Menu
 

Svētdiena, 24 Februāris 2019

Ulbrokas florbolisti pamatturnīru beidz ar zaudējumu, ķekavieši dodas brīvdienās

  • Publicēts Sports

Latvijas florbola virslīgas čempionāta pēdējā kārtā jau pamatturnīra uzvarētāju statusā zaudējumu piedzīvoja “Betsafe Oxdog Ulbrokas” florbolisti. Dramatiskā cīņā ārpus izslēgšanas turnīra dalībnieku astoņnieka palika “Ķekavas” florbolisti, bet viņu novadniekiem “Ķekavas Bulldogs” sezona pirmajā līgā apstājusies astotdaļfinālā.

Lasīt vairāk...

Ziedonis Skrīvelis Saulkrastos: Varu atļauties to, kam jaunībā pietrūka laika

Ziedonim Skrīvelim 28. decembrī apritēja 80. Viņš joprojām dejo tautas deju kolektīvā “Saulgrieži”, kā audējs gatavojas izstādei Talsos un teic, ka pagājušogad līdz pat novembrim esot peldējies jūrā. Jautāts, kā šādā vecumā iespējams saglabāt možu garu, Ziedonis smaidot atbild, ka visu mūžu nekas cilvēcisks viņam neesot bijis svešs. Arī tagad viņš ņemot pretī visu, ko dzīve sniedz.

Lasīt vairāk...

Kamaniņu braucēji Pasaules kausa sezonu noslēdz ar sudrabu, bronzu, diviem kausiem un kritieniem

  • Publicēts Sports

Svētdien Sočos finišēja Pasaules kausa izcīņa kamaniņu sportā Sacensību pēdējā dienā Latvijas sportistiem sekmes bija dažādas, lielākos panākumus guva brāļi Andris un Juris Šici, kuri izcīnīja otro vietu Sprinta kausa sacensībās divnieku ekipāžām, kā arī kopā ar saulkrastiešiem Kendiju un Kristeru Aparjodiem ieguva trešo vietu komandu stafetē.

Lasīt vairāk...

"Kodola" receptes. Konservēts dārzeņu maisījums "Pensionārs"

Šoreiz ieskatīsimies padomjlaika produktu gatavošanas rokasgrāmatā. Tā kā veikalos tolaik nebija gandrīz nekā, ļaudis, cik un kā nu kurš prata un varēja, ar skubu nodevās paši savas pārtikas gatavošanai, tostarp augļu un dārzeņu konservēšanai. Skaidrs, ka daudz un dažādas bija arī receptes. Lūk, dažas no 1964. gadā Latvijas Valsts izdevniecībā klajā laistās recepšu grāmatas “Produktu pārstrādāšana un konservēšana mājas apstākļos”.

Lasīt vairāk...

Vai mileniāļi ir gatavi nākamajai industriālajai revolūcijai?

Jau vairākus gadus sabiedrībā tiek runāts par ceturto industriālo revolūciju jeb industriju 4.0, kas sekos datorizācijai un automatizācijai. Tā ietver nākotnes viedās rūpnieciskās tehnoloģijas (sociālos tīklus, virtualizāciju, mākoņtehnoloģijas, kiberfiziskās sistēmas), kuru mērķis ir atvieglot ikdienu un palielināt efektivitāti. Šobrīd mileniāļus mēdz dēvēt par tehnoloģiju paaudzi, kas viedtālruni jau izmanto katrā ikdienas solī. Bet vai ar šīm prasmēm būs gana arī nākotnes tehnoloģiju pasaulē?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.