Menu
 

Otrdiena, 21 Aprīlis 2020

Konkurences padome: Tiesa apstiprina "Rīgas satiksmes" iesaisti "nanoūdens" iegādes kartelī

Administratīvā apgabaltiesa 20.aprīlī atstāja spēkā Konkurences padomes (KP) lēmumu, ar kuru iestāde pērn konstatēja SIA "Rīgas satiksme" un sešu uzņēmumu īstenotu aizliegtu vienošanos pašvaldībai piederošā uzņēmuma rīkotajās cenu aptaujās par nanotehnoloģiskās ķīmijas piegādi, aģentūru LETA informēja KP. "Rīgas satiksme" Administratīvās apgabaltiesas lēmumu mēneša laikā var pārsūdzēt Augstākās tiesas administratīvo lietu departamentā. 

Lasīt vairāk...

Līgatnes dabas taku saimi papildina septiņi mežacūku sivēniņi

"Lai gan pasaulē ierastā lietu kārtība šopavasar ir izjaukta, dabā viss notiek, kā ierasts, – pavasaris ir bērnu laiks. Un arī Līgatnes dabas takas nav izņēmums, jo aprīļa sākumā mežacūku ģimenē pasaulē nākuši septiņi strīpaini un ņipri sivēntiņi," informē Dabas aizsardzības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Rēna.

Lasīt vairāk...

Četrus mēnešus būs iespēja saņemt bezdarbnieka palīdzības pabalstu

Cilvēkam, kuram ir piešķirts bezdarbnieka pabalsts, kas beidzās 2020.gada 12.martā vai vēlāk, un kurš sakarā ar Covid-19 izsludinātās ārkārtējās situācijas radītajām sekām nav atradis darbu, varēs pieprasīt bezdarbnieka palīdzības pabalstu. Šādu jaunu atbalsta formu paredz otrdien, 21.aprīlī, valdības sēdē pieņemtie grozījumi likumā "Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam". Par tiem vēl jānobalso Saeimai, informē Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists Egils Zariņš.

Lasīt vairāk...

EM: Tūrisma operatoriem jāļauj izsniegt klientiem vaučerus, nevis uzreiz atmaksāt naudu

Jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 radītās krīzes laikā tūrisma operatoriem būtu jāļauj izsniegt klientiem vaučerus, nevis uzreiz atmaksāt naudu par neizpildītu ceļojumu, teikts otrdien Ministru kabinetā atbalstītajā Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavotajā ziņojumā par nākamnedēļ gaidāmajā Eiropas Savienības (ES) tūrisma ministru sanāksmē par Covid-19 ietekmi uz tūrismu izskatāmajiem jautājumiem.

Lasīt vairāk...

Gerhards: Pārtikas pieprasījums vietējā un ārvalstu tirgos ir samazinājies

Pagājušajā nedēļā valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas izstrādātos normatīvus, kas paredz no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" sniegt atbalstu 45,5 miljonu eiro vērtībā lauksaimniekiem un pārtikas ražotājiem. Noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek administrēti un uzraudzīti ārkārtas atbalsta pasākumi lauksaimniecības un pārtikas nozarē saistībā ar Covid-19 izplatības negatīvo ietekmi. Daudzas valstis, kurās ieviesti dažādi ierobežojoši pasākumi Covid-19 vīrusa izplatības dēļ, ir tirdzniecības partneri Latvijas lauksaimniecības un pārtikas eksportā. Latvijas lauksaimniecības un pārtikas nozare ir neto eksportētāja, tādēļ eksporta tirgus pieejamība nozarei ir ļoti būtiska, un to zaudējums var dot smagu triecienu lauksaimniecības un pārtikas nozarei visos tās posmos – sākot no gatavā produkta realizācijas un beidzot ar primārajiem ražotājiem.

Lasīt vairāk...

UNESCO uzsver dokumentārā mantojuma lomu pandēmijas laikā

Covid-19 pandēmija ieies jaunāko laiku vēsturē kā viena no smagākajām ārkārtas situācijām sabiedrības veselības jomā, un reakcija uz to nonāks nākotnes vēstures grāmatās, tādēļ jau šobrīd atmiņas institūcijas, tostarp nacionālie arhīvi, bibliotēkas, muzeji, kā arī izglītības un pētniecības iestādes, fiksē pieņemtos lēmumus un aktivitātes, saglabājot informāciju, kas nākamajām paaudzēm ļaus izprast pandēmijas apjomus un tās ietekmi uz sabiedrību. Uzsverot šo svarīgo atmiņas institūciju lomu, Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācija (UNESCO) aicina valstis palielināt atbalstu atmiņas institūciju darbībai dokumentārā mantojuma saglabāšanā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.