Menu
 

Trešdiena, 15 maijs 2019

Judins: Bērnudārzos jāpārtrauc bērnu dalīšana pēc valodas

Domājot par bērnu nākotni, ir ļoti svarīgi, lai bērni, kuri dzīvo Latvijā, spētu brīvi runāt latviešu valodā. Kā viens no priekšnoteikumiem ir tas, lai bērni pirmskolas izglītības iestādēs vairs netiktu dalīti pēc valodas. To pēc Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēdes trešdien sacīja komisijas priekšsēdētājs Andrejs Judins.

Lasīt vairāk...

Paplašinās Carnikavas Novadpētniecības centru

Carnikavas Novadpētniecības centrā notiks pārbūves darbi – centrs tiks papildināts ar saimniecības ēku un nojumi, un tiks veikti teritorijas labiekārtošanas darbi. Atbilstoši iepirkuma rezultātiem pārbūves darbus veic SIA “Būvalts R” un pārbūves darbu izmaksas ir 283 056,32 eiro bez PVN. Būvdarbus plānots pabeigt šī gada beigās, informēja novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Andra Manfelde: Uzvara slēpjas izturībā

Andra Manfelde dzimusi Kuldīgā, mācījusies mākslas skolā, pusaudža gados lietojusi narkotikas, bet ar Dieva palīdzību tikusi no tām vaļa. Dzīvojusi Krimuldas Krusta skolā. Un, lai gan speciālisti vispirms novērtē viņas dzeju – 2003. gadā Andra Manfelde saņēmusi Latviešu literatūras gada balvas speciālo balvu par dzejas kopas publikāciju žurnālā “Luna”, bet 2005. gadā ieguvusi prestižo Ojāra Vācieša dzejas prēmiju par krājumu “Tranšejas dievi rok” –, tomēr latviešu lasītāji viņu spilgti pamanīja 2005. gadā, kad tika izdots romāns “Adata”.

Lasīt vairāk...

Latvijas pāris Salaspilī izcīna sesto vietu Eiropas kausā Latīņamerikas dejās

  • Publicēts Sports

Salaspilī notikušajā Eiropas kausa izcīņā Latīņamerikas (LA) dejās Salaspils sporta namā rīdzinieki Maksims Kravčenko ar Paulu Kukuti pēc vairāku gadu pārtraukuma iekļuva finālā un izcīnīja sesto vietu. Uzvaru svinēja Igaunijas dejotāji Konstantīns Gorodilovs un Dominika Bergmanova, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Lasīt vairāk...

Kad sāpju cēlonis ir galvā...

Mūsdienu straujais dzīves ritms, stresa pilnā ikdiena un negatīvās emocijas ietekmē centrālās nervu sistēmas darbību, savukārt tā skar iekšējo orgānu darbību un visu veselības stāvokli kopumā. Ja arvien biežāk stresa mirkļos sāk sāpēt vēders, galvassāpes kļūst arvien biežākas un intensīvākas un vairs nepalīdz arī ierastā pretsāpju tablete, laiks vērsties pie speciālista – iespējams, ka pie vainas ir apspiestas emocijas, stress vai bailes.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.