Menu
 

Otrdiena, 01 Janvāris 2019

IT problēmu dēļ veselības pakalpojumus nespēj sākt sniegt atšķirīgi sociāli apdrošinātajiem un neapdrošinātajiem

Informācijas tehnoloģiju (IT) infrastruktūras problēmu dēļ Nacionālais veselības dienests (NVD) gada sākumā nebūs spējīgs dzīvē ieviest likuma izmaiņas, kas paredz medicīnas pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem dalīt divos grozos - pamata un pilnajā, kas pieejami atkarībā no veiktajām valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām.

Lasīt vairāk...

Karikatūra. Jaunas dzīves sākšanas riski

Šodien var atļauties pasmaidīt gan par mūžīgo jaunas dzīves sākšanu katru jauno gadu, gan to, kas no tā visa beigās sanāk. Precīzāk – nesanāk. Vienlaikus negribētos lasītājus pilnībā atturēt no jaunu ideju, darbu un sapņu realizēšanas dzīvē. Tikai – lai atceramies dažas patiesības!

Lasīt vairāk...

Ko varēsim novērot debesīs 2019. gadā

2019.gadā Latvijas debesīs būs iespējams novērot divus Mēness aptumsumus, Merkura pāriešanu Saules diskam, Saules sistēmas planētas un meteorus jeb krītošās zvaigznes. Nozīmīgākais notikums būs pilns Mēness aptumsums, kas visā Latvijā būs redzams 21. janvāra rīta stundās. Savukārt naktī no 16. uz 17. jūliju būs novērojams daļējs Mēness aptumsums, kura maksimālās fāzes brīdī vairāk nekā puse Mēness diska atradīsies Zemes ēnā.

Lasīt vairāk...

Pieaugs minimālā braukšanas maksa atsevišķos reģionālās vietējās nozīmes maršrutu autobusos

No 1.janvāra pieaugs minimālā braukšanas maksa atsevišķos reģionālajos vietējās nozīmes autobusos Pierīgas un Rīgas teritorijā, kā arī republikas nozīmes pilsētās un reģionālās attīstības centros, informēja Autotransporta direkcijā. Tostarp Pierīgā un Rīgā minimālā braukšanas maksa vietējās nozīmes autobusos turpmāk būs viens eiro, republikas nozīmes pilsētās - 70 centu, bet reģionālās attīstības centros - 60 centu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.