Menu
 

Piektdiena, 11 Janvāris 2019

"Lielajai Mūzikas balvai" nominēts Pelēča jaundarbs, dziedātāja Inga Kalna un Vaska "Tālā gaisma"

Piektdien, 11.janvārī, Kultūras ministrijā notikušajā “Lielās Mūzikas balvas” preses konferencē tika nosaukti šā gada balvas nominanti. Tāpat balvas žūrijas komisija paziņoja, ka balvu par mūža ieguldījumu šogad saņems dziedātāja Maija Krīgena. Svinīgā balvas pasniegšanas ceremonija 5.martā jau tradicionāli notiks Latvijas Nacionālajā operā, taču sīkākas nianses par šā vakara norisi un veidotājiem netika atklātas.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Naftas cenu kritums pērnā gada nogalē mazinājis inflāciju arī Latvijā

Patēriņa cenu svārstības Latvijā turpina noteikt ārējie faktori un straujais naftas cenu kritums pērnā gada nogalē mazinājis patēriņu cenu inflāciju arī Latvijā. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, pērnā gada decembrī vidējās patēriņa cenas Latvijā samazinājās par 0,4% pret iepriekšējo mēnesi, savukārt salīdzinājumā ar 2017. gada decembri tās augušas par 2,6%.

Lasīt vairāk...

Jānis Rožkalns: Pārsteidza tikai viena kartīte

Latvijas Ordeņu brālības loceklis Jānis Rožkalns par nopelniem Latvijas valsts neatkarības atjaunošanā saņēmis Triju Zvaigžņu ordeņa augstāko pakāpi. Padomju gados viņš darbojās 20 cilvēku lielā grupā, kas tolaik bija viena no aktīvākajām nacionālās pretošanās kustībām Padomju Savienībā – pagrīdē izdeva un pavairoja tolaik neatļautas literatūras tulkojumus, izdeva biļetenu, izkāra sarkanbaltsarkanos Latvijas karogus. 1983. gadā Jānis Rožkalns tika notiesāts un arestēts, bet četrus gadus vēlāk pēc ASV prezidenta Ronalda Reigana ultimāta PSRS līderim Mihailam Gorbačovam kopā ar vēl 24 cilvēkiem atbrīvots.

Lasīt vairāk...

Kā pasargāt sevi no apsaldējumiem. Farmaceita ieteikumi

Uzturēšanās svaigā gaisā ir neatņemama veselīga dzīvesveida sastāvdaļa arī ziemā, tomēr, iestājoties īpaši aukstam laikam, ir jāievēro piesardzība. Nepārdomāta rīcība un neatbilstošs apģērbs lielā salā var radīt nopietnas sekas, proti, apsaldējumus gan pieaugušajiem, gan bērniem. Kā no tā izvairīties un kā pareizi rīkoties apsaldējumu gadījumā?

Lasīt vairāk...

Topošās valdības darbu plānos starp prioritātēm vēlas izcelt teritoriālo reformu, minimālās algas celšanu un skolu saglabāšanu pierobežā

Jaunās valdības prioritāšu vidū varētu būt administratīvi teritoriālā reforma, tautsaimniecības stiprināšana, reformu turpināšana izglītībā un veselības aprūpē, "bezkompromisu tiesiskums", valsts drošība, sadarbība ar diasporu un demogrāfija, liecina aģentūras LETA rīcībā nonākušās ministru amata kandidātu darba grupās apkopotās idejas valdības deklarācijai.

Lasīt vairāk...

Rīgas domes opozīcija aicina Eiropas Sociālistu partiju izvērtēt Ušakova atbilstību amatam partijas struktūrā

Galvaspilsētas domē opozīcijā esošās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK Rīgas domes frakcija ir vērsusies pie Eiropas Sociālistu partijas (PES), aicinot izvērtēt Rīgas mēra Nila Ušakova (S) atrašanos Eiropas sociālistu pilsētu mēru tīkla prezidenta amatā, informēja frakcijas pārstāvis Edvards Ratnieks.

Lasīt vairāk...

Komentārs. Tā ir jāmāk

Domājot par topošo mūsu valsts valdību, neņemšos spriest, vai kandidātam Nr. 3 izdosies to izveidot vai ne. Prognozēšana šobrīd var izrādīties pārāk riskants pasākums pat tiem ļaudīm, kuri politiskajos procesos ir iesaistīti un ir vairāk informēti par partiju un katra atsevišķa politiķa, ministra amata kandidāta, Saeimas deputāta noskaņām, pārdomām un prasībām.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.