Menu
 

Ceturtdiena, 06 Jūnijs 2019

No amata atbrīvoti divi Baložu komunālās saimniecības valdes locekļi

Pamatojoties uz  konstatētajiem būtiskajiem pārkāpumiem SIA “Baložu komunālā saimniecība” (BKS) veiktajā iepirkuma procedūrā par  siltumtrases atjaunošanas būvdarbiem Baložu pilsētā, Ķekavas novada domes priekšsēdētaja Viktorija Baire kā šī pašvaldības uzņēmuma kapitāldaļu turētāja pārstāve ceturtdien BKS valdes ārkārtas sēdē uzteikusi pilnvarojuma līgumus diviem BKS valdes locekļiem – Edgaram Mencim un Aigaram Evardsonam.

Lasīt vairāk...

Foto: Pirmais mūzikas klubs "Ekselence" Marisa Jansona bērnības dienu dzīvoklī

5.jūnijā notika pirmais mūzikas festivāla “Rīga Jūrmala” klubs “Ekselence”, kas tiek organizēts sadarbībā ar festivāla partneri, Latvijā vadošo piena pārstrādes uzņēmumu “Food Union” un gardēžu saldējumu “Ekselence”. Kluba apmeklētājiem bija iespēja ielūkoties festivāla atklāšanas koncerta skaņdarbu vēsturē, to autoru dzīves svarīgākajos notikumos, kā arī izjust pasaulslavenā diriģenta Marisa Jansona bērnības dienu atmosfēru.

Lasīt vairāk...

Pērn Latvijas iedzīvotāji braucienos pa Latviju iztērējuši par 8,5 % mazāk nekā gadu iepriekš

2018.gadā Latvijas iedzīvotāji devās 10,9 miljonos braucienos pa Latviju un iztērēja 333,9 miljonus eiro, par 31,2 miljoniem eiro jeb 8,5 % mazāk nekā gadu iepriekš, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) jaunākie dati. Salīdzinot ar 2017. gadu, par 12,8 % samazinājās vienas dienas vietējā tūrisma braucienu skaits un to izdevumi – par 8,7 %. Vairākdienu braucienu skaits samazinājās par 12,2 %, pavadīto nakšu skaits – par 22 % un izdevumi – par 8,3 %.

Lasīt vairāk...

Reģionālajos sabiedriskā transporta pārvadājumos pasažieru skaits pirmajā ceturksnī pieaudzis par 3,4%

Reģionālajos sabiedriskā transporta pārvadājumos šogad pirmajā ceturksnī pārvadāti 11,16 miljoni pasažieru, kas ir par 3,4% vairāk nekā 2018.gada attiecīgajā periodā, liecina Autotransporta direkcijas publiskotais pārskats "Sabiedriskā transporta pakalpojumu nozari raksturojošie rādītāji un pārskaitītās valsts budžeta dotācijas 2019.gada pirmajā ceturksnī".

Lasīt vairāk...

Jūrmalas 24,2 kilometrus garā pludmale gaida atpūtniekus

Sākoties karstajam laikam un aktīvajai peldsezonai, Jūrmalas pilsēta ir gatava uzņemt atpūtniekus 24,2 kilometrus garajā pludmalē. Kā informē pilsētas pašvaldība, atpūtniekiem kūrortpilsētā pieejamas 12 oficiālās peldvietas – 11 no tām jūras krasā, viena – Lielupes krastā.  Atpūtniekiem pludmalē pieejamas arī vairāk nekā 40 pludmales kafejnīcas.

Lasīt vairāk...

Piņķos izdejos uzvedumu "Trīnes grēki"

Sestdien plkst.19. 00 Babītes novadā pie Piņķu ūdenskrātuves notiks deju uzveduma “Trīnes grēki” pirmizrāde. Horeogrāfes Zanes Cakules un režisores Ditas Torsteres-Stepītes iestudētajā izrādē “Trīnes grēki” piedalīsies Babītes novada bērnu un jauniešu deju kolektīvs “Kaspīne” un vidējās paaudzes deju kolektīvs “Dārta”. Pēc Rūdolfa Blaumaņa literārā darba motīviem veidotajā deju izrādē izmantota Ivara Vīgnera mūzika Ulda Timmas un Gundara Caunes aranžijā.

Lasīt vairāk...

Kur rotaļāties Baložu un Titurgas bērniem

Sociālajā tīmekļa vietnē “Facebook” cīņu par pienācīgu un mūsdienīgu rotaļlaukumu un sporta laukumu izveidi saviem bērniem uzsākuši Ķekavas novada Baložu un Titurgas iedzīvotāji. Par to, ka viņu bērniem jārotaļājas uz rotaļu ierīcēm, kas ierīkotas pirms trīsdesmit un pat četrdesmit gadiem, “Facebook” kontos “Labi dzīvot Baložos” un “Baložnieki” var pārliecināties ikviens, apskatot tur nesen ievietotās fotogrāfijas, turklāt sarunā ar “Rīgas Apriņķa Avīzi” to apliecināja arī viens no abu grupu lielākajiem aktīvistiem – Baložu iedzīvotājs Fēlikss Vaivods, pēc kura iniciatīvas tiek gatavots oficiāls iedzīvotāju iesniegums Ķekavas novada domei.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.