Menu
 

Sestdiena, 08 Jūnijs 2019

Mārcis Bendiks: Prātojums par troikām, semjorkām un pusmiljoniņiem

Tieslietu ministrs Bordāna kungs startējis ar jaunu iniciatīvu – uztaisīt spectiesas finanšu lietām. Lai būtu tā, ka ir ikurāt septiņi tiesneši (un tiem tiks uzbūvēta jauna institūcija), pie kuriem nonāk visas sarežģītās lietas par lielām summām. Būšot kompetenti un, galvenais, ātri. Tātad tāda kā semjorka, kādreiz ļoti operatīvo troiku ātrdarbības iedvesmota.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs vasaras brīvdienām tērēs vairāk nekā 800 eiro

Gandrīz trešdaļa jeb 27% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju vasaras brīvdienu aktivitātēm plānojuši tērēt vairāk nekā pagājušajā gadā. Salīdzinot pētījuma rezultātus ar identisku periodu pērn, šogad pieaudzis to skaits, kuri vasaras brīvdienu aktivitātēm tērēs vairāk nekā 800 eiro – 23%, liecina “Ferratum Group” Vasaras barometra rezultāti.

Lasīt vairāk...

Sociālā inženierija: kas tas ir, un kā pret to cīnīties?

Kamēr par kiberdrošību virtuālajā vidē rūpējas dažādas programmatūras, sociālajai inženierijai var stāties pretī tikai ar kibermodrību, jo sociālā inženierija izmanto cilvēciskā faktora vājākos aspektus. Tas ir manipulācijas paņēmiens, ko uzbrucējs izmanto, lai liktu cilvēkam rīkoties savās interesēs un iegūtu, piemēram, personas datus vai piekļuvi uzņēmuma resursiem. Kā rīkoties, lai apgrūtinātu potenciālo krāpnieku dzīvi?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.