Menu
 

Ceturtdiena, 09 Aprīlis 2020

Piemaksas par darbu saistībā ar Covid-19 apkarošanu saņems arī slimnīcu infekcijas nodaļu darbinieki

Piemaksas par darbu saistībā ar Covid-19 apkarošanu saņems arī Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas infekcijas nodaļu darbinieki, liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publiskotie veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) rīkojuma grozījumi, kuri ceturtdien stājas spēkā.

Lasīt vairāk...

Ārsti Apinis un Ērglis lūdz atvieglot noteiktos ierobežojumus bērnu un jauniešu fizisko aktivitāšu norisēm

Ārsti Pēteris Apinis un Andrejs Ērglis vērsušies pie Valsts prezidenta Egila Levita, Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (VL-TB/LNNK), premjerministra Krišjāņa Kariņa (JV) un veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) ar iniciatīvu atvieglot noteiktos Covid-19 ierobežojumus, kas saistīti ar jauniešu fiziskajām aktivitātēm, lasāms ārstu atklātajā vēstulē.

Lasīt vairāk...

Diasporas mediķiem būs atvieglotas prasības, lai turpinātu profesionālo darbību Latvijā

Turpinot risināt cilvēkresursu piesaistes jautājumu veselības aprūpes jomā, Veselības ministrija ir sagatavojusi grozījumus vairākos Ministru kabineta noteikumos. Tostarp plānots atvieglot prasības, lai diasporā esošiem mediķiem, kuri vēlas pārcelties uz Latviju, varētu te  turpināt savu profesionālo darbu. Konkrētie priekšlikumi ceturtdien izskatīti Valsts sekretāru sanāksmē.

Lasīt vairāk...

Policija: Pēdējā gada laikā ievērojami audzis velosipēdu zādzību skaits

Laikapstākļi paliek arvien patīkamāki – laiks kļūst siltāks un saulaināks, līdz ar to, iedzīvotāji kā vienu no pārvietošanās veidiem biežāk sāk izmantot velosipēdu. Taču ikvienam ir jāatceras, ka velosezonai kļūstot arvien aktīvākajai, aktīvāki paliek arī velosipēdu zagļi, kuri nolūko kāroto divriteni un izmanto iespēju noskatīto braucamrīku nozagt. Valsts policija atgādina iedzīvotājiem būt piesardzīgiem un rūpīgi padomāt par sava velosipēda drošību, lai nenāktos saskarties ar nepatīkamām emocijām, paliekot bez sava braucamrīka.

Lasīt vairāk...

Pēc Lieldienām turpināsies reģionālo autobusu reisu slēgšana

Ņemot vērā, ka reģionālo maršrutu autobusos vienā dienā pārvadāto pasažieru skaits kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas ir krities par 46% jeb nepilniem 22 tūkstošiem, bet salīdzinājumā ar vienu dienu pagājušā gada marta vidū par 70% jeb aptuveni 58 tūkstošiem, Autotransporta direkcija (ATD) no 2020.gada 14.aprīļa turpinās samazināt autobusu reisu skaitu. Šīs izmaiņas skars starppilsētu maršrutus.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.