Menu
 

Otrdiena, 29 Janvāris 2019

Skolēnu konkursā "Zaļais restarts II" darbus varēs iesniegt līdz februāra beigām

AS “Latvijas Zaļais punkts” jau otro reizi rīko konkursu skolēniem “Zaļais restarts”, kurā 1.–9. klašu skolēni no izlietotā iepakojuma vai citiem vairs nevajadzīgiem materiāliem ir aicināti izgatavot jaunas, praktiski izmantojamas lietas. Ņemot vērā saņemtos lūgums no skolām, konkursa norise tiks pagarināta un skolēni darbus varēs iesniegt līdz februāra beigām.

Lasīt vairāk...

Ikšķilē uzziedējusi sniega roze

Pagājušās nedēļas sākumā ikšķiliete Andžela Emīlija Kalniņa mežā, kas atrodas netālu no viņas mājas, piesaulītē uzgājusi pilnā sparā ziedošu puķi – sniega rozi. Kā pauda jauniete, viņa domājusi, ka savā piemājas mežā zina visu, bet tas ņēmis un viņu pārsteidzis… Iespējams, ka Ikšķiles mežiņā iedzīvojies kāds tur izmests sniega rozes stāds.

Lasīt vairāk...

LNSO pašus mazākos klausītājus iepriecinās ar "Dzīvnieku karnevālu"

2. februārī Lielajā ģildē norisināsies šosezon jau trešais Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) koncerts, kura galvenais varonis ir bērnu iemīļotais tēls LeNeSOns. Koncertā būs iespēja klausīties franču komponista Kamila Sensānsa “Dzīvnieku karnevālu”, kā arī jaunā latviešu komponista Jēkaba Bernāta skaņdarbu “Dzīvnieku karnevāls 2.0”. Starpbrīžos bērni varēs iejusties karnevālā, veidojot maskas, kā arī iepazīstoties ar mūzikas instrumentiem. Koncertcikls paredzēts bērniem no 5 līdz 10 gadu vecumam. Katra programma tiek iestudēta un izrādīta gan latviešu, gan krievu valodā.

Lasīt vairāk...

Kas turpmāk kops piekrasti?

Piejūras pašvaldības vēl tikai šogad valsts vietā gādās par atkritumu vākšanu valstij piekritīgajās pludmalēs, bet turpmāk par to būs jārūpējas Dabas aizsardzības pārvaldei, kura tiek aicināta vērsties katrā pašvaldībā, lai noslēgtu līgumu par teritoriju apsaimniekošanu. Kā šo lēmumu vērtē Saulkrastu un Carnikavas novads un Jūrmala, kuru teritorijā ietilpst piekrastes joslas?

Lasīt vairāk...

"Luminor" pētījums atklāj Latvijas ekonomiskos kontrastus jaunā gaismā

“Luminor” ekonomists Pēteris Strautiņš ir veicis pētījumu par Latvijas reģionu, pilsētu un novadu eksportu – par to spēju gūt ienākumus, pārdodot preces un pakalpojumus citviet Latvijā un pasaulē. Pētījums apstiprina, ka ne tikai ekonomikā kopumā, bet arī eksportā lielu nozīmīgu lomu ieņem Rīga un tās apkārtne, taču iegūtie dati ļauj gūt arī detalizētāku priekšstatu par eksportu un tā potenciālu citos Latvijas reģionos, pilsētās un novados.

Lasīt vairāk...

Ķekavas pašvaldība iegādājusies nojumes sabiedrisko aktivitāšu dažādošanai

Ķekavas novada pašvaldība ir realizējusi projektu “Nojumes sabiedrisko aktivitāšu dažādošanai un uzņēmējdarbības veicināšanai Ķekavas novadā”, kas tika iesniegts vietējā rīcības grupā “Partnerība “Daugavkrasts”” Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) apakšpasākuma “Darbības īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” ietvaros.

Lasīt vairāk...

Asociācija: Cūkgaļas cenas Latvijā patlaban ir ārkārtīgi zemas; nozarē valda pesimistisks noskaņojums

Cūkgaļas cenas patlaban Latvijā ir ārkārtīgi zemas un nozarē valda pesimistisks noskaņojums, aģentūrai LETA atzina Latvijas Cūku audzētāju asociācijas vadītāja Dzintra Lejniece. Viņa piebilda, ka tirgus situācija ir ļoti smaga visā Eiropā, kur cūkgaļas tirgū ir pārprodukcija, produkcijas cenas ir zemas un piedāvājums iekšējā tirgū pārsniedz pieprasījumu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.