Menu
 

Otrdiena, 22 Janvāris 2019

Iespēja paust viedokli par Latvijas attīstības prioritātēm pēc 2021. gada

Lai kopīgi veidotu Latviju labāku, drošāku, laimīgāku un labklājīgāku ikvienam, Pārresoru koordinācijas centrs (PKC) aicina iedzīvotājus piedalīties diskusijā par valsts attīstības prioritātēm un Latvijas nākotni pēc 2021. gada. Izteikt viedokli par Nacionālā attīstības plāna 2021.–2027. gadam (NAP2027) idejisko “kodolu” un prioritāšu piedāvājumu var PKC mājaslapā līdz 31. janvārim.

Lasīt vairāk...

Šostakovičam veltītajā LNSO koncertā uzstāsies arī spožā bulgāru pianiste Mangova

2019. gada janvāri Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) noslēgs ar pasaulslavenajam komponistam Dmitrijam Šostakovičam veltītu programmu. 25. janvārī plkst. 19.00 notiks cikla “Meistari un meistardarbi” otrais koncerts “Šostakovičs – jokdaris un vizionārs”. Kopā ar LNSO un Andri Pogu uzstāsies spožā bulgāru pianiste Plamena Mangova un viens no izcilākajiem Latvijas trompetistiem Jānis Porietis.

Lasīt vairāk...

"Supernovas" žūrijai šogad pievienojas Linda Leen, Ralfs Eilands un Artis Dvarionas

26. janvārī LTV1 tiešraidē plkst. 21.25 varēs vērot LTV autoru un izpildītāju konkursa "Supernova 2019" pirmo pusfinālu. Šogad dziesmas un priekšnesumus, kas pretendē pārstāvēt Latviju starptautiskajā "Eirovīzijas" dziesmu konkursā, vērtēs žūrija, kuru jau otro gadu vadīs "Latvijas Radio 5 - Pieci.lv" mūzikas redaktors DJ Rudd. Abos pusfinālos viņam šogad pievienosies pieredzējušie mūziķi Linda Leen un Ralfs Eilands, kā arī Radio SWH programmu producents, mūziķis Artis Dvarionas.

Lasīt vairāk...

Biežākie miega traucējumi un kā no tiem atbrīvoties

Nespēks, nogurums, grūtības koncentrēties, kašķīgs garastāvoklis – viena negulēta nakts var sabojāt visu nākamo dienu. Ar miega traucējumiem sastopas daudzi, un izplatītākā problēma ir krākšana, kas traucē gan paša krācēja, gan blakus gulētāja pilnvērtīgai atpūtai. Taču gana apgrūtinošs ir arī bezmiegs vai trausls un nemierīgs miegs ar trauksmainiem sapņiem. Kā sev palīdzēt un kad jāmeklē speciālistu palīdzība, stāsta miega eksperts, SIA “Miega slimību centrs” vadītājs Artis Svaža un “Euroaptiekas” farmaceite Ieva Zvagule.

Lasīt vairāk...

Kuģu ugunsgrēkā pie Kerčas šauruma dzīvību zaudējuši līdz 20 cilvēkiem

Ugunsgrēkā, kas pirmdien Melnajā jūrā netālu no Kerčas šauruma pārņēmis divu kuģus, kuri kuģojuši zem Tanzānijas karoga, gājuši bojā līdz 20 cilvēkiem, otrdien vēsta Krievijas varasiestādes. Ugunsgrēks izcēlies brīdī, kad degviela pārkrauta no viena kuģa otrā. Glābjoties no nāves briesmām, abu kuģu jūrnieki metušies pāri bortam jūrā.

Lasīt vairāk...

2019. gadā ciklu "Brīvdienu mūzika" Jūrmalā ievadīs brāļi Petrauski

2019. gada pirmajā pusē Dzintaru koncertzāle un diriģents Jānis Ozols aicina klausītājus uz jauniem demokrātiskā koncertu cikla “Brīvdienu mūzika” koncertiem. Kā pirmie šogad 27. janvārī plkst. 14.00 Dzintaru koncertzālē uzstāsies talantīgie mūziķi brāļi Petrauski – pianists Raimonds Petrauskis un saksofonists Oskars Petrauskis, informē Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītājs Mārtiņš Pučka.

Lasīt vairāk...

Pierīga bagāta ar slidotavām

Šoziem laikapstākļi ir labvēlīgi ziemas prieku baudītājiem – var slēpot, šļūkt no kalniņa, slidot. "Rīgas Apriņķa Avīze" devās lūkot, kuros Pierīgas novados iedzīvotāji var baudīt slidošanu īstā āra slidotavā ar dabīgo ledu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.