Menu
 

Trešdiena, 06 Februāris 2019

Foto: Klāt ilgi gaidītā "Baltiešu gredzena" pirmizrāde

Latvijas Nacionālajā teātrī tapusi izrāde pēc Zigfrīda fon Fēgezaka romāna “Baltiešu gredzens” motīviem. Tas ir viens no ļoti retajiem literārajiem darbiem, kurā dzīve Latvijā tiek tēlota no vācbaltieša skatupunkta. Dramatizējuma autore ir Inga Ābele, režisors – Viesturs Kairišs. Pirmizrāde paredzēta 7. februārī.

Lasīt vairāk...

"B-Bus": Reģionālo maršrutu tīkla reforma ir nepieciešama, taču komercializēšana var novest pie ēnu ekonomikas

Jau šogad Valsts SIA “Autotransporta direkcija” (ATD) plāno izsludināt konkursu visā Latvijā par pasažieru pārvadājumiem reģionālajā maršrutu tīklā. Līdz ar jauno konkursu par nozari atbildīgā ministrija, proti, satiksmes ministrs Tālis Linkaits, medijos izteicies, ka valsts, iespējams, vairs nedotēs reģionālos autobusu maršrutus, kuros paralēli kursē pasažieru vilciens.

Lasīt vairāk...

Četri ieguvumi, nododot metāllūžņus pieņemšanas punktos

  • Publicēts Vide

Ar metālu ikdienā sastopamies ik uz soļa – bundžas ar iecienītajiem konservējumiem, panna, kurā top brokastu omlete, un mašīna, ar kuru tiek mērots ceļš uz darbu. Bet kas notiek, kad šīs lietas vairs nav izmantojamas? Visbiežāk piedegusī panna tiek noglabāta plauktu dziļumos, bet mašīna atstāta pagalma tālākajā stūrī, jo pārņem melanholiskas sajūtas vai gluži vienkārši ir grūti no tās atbrīvoties. Nemaz nerunājot par konservu bundžām, kas miskasti piepilda pārsteidzošā ātrumā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.