Menu
 

Ceturtdiena, 30 maijs 2019

Par Rīgas mēru ievēlē GKR politiķi Daini Turlo

Rīgas domes deputāti šodien ārkārtas sēdē par domes jauno priekšsēdētāju ievēlēja "Gods kalpot Rīgai" deputātu Daini Turlo. Neviens cits kandidāts mēra krēslam virzīts netika. "Par" Turlā kandidatūru balsoja 32 valdošās koalīcijas deputāti, bet 23 klātesošie opozīcijas deputāti izvēlējās balsojumā nepiedalīties.

Lasīt vairāk...

Rakšanas darbu laikā Ādažos sabojāts sadales gāzesvads

Dabasgāzes sadales sistēmas operatora AS “Gaso” avārijas dienests ceturtdien saņēma izsaukumu par dabasgāzes noplūdi Ādažos, Attekas ielā. Ierodoties notikuma vietā un veicot apsekošanu, “Gaso” avārijas dienesta darbinieki konstatēja, ka SIA "AMC Būve", veicot rakšanas darbus Ādažos, Attekas ielā 16, sabojājusi sadales gāzesvadu. 

Lasīt vairāk...

Foto: Dzintaru koncertzāle arī šovasar sola krāšņu sezonu

Ar plašu preses konferenci un vairāku mūziķu priekšnesumiem ceturtdien, 30.maijā,m tika pavēstīts par vasaras sezonas jaunumiem. Zināms, ka tā tiks atklāta 1. jūnijā ar Maestro Raimonda Paula kinomūzikas retrospekciju no 1967. līdz 2018. gadam jaunos aranžējumos un lieliskajiem mūzikas partneriem – Latvijas Radio bigbendu, “Radio trio” un pašu Maestro pie klavierēm.

Lasīt vairāk...

Ārvalstu investori rosina valdību piedāvāt īstermiņa darbaspēka pieejamības risinājumus

Patlaban valdības darba plānos nav atrodami īstermiņa darbaspēka pieejamības risinājumi, kas ir būtiski, lai ne tikai nodrošinātu ekonomikas attīstību tālākā perspektīvā, bet arī risinātu šī brīža aktuālos jautājumus, nostājas dokumentā par darbaspēka pieejamību un kvalitāti uzsver Ārvalstu investoru padome Latvijā (ĀIPL).

Lasīt vairāk...

Svētdien "Toyota" Rīgas velomaratona laikā būs izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā, tostarp Ķekavas virzienā

2.jūnijā laika posmā no plkst. 10.00 līdz apmēram plkst. 17.00 “Toyota” Rīgas velomaratona braucienu dēļ būs izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā un slēgtas atsevišķas pieturvietas Mūkusalas ielā, Bauskas ielā un Krasta ielā, informē “Rīgas satiksme”. Minētajā laika posmā pasažieri, kuri lieto abonementa biļetes braukšanai mainītajos trolejbusu vai autobusu maršrutos, lai nokļūtu līdz nepieciešamajam galapunktam, drīkstēs tās izmantot citos autobusu, trolejbusu un tramvaju maršrutos, braucienu nereģistrējot.

Lasīt vairāk...

Drīzumā sabiedriskajā apspriešanā – topošais Siguldas novads (2.daļa)

Jau 7. jūnijā Siguldā notiks sabiedriskā apspriešana par topošo Siguldas novadu. Jācer, ka tā kliedēs mītus un viesīs lielāku skaidrību par plānoto reformu, jo vismaz šobrīd lielākajai daļai iedzīvotāju un pašvaldību vadītāju, ko rakstu sērijā par reformu aptaujājusi “Rīgas Apriņķa Avīze”, jautājumu ir vairāk nekā atbilžu.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Tērējot jāatceras par iespējām

Aprīlī mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 7,0%. Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms pieauga par 6,7%. Nepārtikas preču pārdošanas apjoms, neskaitot degvielu, palielinājās par 8,1%, autodegvielas par 4,9%. Pieaugums bija vērojams visās mazumtirdzniecības nozarēs, izņemot farmaceitisko un medicīnisko preču mazumtirdzniecību.

Lasīt vairāk...

Šogad elektrotraumas guvuši seši bērni, viens gājis bojā

Šogad AS “Sadales tīkls” lietotāju elektroietaisēs ir reģistrējusi sešas elektrotraumas, kuras guvuši bērni, tādēļ uzņēmums mācību gada noslēgumā aicina skolotājus un vecākus bērniem atgādināt elektrodrošības noteikumus. Pirms vasaras brīvdienām vecākiem jābūt atbildīgiem un jāpārbauda mājsaimniecībā esošās elektroiekārtas un jāizstāsta bērniem, kā tās droši lietot, kā arī jāatgādina drošības noteikumi, pavadot laiku dabā – elektroapgādes infrastruktūras tuvumā.

Lasīt vairāk...

Foto: Ropažu novadā finišējis "ZZ čempionāts"

Trīs dienas sporta kompleksā “333” Ropažu novadā norisinājās Latvijas skolēnu sporta un prāta spēļu “ZZ čempionāta” (ZZČ) fināls trijās klašu grupās. “Grand Prix” balvu un ceļojumu uz Budapeštu izcīnījusi Ogres sākumskolas 6.b klase, Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas 9.kom klases komanda un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierzinātņu vidusskolas 10.klase.

Lasīt vairāk...

Glābējas seši ieteikumi drošai atpūtai ūdenī un tā tuvumā

Centrālās statistikas pārvaldes 2018. gadā publicētie dati liecina, ka ūdenstilpnēs bojāgājušo skaits Latvijā sešas reizes pārsniedz Eiropas Savienības (ES) vidējos rādītājus – 6,1 bojāgājušais uz 100 000 iedzīvotājiem, kamēr vidēji ES ir 1,1, bet Lielbritānijā 0,4. Vidēji no 10 bojāgājušajiem astoņi ir vīrieši un divas sievietes. 29% no vīriešiem ir vecumā no 45 līdz 54 gadiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.