Menu
 

Svētdiena, 30 Jūnijs 2019

Eksperte: Darba devējiem jāmācās uzticēties gados jauniem darbiniekiem

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka piektdaļa nodarbināto Latvijā ir pirmspensijas vai pensijas vecumā. Pēdējo 10 gadu laikā par 2,4 gadiem pieaudzis nodarbināto vidējais vecums, un 2018. gadā tas bija 43,7 gadi. Cilvēkresursu vadības sistēmu analītiķe, biznesa augstskolas “Turība” studiju programmas “Biznesa psiholoģija un cilvēkresursu vadība uzņēmējdarbībā” studente Baiba Ose-Zaļā stāsta, ka darbaspēka novecošanās ir cieši saistīta ar demogrāfiskajiem procesiem valstī kopumā. Samazinoties dzimstībai, samazinās arī jauniešu īpatsvars darba vidē. Viņa uzsver, ka mūsdienu jaunieši ir citādi savā domāšanas manierē un rīcībā, turklāt krasi mainījusies arī vērtību sistēma. Darba devējiem turpmāk vairāk jāmācas paļauties uz gados jauniem darbiniekiem, sniedzot viņiem iespēju iegūt pieredzi.

Lasīt vairāk...

Digitālā aģente: Daļai iedzīvotāju datorprasmju joprojām nav pat minimālā līmenī

Latvijas iedzīvotāju datorprasmes uzlabojas, tomēr joprojām ir daļa sabiedrības, kam šādu zināšanu nav pat minimālā līmenī. Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) ikdienā redzam – cilvēki arvien vairāk izmanto e-pakalpojumus, prot aizpildīt datorā iesniegumus, veikt maksājumus. Taču arvien ir cilvēku grupas, arī mūsu iestādes klienti, kuri neizmanto datoru un internetu.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Puse Latvijas iedzīvotāju uztura bagātinātājus pērk pēc savas iniciatīvas

49% Latvijas iedzīvotāju uztura bagātinātājus izvēlas un pērk paši pēc savas iniciatīvas – atklāj "Benu aptiekas" Veselības monitoringa rezultāti. Tāpat pētījumā secināts, ka 39% aptaujāto uztura bagātinātāju iegādi saskaņo ar ārstu, 22% tos iegādājas pēc farmaceita vai tuvinieku ieteikumiem, savukārt 16% respondentu savu izvēli veic, balstoties uz medijos un internetā pieejamo informāciju.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.