Menu
 

Svētdiena, 16 Jūnijs 2019

Raidījums: Rimšēviča un Martinsona papildinātā apsūdzība saistīta ar "MM Investīcijas" īstenotu īpašuma pirkumu Jūrmalā

Ģenerālprokuratūras maija beigās papildinātā apsūdzība Latvijas Bankas (LB) prezidentam Ilmāram Rimšēvičam un uzņēmējam Mārim Martinsonam saistīta ar darījumu, kurā Martinsonam oficiāli piederošais uzņēmums "MM Investīcijas" iegādājies īpašumu Jūrmalā, Baznīcas ielā 2, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Lasīt vairāk...

Cīņu par Latvijas kausu turpina "Super Nova" un "Salaspils" futbolisti

  • Publicēts Sports

No četriem ar Pierīgas novadiem saistītajiem futbola klubiem nedēļas nogalē uzvaras Latvijas kausa izcīņas otrā posma pirmās kārtas spēlēs izdevās izcīnīt sporta klubam “Super Nova”, kas mājas spēles parasti aizvada Olainē, un futbola klubam “Salaspils”. Zaudējumus piedzīvoja Ķekavas “Auda” un FK “Jaunība”/SK “Upesciems”; uz iekļūšanu nākamajā kārtā vēl pretendē sporta klubs “Krimulda”.

Lasīt vairāk...

Piekrastes zvejnieks – profesija ar pēctecību (1.daļa)

  • Publicēts Vide

Pēdējie gadu desmiti Latvijas profesiju un amatu spektrā ienesuši nozīmīgas pārmaiņas. Dažās profesijās darbinieku skaits būtiski audzis, kādas vispār no jauna parādījušās, citās vērojams nozīmīgs strādājošo kritums. Un tie nav tikai tādi vēsturē aizejoši amati kā koku pludinātājs vai zirglietu meistars, bet arī mūsdienās absolūti vajadzīgas profesijas. Vajadzīgas kaut vai tā iemesla dēļ, ko sarunā minēs Saulkrastu zvejnieks Gvido, proti, “ēst gribas visiem”.

Lasīt vairāk...

"Kodola" receptes: klasiskās tortes

Klāt skolu izlaidumu un citu jauku vasaras svētku laiks. Kādēļ gan, tiem gatavojoties, neatteikties no dažādā, bet reizē tik vienādā lielveikalu piedāvājuma un nepamēģināt pagatavot torti pašiem, par pamatu ņemot, piemēram, 1936. gadā J. Grīnberga izdoto H. Birziņas un A. Švāgera-Vīksnes “Latvisko un moderno virtuvi”?

Lasīt vairāk...

Vasaras saulgriežu svētki Turaidā – patības spēks

Turaidas muzejrezervāts sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību, nodibinājumu “Māras loks” un Latvijas folkloras kopām jau vairāk nekā desmit gadus pēc kārtas aicina 21. jūnijā no plkst. 19.00 svinēt vasaras saulgriežu svētkus Turaidas muzejrezervāta Jāņkalnā, gada īsākās nakts garumā, izdzīvojot Jāņu tradīcijas, saules un uguns rituālus, uzņemt dabas, līgotņu un gara spēku, vienojoties tautas kopībā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.