Menu
 

Otrdiena, 26 Februāris 2019

Pazīmes, kas var liecināt, ka bērns cieš no kibermobinga

Saskaroties ar kibermobingu jeb emocionālo pazemošanu internetā, bērna uzvedība mainās, piemēram, viņš kļūst noslēgts un emocionāls, vairs nevēlas sazināties ar draugiem, satraucas ikreiz, kad saņem ziņas mobilajās ierīcēs. Vecāki šādu uzvedību parasti skaidro ar konkrētā vecuma posma īpatnībām. Bet paši bērni par savām problēmām proaktīvi runāt neuzdrošinās. Kā laikus pamanīt, ka bērns cieš no kibermobinga? Praktiskos padomos dalās mobilo sakaru operatora “Bite” aizsāktās iniciatīvas “Iekod pirkstā!” eksperti un divi sabiedrībā zināmi tēti – aktieris Dainis Grūbe un mūziķis Juris Kaukulis.

Lasīt vairāk...

Dibina kustību "Valsts #196" iedzīvotāju digitālās identitātes attīstīšanai

25. februārī desmit partneri – Ekonomikas ministrija, Cēsu novada pašvaldība, vadošās Latvijas augstskolas, IT uzņēmumi un radošo industriju pārstāvji – paziņoja par jaunas kustības “Valsts #196” dibināšanu. Kustības mērķis ir veicināt Latvijas iedzīvotāju digitālās identitātes nostiprināšanu un attīstīšanu datu tehnoloģiju laikmetā. Gada laikā taps rīku, prasmju un iespēju kopums jeb “digitālā mugursoma”, kas būs pieejama ikvienam interesentam.

Lasīt vairāk...

Aptauja Inčukalnā: Kādu/kuru personu jūs vēlētos redzēt Valsts prezidenta amatā?

Šīs vasaras sākumā Latvijas Republikas Saeima vēlēs Valsts prezidentu nākamajiem četriem gadiem. Saskaņā ar grozījumu Satversmē šoreiz tas notiks, atklāti balsojot. Pašreizējais prezidents Raimonds Vējonis nav izteicies, ka vēlētos atkārtoti kandidēt uz šo amatu, arī politiskajā vidē viņa kandidatūra, vismaz skaļi, netiek apspriesta. Bet pēdējās nedēļās arvien noteiktāk tiek minēts Egila Levita vārds kā iespējamais nākamais Latvijas Valsts prezidents.

Lasīt vairāk...

Par neidentificētu mirušo apglabāšanu pašvaldībām kompensācijās izmaksās 17 766 eiro, tostarp Ķekavai un Mārupei

Par neidentificētu mirušu personu apglabāšanu valdība pašvaldībām kompensācijās izmaksās 17 766 eiro. Kā liecina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) iesniegtā informācija valdībai, kompensāciju par neidentificētu mirušu personu apglabāšanu 2018. gadā kopumā pieprasījušas deviņas pašvaldības.

Lasīt vairāk...

Lielajā ģildē skanēs Vāgners un Sibēliuss

1.martā plkst. 19.00 Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) aicina uz īpašu notikumu – Riharda Vāgnera mīlasstāsta “Tristans un Izolde” otrā cēliena koncertiestudējumu un slaveno “Izoldes mīlasnāvi”, kā arī somu komponista Žana Sibēliusa Septīto simfoniju.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.