Menu
 

Otrdiena, 08 Janvāris 2019

Aptauja: Darba dienās teju puse Latvijas iedzīvotāju mēdz izlaist pusdienas

Mūsdienu dzīves ritms kļūst arvien dinamiskāks, un nereti šķiet, ka visu darbu paveikšanai ar 24 stundām diennaktī ir par maz. Līdz ar saspringtu darba grafiku puse steidzīgo Latvijas iedzīvotāju laika taupīšanas nolūkos visbiežāk atsakās no tik nepieciešamās pusdienu pauzes un savu brīvo laiku ziedo virsstundu darbam, liecina “Narvesen” veiktā iedzīvotāju aptauja. Iedzīvotāju vērtējumā vissteidzīgākie ir medicīnas nozares darbinieki.

Lasīt vairāk...

VEF Kultūras pilī uzstāsies starptautiski atzītais Gurdžijeva ansamblis

Starptautiski atzītais Gurdžijeva ansamblis (The Gurdjieff Ensemble) no Armēnijas 4. februārī plkst. 19.00 uz VEF Kultūras pils skatuves atskaņos 20. gs. garīgās leģendas G. I. Gurdžijeva un armēņu priestera un komponista Komitasa mūzikas aranžējumus. Izcilo mūziķu virtuozā spēle un vairāk nekā 16 tradicionālo armēņu un Vidējo Austrumu instrumentu tembri izgaismos šīs brīnišķās skaņu pasaules dziļās saknes.

Lasīt vairāk...

Nīderlande nodrošinās bezmaksas juridisko palīdzību Donbasa aviokatastrofas upuru tuviniekiem

Nīderlandes amatpersonas sniegs bezmaksas juridisko palīdzību 2014. gadā virs Donbasa notriektās Malaizijas pasažieru lidmašīnas upuru tuviniekiem, kuri vēlēsies pieprasīt kompensāciju, pirmdien paziņoja Nīderlandes tieslietu ministrs Ferdinands Graperhauss. Viņš arī pavēstīja, ka Austrālijas, Beļģijas, Malaizijas, Nīderlandes un Ukrainas kopīgi veiktā izmeklēšana tuvojas noslēgumam.

Lasīt vairāk...

Komentārs. Vai ziema atkal pienākusi negaidot?

Ceru, ka jums šogad nav gadījies (un arī negadīsies!) iekļūt nepatīkamā situācijā netīrīto un slideno ceļu dēļ, un, paldies dievam, pagaidām tas secen gājis arī man. Taču, spriežot pēc sociālajos tīklos lasāmajiem stāstiem un pārmetumiem ceļu uzturētājiem, šķiet, ka vienam otram ziema atkal ir pienākusi negaidīti.

Lasīt vairāk...

Siguldas novada jauniešus iesaistīs dažādās neformālās aktivitātēs

Siguldas novada jauniešu iniciatīvu centrs "Mērķis" sadarbībā ar biedrību "Piedzīvojumu garāža" no 2018. gada 17. decembra līdz 2019. gada 31. maijam īsteno projektu "Atbalsts mobilā darba ar jaunatni sistēmas izveidei un attīstībai", kura laikā tiek realizēts projekts "Jauniešu J.A.M.S.". Tā mērķis ir ilgtermiņā uzlabot jauniešu dzīves kvalitāti, veicinot viņu iniciatīvas, darba tikumu un patriotismu, kā arī līdzdalību lēmumu pieņemšanā un sabiedriskajā dzīvē, izstrādājot efektīvu ilgtermiņa mobilā darba ar jaunatni modeli Siguldas novadā.

Lasīt vairāk...

Ārsts: Rezistentu baktēriju izplatībai caur pārtiku pievērsta pārāk maza uzmanība

Izplatoties antibiotiku rezistencei jeb baktēriju spējai izdzīvot saskarsmē ar antibiotikām, ārstiem kļūst aizvien grūtāk noteikt slimības ierosinātāju baktēriju, līdz ar to arvien vairāk pieaug risks kļūdīties ar antibiotiku izvēli. Pacientam tas draud pat ar letālu iznākumu. Tiek prognozēts, ka 2050. gadā vislielākā mirstība pasaulē būs tieši no tām slimībām, kuras izraisa pret antibiotikām nejutīgie mikrobi, kas visbiežāk izplatās tiešā veidā no pārnēsātāja, caur vidi vai tiek uzņemti ar pārtikas produktiem, īpaši gaļu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.