepāja", "Kuldīga, Saldus", "Pierīga", "Bauska" un "Daugavpils, Krāslava" - jau ir noslēgts līgums ar konkursa uzvarētājiem, kas stāsies spēkā 2021.gada 1.augustā. Šajās piecās lotēs iedzīvotāji iegūs augstas kvalitātes sabiedriskā transporta pakalpojumus, kas tiks nodrošināti ar autobusiem, kuru vidējais vecums 10 gadu periodā būs 4,6 gadi.

Informācija par gaidāmajām pieturām autobusos tiks paziņota gan audio formātā, gan vizuāli. Visi transportlīdzekļi būs aprīkoti ar elektronisku maršruta zīmi, drošības jostām, bezvadu internetu, kā arī tajos būs pieejami bezskaidras naudas norēķini. 40% autobusu būs aprīkoti ar velosipēdu turētājiem, bet 78% autobusu, tai skaitā mikroautobusu, būs uzstādīts pacēlājs, nodrošinot transportlīdzeklī vismaz vienu vietu, kas paredzēta personai ratiņkrēslā. Pasažieru sēdvietas tiks numurētas ar cipariem, kas ir taktili un kontrastē ar pamatni. Savukārt aptuveni 8% no visiem autobusiem, kas apkalos šīs maršrutu tīkla daļas, būs bezizmešu.

Lasīt vairāk...

Astoņiem uzņēmumiem Pierīgā piešķirta zīme "Gājējam draudzīgs"

22.oktobrī notika pirmā “Gājējam draudzīgs / Hiker-friendly” komisijas sēde Latvijā, kura tika organizēta projekta “Garās distances pārrobežu pārgājienu maršruts “Mežtaka”” ietvaros. Kā informēja Latvijas Lauku tūrisma asociācijā “Lauku ceļotājs”, tika pieņemts lēmums zīmi piešķirt 17 uzņēmumiem, kuri atbilda “Gājējam draudzīgs” kritērijiem – to vidū ir astoņi objekti Pierīgas novados.

Lasīt vairāk...

Apkures sezonas sākums – kā tas ietekmē mūsu veselību un pašsajūtu?

Rudens nozīmē apkures sezonas sākumu, kas, protams, priecē, jo telpās ir patīkami silti uzturēties, salīdzinot ar mitro un drēgno laiku ārā. Taču skrāpējoša sajūta kaklā, aizlikts deguns un sausa āda ar pastiprinātu lobīšanos – tie ir daži no simptomiem, kas var liecināt, ka uzturaties pārlieku sausā gaisā, pakļaujot savu organismu mazāk aizsargātu pret ārējās vides iedarbību, kam šobrīd, Covid-19 pieaugošas pandēmijas un citu vīrusu laikā, ir jāpievērš pastiprināta uzmanība.

Lasīt vairāk...

31. oktobrī – Tautasdziesma Siguldā un Turaidā – Krišjānim Baronam – 185

31.oktobrī plkst. 14.00 Turaidas muzejrezervāts sadarbībā ar kultūras centru "Siguldas devons" aicina godināt Dainu tēvu 185. dzimšanas dienā, tiekoties pie Krišjāņa Barona pieminekļa Siguldā brīvdabā, lai arī šogad dalītos ar savām mīļākajām tautasdziesmām, smeļot tajās dzīvesprieku un gudrību. Ikviens aicināts atnest svecīti vai ziediņu un šajā dienā spēku un ticību labajam rast dainās. Svētku brīdī piedalīties Turaida muzejrezervāta darbinieki, Siguldas novada pašvaldības un kultūras nozares pārstāvji, ar dziesmām kuplinās Siguldas folkloras kopas "Senleja" dalībnieki.

Lasīt vairāk...

Pabriks: Covid-19 pandēmija pasliktina drošības vidi pasaulē

Saskaroties ar Covid-19 pandēmijas un citiem izaicinājumiem, drošības vide pasaulē nepaliek stabilāka un diemžēl daudzviet pasaulē "taisnība tiek prasīta ar spēka, nevis ar likuma palīdzību", šodien uzrunā Saeimas debatēs par valsts budžeta projektu pirms pirmā lasījuma sacīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP), akcentējot aizsardzības jomas nozīmi.

Lasīt vairāk...

Henriks Danusēvičs: Patērētāja tiesības saņemt naudu atpakaļ par jebkādas kvalitātes depozīta iepakojumu

Tirgotāju interese vienmēr ir bijusi un būs apmierināt patērētāju intereses. Tieši tāds pats princips mums eksistē saistībā ar depozīta sistēmu, ko Latvija vēlas ieviest no 2022. gada sākuma un kam mēs jau gatavojamies – apmierināt sabiedrības un mūsu pircēju intereses. Apzināmies, ka pretenziju gadījumā pircēji primāri vērsīsies pie tirgotājiem, nevis ražotājiem vai valsts, tāpēc mēs atbalstām tādu modeli, kas palielinātu iespēju cilvēkiem tirdzniecības vietās saņemt tikai pozitīvu pieredzi.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.