Menu
 

Piektdiena, 10 maijs 2019

Ekonomiste: Latvijas eksports pārsteidz ar strauju pieaugumu

Pēc ļoti vārga snieguma pērnā gada nogalē un šī gada pirmajos divos mēnešos preču eksports eiro izteiksmē patīkami pārsteidza, martā uzrādot straujāko pieaugumu pēdējo deviņu mēnešu laikā. Neskatoties uz bažām par tirdzniecības konfliktiem un vājāku izaugsmi pasaulē, kā arī iekšējiem ierobežojumiem, no Latvijas eksportēto preču vērtība martā palielinājās par 12%, salīdzinot ar to pašu periodu pērn.

Lasīt vairāk...

Ķekavas novadā atklāj labiekārtotu atkritumu šķirošanas laukumu

Piektdien Ķekavas novadā tika atklāts dalīto atkritumu savākšanas laukums "Gurnicas". Laukuma uzdevums ir nodrošināt novada iedzīvotājiem iespēju kvalitatīvā, videi un sabiedrībai nekaitīgā veidā nodot tās sadzīves atkritumu frakcijas, kuras ir iespējams pārstrādāt vai kuras nedrīkst likt parastajā sadzīves atkritumu konteinerā, informēja pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Foto: Ar krosa stafešu sacensībām Ropažos finišējušas Pierīgas novadu skolēnu sporta spēles

  • Publicēts Sports

Tuvojoties mācību gada beigām, noslēgušās šīs sezonas Pierīgas novadu skolēnu sporta spēles. Pēdējās sacensībās – pavasara krosa stafetēs Ropažos – katrā no četrām vecuma grupām uzvarēja cita Pierīgas skolu komanda, bet visas četrās grupās labāko trijniekā, tieši tāpat kā pērn, izdevās iekļūt Babītes vidusskolas audzēkņiem.

Lasīt vairāk...

Receptes: Zemeņu deserti Māmiņdienai

Tuvojas Māmiņdiena, un, lai arī pie mums koki un krūmi vēl tikai plaucē bagātīgus pumpurus, citur pasaulē jau ienākas pirmā raža, tāpēc veikalu plauktos gozējas saldās, smaržīgās vasaras vēstneses zemenes. Zemeņu-biezpiena našķi savām mammām ar nelielu palīdzību spēs uztaisīt pat mazi bērni, bet gardās zemeņu kūkas recepte noderēs arī vegāniska uztura cienītājiem.

Lasīt vairāk...

Aprīlī skatītākais televīzijas kanāls bija TV3

Konsolidētās TV skatītākais kanāls aprīlī bija TV3, kura skatīšanās laika daļa bija 9,9%. Otrs skatītākais kanāls bija LTV1, kuram veltīti 9,3% no kopējā TV skatīšanās laika. Savukārt trešais skatītākais bija kanāls PBK, ar skatīšanās laika daļu 8,5%, liecina pētījumu kompānijas "Kantar TNS" dati.

Lasīt vairāk...

Nedēļas siltākā diena daudzviet būs svētdiena

Svētdien, Mātes dienā, gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +17..+22 grādiem, par dažiem grādiem vēsāks laiks būs piekrastē, prognozē sinoptiķi. Līdz ar to valsts lielākajā daļā svētdiena būs ne tikai šīs nedēļas siltākā diena, bet arī siltākā diena kopš aprīļa.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.