Menu
 

Otrdiena, 04 Jūnijs 2019

Degradētajam Zaļajam purvam Ķemeru Nacionālajā parkā palīdzēs efektīvāk atjaunoties

Lai veicinātu ātrāku Ķemeru Nacionālā parka Zaļā purva atjaunošanos pēc pērn veiktajiem mitrāju atjaunošanas darbiem vērienīgajā projektā “Hydroplan”, Dabas aizsardzības pārvalde (turpmāk – Pārvalde) tuvākajā laikā plāno teritoriju atbrīvot no kokiem, informē Pārvaldes dabas izglītības centra “Meža māja” dabas izglītības darba speciāliste Baiba Ralle.

Lasīt vairāk...

Aktiera Andra Buļa ekstrēmākais piedzīvojums ir traukšanās ar F3 Moncas trasē

Ceturtdien, 6. jūnijā, Dailes teātrī notiks tradicionālās "Spanovska ballītes" pirmizrāde, un tās 5. sērijā piedalīsies arī aktieris Andris Bulis. "Šajā jautrā ballītē, kas jau kļuvusi par tradīciju, varēšu atkal satikties ar saviem kolēģiem Arti Robežnieku, Artūru Skrastiņu, Ēriku Egliju un citiem un ļauties ballītes gaisotnei – no  smiekliem līdz nopietnībai un atkal atpakaļ...  Dailes teātra 100. sezonas gaidās tiks veikta savdabīga vasaras tīrīšana, purinot vecos skapjus, izvelkot dažus skeletus un iemetot aci teātra virtuvē. Varbūt dabūs trūkties arī skatītāji, un ļoti iespējami ir dažādi patīkami pārsteigumi," ar smaidu sola aktieris.

Lasīt vairāk...

Krievija bloķē ANO Drošības padomes paziņojumu par Sīrijas Idlibas provinci

Krievija pirmdien ANO Drošības padomē nobloķējusi paziņojuma pieņemšanu, kurā pausts satraukums par kauju intensificēšanos Sīrijas Idlibas provincē un ap to, kā arī humānās katastrofas izraisīšanās draudiem, pavēstīja padomes diplomāts. Paziņojuma nobloķēšana ir kārtējā viedokļu sadursme Sīrijas jautājumā ANO visietekmīgākajā struktūrā.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Apstrādes rūpniecībā lēnākais pieaugums pēdējo piecu mēnešu laikā

Aprīlis Latvijas rūpniecībā pagājis bez lieliem pārsteigumiem un izmaiņām salīdzinājumā ar iepriekšējiem mēnešiem. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, aprīlī Latvijas rūpniecības izlaide sarukusi par 2,4% salīdzinājumā ar pērnā gada aprīli, un, līdzīgi kā iepriekšējos mēnešos, arī aprīlī tas galvenokārt bija saistīts ar sausajiem laika apstākļiem, kā rezultātā enerģētikas ražošanas apjomi samazinājās par 22,6%. Laika apstākļi, protams, ir pārejošs faktors, tādēļ daudz svarīgāk, ka apstrādes rūpniecībā turpina augt, un aprīlī ražošanas apjomi apstrādes rūpniecībā Latvijā auguši par 3,8%, kas gan ir lēnākais pieaugums pēdējo 5 mēnešu laikā un veido spēcīgu pretstatu tirdzniecībai, kur aprīlī fiksēts straujākais kāpums pēdējā pusotra gada laikā, tirdzniecības apjomiem pieaugot par 7%.

Lasīt vairāk...

Politologs: Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu gadījumā tagadējā koalīcija varētu zaudēt varu

Ārkārtas vēlēšanu gadījumā tagadējā koalīcija varētu zaudēt varu Rīgas domē, aģentūrai LETA atzina politologs Juris Rozenvalds. Viņš norādīja, ka pēc spilgtāko līderu – Andra Amerika (GKR/S) un Nila Ušakova (S) – aiziešanas no partijas, ir liela iespējamība, ka ārkārtas vēlēšanās koalīcija varētu iegūt nepietiekamu rīdzinieku atbalstu.

Lasīt vairāk...

Medicīnas māsas izglītos pasažierus "Veselības ekspreša" reisā uz Siguldu

Šo piektdien, 7. jūnijā, maršrutā Rīga–Sigulda–Rīga startēs tradicionālais Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) un AS “Pasažieru vilciens” rīkotais “Veselības ekspresis”. Šoreiz RSU un RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledžas māszinību studenti informēs pasažierus par dažādu slimību riskiem, bezmaksas veselības pārbaudēm, kā arī mērīs asinsspiedienu, ķermeņa masas indeksu, skābekļa daudzumu asinīs, stresa un miegainības līmeni.

Lasīt vairāk...

Jūrmala aicina uz bezmaksas sporta nodarbībām jūras krastā

Sākoties siltajiem vasaras mēnešiem, Jūrmalas pilsēta ikvienam interesentam piedāvā bezmaksas aktivitātes veselības uzlabošanai kūrortpilsētas pludmalēs jūras krastā. Arī šogad profesionālu treneru vadībā ir iespēja piedalīties jogas, ciguna, ielu vingrošanas, nūjošanas nodarbībās un citās fiziskajās aktivitātēs. Kopumā kūrortpilsēta ik mēnesi piedāvā vairāk nekā 60 bezmaksas nodarbības svaigā gaisā, informē Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Zanda Krastiņa.

Lasīt vairāk...

"Orkla Latvija", investējot 500 000 eiro, uzstāda vafeļu konfekšu iesaiņošanas iekārtu

“Orkla Latvija” turpina ražošanas procesu pilnveidi, uzstādot jaunu, energoefektīvu vafeļu konfekšu iesaiņošanas iekārtu, kas sniedz iespēju strādāt efektīvāk un ātrāk, turklāt tā iesaiņo konfektes hermētiski noslēgtā, ērti atveramā iepakojumā, pasargājot no ārējo apstākļu ietekmes. Kopumā šajā pilnveides projektā uzņēmums investējis 500 000 eiro, informē “Orkla Latvija” komunikācijas direktore Lineta Mikša.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.