Menu
 

Ceturtdiena, 14 Februāris 2019

Siguldā un citviet priecēs Latvijas Radio bigbenda koncerts franču džeza noskaņās

24. februārī Rīgas Kongresu namā festivālu "Saxophonia" noslēgs franču džeza leģenda Pjērs Bertrāns (Pierre Bertrand) un Latvijas Radio bigbends. Koncertā skanēs Pjēra Bertrāna oriģinālmūzika, kas rakstīta tieši Latvijas Radio bigbendam un kuras radītās noskaņas aizvedīs klausītāju šaurajās Monmartras ieliņās, ļaujot izjust Parīzes īpašo gaisotni. Soliste – jaunā un spilgtā franču dziedātāja Paloma Pradāla (Paloma Pradal). Šo koncertprogrammu būs iespēja baudīt arī Daugavpilī un Siguldā.

Lasīt vairāk...

Folkloras pētnieki aicina dziedāt ar arhīvu un atmodināt senas dziesmas

15. februārī Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta (LU LFMI) Latviešu folkloras krātuve atklāj digitālu projektu “Dziedi ar arhīvu”, kurā ikviens ir aicināts iepazīties ar seniem tautas mūzikas ierakstiem vietnē dziedi.garamantas.lv un piedāvāt savu versiju par kādu no izlases dziesmām. Šī akcija ilgs līdz 15. jūnijam. Tās mērķis ir aicināt sabiedrību iepazīt mūsu kultūras mantojumu un piešķirt tam jaunu un mūsdienīgu skanējumu.

Lasīt vairāk...

"Baltic Pork": Cūkkopības uzņēmumiem šis gads būs izaicinājumu pilns

Latvijā cūkkopības uzņēmumiem šis gads būs izaicinājumu pilns, aģentūrai LETA prognozēja cūku audzēšanas uzņēmuma "Baltic Pork" valdes locekle Daiga Ļubka. Viņa skaidroja, ka cūkkopības nozarei izaicinājums ir Āfrikas cūku mēra (ĀCM) izplatīšanās Eiropā, kas pastiprina risku vīrusa nokļūšanai mājas cūku novietnēs, kā arī šobrīd zemā cūkgaļas cena.

Lasīt vairāk...

Latvija, Dānija un Igaunija paraksta saprašanās memorandu par daudznacionālā divīzijas štāba "Ziemeļi" izveidi Ādažos

Ceturtdien Briselē NATO aizsardzības ministru sanāksmes laikā Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Dānijas aizsardzības ministrs Klauss Jorts Frederiksens un Igaunijas aizsardzības ministrs Jiri Luiks parakstīja saprašanās memorandu par daudznacionālā divīzijas štāba "Ziemeļi" izveidi.

Lasīt vairāk...

Aizdomās par jaunbūvju apzagšanu policija Jūrmalā aizturējusi vīrieti

Janvāra beigās Tukuma pilsētas Durbes mikrorajonā tika apzagtas vairākas jaunbūves. Kādā piektdienas rītā, policijā vērsās kādas mājas kaimiņi, kuri ievēroja, ka blakus mājā ir atlauzts šķūnis un, iespējams, tas apzagts. Kad vēlāk ieradās jaunbūves īpašnieki, kuri pastāvīgi nedzīvo šajā īpašumā, konstatēja, ka no īpašuma nozagti – televizori, portatīvais dators, velosipēds un citas mantas. Vēlāk policijā vērsās vēl viens netālu esošās jaunbūves īpašnieks, kuram bija nozagta urbjmašīna.

Lasīt vairāk...

Kurā konteinerā mest? 10 lietas, kas mulsina, šķirojot atkritumus

  • Publicēts Vide

Atkritumu šķirošana aizvien kuplākam skaitam Latvijas iedzīvotāju kļūst par ikdienas paradumu. Plastmasas PET pudeles, stikla pudeles un burkas, baterijas un papīrs – šīs lietas ir katra kārtīga šķirotāja redzeslokā, liecina Latvijas Zaļā punkta veiktā aptauja par Latvijas iedzīvotāju zaļas dzīvošanas ieradumiem. Vienlaikus tādas lietas kā skārdenes vai medikamentus šķirojamo atkritumu sarakstā iekļāvuši tikai pa vienam respondentam.

Lasīt vairāk...

Aprīlī Ķīpsalā notiks Baltijā lielākā autoindustrijas izstāde "Auto 2019"

No 12. līdz 14. aprīlim Ķīpsalā interesentus pulcēs krāšņākie auto svētki Baltijā – starptautiskā autoindustrijas izstāde “Auto 2019”, kas iepazīstinās ar aktuālākajiem auto modeļiem, komerctransportu, iespaidīgākajiem tūninga šedevriem un jaunumiem autoindustrijā. Arī šogad izstāde notiks trīs Izstāžu centra hallēs, vēsta rīkotāji.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.