Menu
 

Trešdiena, 19 Jūnijs 2019

Premjers: "Latvenergo" padomes maiņa ir nepārdomāta un sasteigta

Ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPV LV) lēmumi par AS "Latvenergo" padomes maiņu ir nepārdomāti un sasteigti, kā arī neatbilst labas pārvaldības principiem, šādu viedokli sociālajā tīklā "Twitter" paudis premjers Krišjānis Kariņš (JV). Viņaprāt, šiem lēmumiem trūkst pamatojuma. "Pieprasu ministra paskaidrojumus," raksta Kariņš.

Lasīt vairāk...

"Biolars" sola daļēji sakārtot Zemgalē ar ķīmisko vielu piesārņotās vietas; kopumā darbi varētu izmaksāt līdz 400 000 eiro

  • Publicēts Vide

AS "Olaines ķīmiskā rūpnīca "Biolars"" sola daļēji sakārtot Zemgalē ar ķīmisko vielu piesārņotās ceļmalas un laukus, bet kopā sanācijas darbi varētu izmaksāt līdz 400 000 eiro, šodien preses konferencē Valsts vides dienesta (VVD) Jelgavas reģionālās vides pārvaldē uzzināja aģentūra LETA.

Lasīt vairāk...

Sākotnējā iecere paredz Valsts policijas iecirkņu skaitu samazināt no 40 līdz 26

Valsts policijas (VP) reorganizācijas rezultātā iecirkņu skaitu varētu samazināt no 40 līdz 26, tomēr tā ir tikai sākotnēja iecere, un pirms gala lēmuma pieņemšanas policija sola rūpīgu reģionu īpatnību, iedzīvotāju vajadzību un iecirkņu infrastruktūras izpēti, izriet no policijas vadības sacītā šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā.

Lasīt vairāk...

Egils Siliņš: Mums laiks tikt ārā no bedres rakšanas citiem!

Kopš uzvaras Latvijas Nacionālās operas un baleta direktora amata konkursā izcilā latviešu operdziedātāja Egila Siliņa dzīves ritms kļuvis daudz straujāks: neskaitāmas intervijas presē, sapulces, jaunie amata pienākumi, lai gan oficiāli viņam jāsāk strādāt tikai novembrī… Runājot par vīziju un plāniem, jaunais direktors atklāj ieceres piesaistīt mūsu Baltajam namam izcilus viesmāksliniekus un pārliecināt atbildīgos politiķus par to, ka mākslai ir nepieciešami atbalstītāji un ka nedrīkst bez atbalsta atstāt divas svarīgas nozares – kultūru un sportu.

Lasīt vairāk...

Izmeklētāji nosauc četrus aizdomās turamos lietā par Malaizijas lidmašīnas notriekšanu virs Austrumukrainas (papildināta)

Starptautiskā izmeklēšanas komisija trešdien identificējusi četrus aizdomās turamos lietā par Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanu virs Austrumukrainas 2014.gadā. Aizdomās turamie identificēti kā Krievijas pilsoņi Igors Girkins, Sergejs Dubinskis un Oļegs Pulatovs un Ukrainas pilsonis Leonīds Harčenko.

Lasīt vairāk...

93% Latvijas skolotāju par sava darba motivāciju uzskata iespēju sekmēt bērnu attīstību

Atbildot uz jautājumu par to, kādu iemeslu dēļ izvēlējušies skolotāja profesiju, vismaz 93% Latvijas skolotāju kā galveno motivāciju norādījuši iespēju ietekmēt bērnu attīstību, liecina trešdien publiskotie OECD TALIS (Starptautiskais mācīšanas un apguves pētījums) aptaujas rezultāti, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā.

Lasīt vairāk...

Policija aicina laicīgi parūpēties par sava mājokļa drošību

19.jūnijā Eiropā tiek atzīmēta fokusa diena pret zādzībām no mājokļiem. Sākoties vasarai un tuvojoties Līgo svētkiem, iedzīvotāji arvien biežāk izvēlas atvaļinājumu izmantot, lai dotos ārpus mājām.  Lai, atgriežoties no atpūtas, nenāktos attapties pie nepatīkama pārsteiguma – Valsts policija un “Gjensidige Latvija” atgādina jau laikus parūpēties par mājokļa drošību.

Lasīt vairāk...

VID atklāj personu grupu, kas nelegāli tirgojusi no neattīrīta kontrabandas spirta izgatavotu alkoholu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde šī gada 13.jūnijā uzsāka kriminālprocesu pret personu grupu, kas nodarbojas ar alkoholisko dzērienu nelikumīgu izgatavošanu, uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju lielos apmēros. Kriminālprocesa ietvaros aizturētas trīs personas, no kurām viena jau atrodas apcietinājumā; izņemti 27 315 litri spirta, kā arī citi lietiskie pierādījumi, kas liecina par nelegālo rūpalu lielā apmērā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.