Menu
 

Trešdiena, 22 maijs 2019

Ekonomists: Bezdarbs Latvijā turpina strauji mazināties

Lai gan Latvijas ekonomikā 2019. gads ir sācies ar lēnāko ekonomikas izaugsmi pēdējos dažos gados, tendences darba tirgū tas pagaidām nav būtiski ietekmējis. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, bezdarbs Latvijā turpina strauji samazināties un šī gada pirmajā ceturksnī tas palika nemainīgs salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni, un bija 6,9%.

Lasīt vairāk...

Jānis Cimmermanis: Mēs joprojām esam klasiskās animācijas piekritēji

Kad sarunāju interviju ar populārās animācijas filmu sērijas “Avārijas brigāde” režisoru Jāni Cimmermani, man pat prātā nevarēja ienākt, kādas bagātības slēpjas vienā no Rīgas Kinostudijas telpām – šeit, izrādās, ir izstādītas un apskatāmas teju visas lelles, kas laikā, kopš pastāv filmu studija “Animācijas brigāde”, bijušas redzamas 130 īsmetrāžas, pilnmetrāžas, reklāmas un mācību filmās.

Lasīt vairāk...

Pētījums: aug piesardzība pret antibiotiku rezistences izplatību ar pārtiku

Pieaugot antibiotiku rezistences izplatībai un diskusijai par tās ierobežošanu, iedzīvotāji, pērkot gaļu, arvien rūpīgāk izvērtē dzīvnieka saskari ar antibiotikām. AS “Putnu fabrika Ķekava” un tirgus izpētes grupas “RAIT Custom Research Baltic” veiktais pētījums liecina – 74% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju labprātāk izvēlas gaļu, kas audzēta bez antibiotikām.

Lasīt vairāk...

"Eco Baltia vide" šovasar plāno sākt ražot riepu pārstrādes rezultātā iegūtas gumijas granulas

Vides apsaimniekošanas uzņēmuma "Eco Baltia grupa" kompānija "Eco Baltia vide" šovasar plāno sākt ražot riepu pārstrādes rezultātā iegūtas gumijas granulas, informēja kompānijas pārstāvji. Uzņēmums granulas prezentējis patlaban notiekošajā starptautiskajā plastmasas un gumijas industrijas izstādē "Chinaplas" Ķīnas pilsētā Guandžou.

Lasīt vairāk...

Komentārs. Saimnieks atbraucis

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš pagājušajā nedēļā tikās ar ASV Finanšu ministrijas sekretāra vietnieku terorisma finansēšanas jautājumos Maršalu Bilingsliju (Marshall Billingslea), kurš mūsu valstī nepilna gada laikā ieradies jau trešo reizi.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.