Menu
 

Trešdiena, 08 maijs 2019

Foto: Iznākusi grāmata "Dukuri. Ledus karaļi dzīvē"

  • Publicēts Sports

8.maija pusdienlaikā Gaismas pils zālē “Kore” tika atvērta grāmata “Dukuri. Ledus karaļi dzīvē” (izdevniecība “Latvijas Mediji”). Stāsta par siguldiešu Dukuru ģimenes piedzīvojumiem, kas noris vienlaikus ar spilgtākajiem notikumiem Latvijas vēstures lapaspusēs, autors ir “Sporta Avīzes” galvenais redaktors Ingmārs Jurisons.

Lasīt vairāk...

Carnikavā aicina uz bezmaksas nodarbībām par sava dzimtas koka veidošanu un pētīšanu

No 16. maija četru ceturtdienu vakaros carnikaviešus aicina uz bezmaksas semināriem par dzimtas koka veidošanu un pētīšanu brīvā laika pavadīšanas centrā “Pīlādzis” (Stacijas ielā 5, Carnikavā, ieeja no dzelzceļa Stacijas ielas puses). Seminārus vadīs lektore, pieredzējusi dzimtas koku pētniece Marina Šiļina, kura savas ģimenes dzimtas koku pēta kopš 2011. gada un ir apzinājusi 12 paaudzes – vairāk nekā 500 personas, liecina informācija novada pašvaldības mājaslapā.

Lasīt vairāk...

Latvijas Pasts izdod Mātes dienai veltītu pastmarku

Latvijas Pasts sadarbībā ar Latvijas vecāku organizāciju “Mammamuntetiem.lv” izdevis īpašu Mātes dienai veltītu pastmarku. Jaunās pastmarkas dizainu veidojusi māksliniece Kristīne Lapsa-Kalniņa. Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta 2019.gada 10.maijā Rīgas 10.pasta nodaļā Elizabetes ielā 41/43 no plkst.8 līdz 20. Savukārt plkst.11 turpat paredzēta atraktīva pastmarkas prezentācija.

Lasīt vairāk...

Traumatologs: Kaulu lūzumi – ierastākais velobraucēju un auto sadursmes rezultāts

Līdz ar siltajiem laikapstākļiem uz ielām palielinās velosipēdistu skaits, un modrākiem jākļūst arī autovadītājiem. Sadursme ar automašīnu riteņbraucējam gandrīz vienmēr beidzas ar kādu traumu. Šā gada pirmajos četros mēnešos reģistrēti jau 124 ceļu satiksmes negadījumi, kuros iesaistīti velosipēdisti. No tiem 71 negadījumā ievainojumus guvuši 70, bet bojā gājuši divi velobraucēji.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā svinēs Kūrorta svētkus

25.maijā Jūrmalā visas dienas garumā tiks svinēts kūrorta vasaras sākums. Jūrmala aicina piedzīvot lielāko Saldējuma festivālu Latvijā, iedvesmoties no pasaulē labākajiem ielu dejotājiem “Ghetto Dance”, izbaudīt “street food” gardēžu maltītes, atpūsties pludmalē, klausoties “Ewert and The Two Dragons”, “Bermudu divstūri”, hiphopa mākslinieka anša un citu mūziķu un grupu koncertus. Svētki noslēgsies pludmalē ar leģendārās rokmūziķes Sūzijas Kvatro un Latvijas rokgrupas “Pērkons” uzstāšanos, vēsta kūrortpilsētas pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Pieci padomi, kā skriet zaļi

Mūsdienās arvien vairāk cilvēku pievēršas zaļajam dzīvesveidam – domā zaļi un rīkojas zaļi: šķiro atkritumus, taupa dabas resursus un dažādās ikdienas situācijās labprātāk izvēlas dabai draudzīgus risinājumus. Bet zaļi var ne tikai dzīvot. Vai zināji, ka arī skriet var zaļi?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.