Menu
 

Piektdiena, 22 Februāris 2019

Skolēni Siguldā sacenšas šķēršļu slēpošanā

  • Publicēts Sports

Piektdien 170 skolēni Siguldā mērojās spēkiem “S!-Fischer” skolēnu slēpošanas čempionāta trešajā posmā šķēršļu un veiklības distancē brīvajā stilā. Sacensībās dalībniekiem bija jāveic viens aplis – mazākajām grupām 300 metru distance, pārējām grupām – 700 metri ar diviem kāpumiem.

Lasīt vairāk...

SM: "Rīgas satiksmes" maršrutu pagarināšana uz Pierīgu varētu ietaupīt valsts līdzekļus

Pagarinot SIA "Rīgas satiksmes" autobusu maršrutus uz Pierīgu, iespējams, valsts finansējuma apmērs attiecīgo maršrutu apkalpošanai varētu tikt mazināts, un ietaupītie līdzekļi varētu tikt novirzīti iedzīvotāju mobilitātes iespēju palielināšanai citās teritorijās, norādīja Satiksmes ministrijas (SM) pārstāve Iveta Kancēna.

Lasīt vairāk...

Ekonomiste: 2018. gads darba tirgū – lielisks sniegums par spīti nelabvēlīgajai demogrāfijai

2018.gads iezīmējās ar strauju ekonomikas izaugsmi un pozitīvu norišu turpināšanos darba tirgū. Straujas izaugsmes apstākļos cilvēku resurss ir īpaši zelta vērtē – aug pieprasījums pēc uzņēmumu saražotajām precēm un pakalpojumiem, bet, lai šo augošo pieprasījumu apmierinātu, uzņēmumiem darba rokas un galvas vajag kā ēst. Vēl vairāk šo situāciju saasina iedzīvotāju skaita sarukums.

Lasīt vairāk...

Rīgas reģionā šajā ziemā autoceļu attīrīšana no sniega ar vienlaicīgiem kaisīšanas darbiem veikta 47 997 kilometru garumā

AS "Latvijas Autoceļu uzturētājs" (LAU) Rīgas reģionā 2018./2019.gada ziemas sezonā līdz 15.februārim autoceļu attīrīšanu no sniega veicis 9189 kilometru garumā, bet attīrīšanu no sniega ar vienlaicīgiem kaisīšanas darbiem - 47 997 kilometru garumā, informēja LAU pārstāve Maija Eglīte.

Lasīt vairāk...

Saulkrastu pludmalē atrasts pirmais ronēns

  • Publicēts Vide

Saulkrastu pludmalē atrasts pirmais šā gada ronēns – tas liecina, ka pavisam drīz Latvijas piekrastē parādīsies arvien vairāk mazuļu. Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) aicina atpūtniekus brīvdienās, baudot pastaigas pludmalē, būt uzmanīgiem un, sastopot piekrastē ronēnus, tiem netuvoties un tos netraucēt – tie visticamāk piekrastē izlīduši sasildīties un uzkrāt spēkus.

Lasīt vairāk...

2018.gadā bezdarba līmenis Latvijā bijis 7,4 %

2018.gadā 72,8 tūkstoši iedzīvotāju bija bezdarbnieki, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) Darbaspēka apsekojuma rezultāti. Salīdzinot ar 2017. gadu, bezdarbnieku skaits ir samazinājies par 12,6 tūkstošiem jeb 14,8 %. Pērn bezdarba līmenis Latvijā bija 7,4 %, kas ir par 1,3 procentpunktiem zemāks nekā 2017. gadā. Sievietēm bezdarba līmenis joprojām saglabājas zemāks nekā vīriešiem (attiecīgi 6,4 % un 8,4 %).

Lasīt vairāk...

Jānis Dimants. Var dabūt ar blakni pa pieri...

Tā nu sanācis – prasība par kritisko domāšanu tagad gluži kā sāga uznākusi un attiecīga izglītošanas nepieciešamība pacelta nebijušos augstumos. Izrādās, jau vairākus gadus Latvijā tiek īstenots arī plašs mediju pratības projekts, ko finansē ASV vēstniecība un Britu padomes pārstāvniecība Latvijā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.