Menu
 

Otrdiena, 18 Jūnijs 2019

UR lēmumu par izmaiņu reģistrēšanu "Olmafarm" valdē varētu pieņemt tikai jūlija vidū

Uzņēmumu reģistrs (UR) līdz 14. jūlijam pagarinājis termiņu, līdz kuram jāpieņem lēmums par to, vai reģistrēt izmaiņas zāļu ražotāja "Olainfarm" lielākās īpašnieces SIA "Olmafarm" valdē, atceļot Milanu Beļeviču un viņas vietā ieceļot Pēteri Rubeni, aģentūru LETA informēja iestādē. Plašākus komentārus par to, kāpēc lēmuma pieņemšanas periods pagarināts par gandrīz mēnesi, iestādē nesniedz.

Lasīt vairāk...

Nosauktas "Spēlmaņu nakts" nominācijas, līderos – izrādes "Pūt, vējiņi", "Vēstures izpētes komisija" un "MUMU"

Otrdien, 18. jūnijā, LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzejā tika paziņoti pretendenti “Spēlmaņu nakts 2018/2019” balvām 16 kategorijās. Vairāk nekā 100 sezonas jauniestudējumus noskatījās, izvērtēja un nominantus izvirzīja žūrijas komisija: teātra kritiķe, zinātniece, teātra vietnes kroders.lv galvenā redaktore un žūrijas komisijas priekšsēdētāja Ieva Rodiņa, teātra kritiķe un zinātniece Maija Svarinska, teātra kritiķis Normunds Akots, teātra kritiķis un laikraksta “Diena” žurnālists Atis Rozentāls, kā arī žurnālists un dramaturgs Uģis Segliņš.

Lasīt vairāk...

Aizņēmumi Valsts kasē ir izsmelti

Pašvaldību aizņemšanās limita sasniegšana Valsts kasē jau šā gada aprīlī apdraud Eiropas Savienības fondu apguvi un var būtiski ietekmēt ekonomisko situāciju reģionos – uz šādu izveidojušos problēmu norādījuši gan Latvijas Pašvaldību savienības, gan Reģionālo attīstības centru apvienības pārstāvji. Tāpat pastāvot risks, ka, nesasniedzot projektu rezultātus pilnā apjomā, var nākties ES fondu finansējumu atmaksāt, bažas pauž atsevišķās pašvaldībās. Kāda ir situācija Pierīgas pašvaldībās? Vai arī šajos novados ir apdraudēta projektu īstenošana?

Lasīt vairāk...

"Jūrmalas festivālā" uzmirdzēs operas zvaigzne Aleksandrs Antoņenko

Jau piekto gadu Dzintaru koncertzālē norisināsies “Jūrmalas festivāls”. 26. jūlija vakarā pirmo reizi festivālā izskanēs itāļu komponista Pjetro Maskanji (Pjetro Mascagni) slavenākās operas “Zemnieka gods” koncertuzvedums. Vienā no skaistākajām itāļu operām kopā ar pasaulē slavenāko Latvijas tenoru Aleksandru Antoņenko uz Dzintaru koncertzāles skatuves uzmirdzēs jaunais vācu mecosoprāns Denīze Uzuna (Deniz Uzun), Latvijā dzimusī un uz pasaules skatuvēm dziedošā Alise Zinovjeva, kā arī Latvijas Nacionālās operas solisti Jānis Apeinis un Andžella Goba.

Lasīt vairāk...

Turnīra "Saulkrastu kokteilis" programmā šogad būs vairāki jauninājumi

  • Publicēts Sports

Leģendārajam pludmales volejbola turnīram "Saulkrastu kokteilis" 2018. gada jūnijā tika nosvinēta 25 gadu jubileja – Saulkrastu Jūras parka laukumos sacentās labākie Latvijas pludmales volejbolisti un meistarīgie ciemiņi no Kanādas, Lietuvas un Igaunijas. Šovasar turnīrs Saulkrastos notiks no 20. līdz 22. jūnijam, un sportistiem būs iespēja sadalīt vismaz 6000 ASV dolāru vērto balvu fondu.

Lasīt vairāk...

Noslēgumam tuvojas Siguldas Valsts ģimnāzijas jaunā korpusa būvniecība

Jūlija beigās noslēgsies 2018. gada maijā uzsāktie Siguldas Valsts ģimnāzijas jaunā mācību korpusa būvniecības darbi Ata Kronvalda ielā 7, lai jau jauno mācību gadu divas Siguldas skolas uzsāktu piemērotākās telpās – Siguldas pilsētas vidusskola iegūs plašākas telpas līdzšinējās Siguldas Valsts ģimnāzijas ēkā Krišjāņa Barona ielā 10, savukārt Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni mācības uzsāks Ata Kronvalda ielā 7.

Lasīt vairāk...

Ieva Struka. Baltās naktis

Vai kādreiz esat aizdomājušies, kāpēc tieši jūnijā tik daudz melnu notikumu – vismaz Latvijas vēsturē? 14. jūnija nakts, 17. jūnija nakts, arī 22. jūnija nakts, kas, pat ja lielai daļai Latvijas iedzīvotāju ļāva cerībā uzelpot, ka notiks brīnums un pirms nedēļas deportētos radiniekus izdosies atgūt, tomēr iezīmēja Otrā pasaules kara sākumu mūsu valsts teritorijā. Varbūt pie vainas baltās naktis? Tās ļauj vienlaikus redzēt un neredzēt, kā mainās pasaule. Par to arī šī sleja pirms vasaras brīvdienām.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.