Menu
 

Trešdiena, 22 Aprīlis 2020

Neklātienes ceļojumā aicina iepazīt Latvijas pilsētu modernisma arhitektūru

Muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" sadarbībā ar Lietuvas vēstniecību Latvijā un Lietuvas Nacionālās radio un televīzijas padomes televīziju "LRT Plius" piedāvā neklātienes ceļojumu uz piecām Latvijas pilsētām. Kaimiņvalsts arhitektūras vēsturniece Jolita Kančiene raidījumu sērijā "Stop juosta" ("Stop līnija" jeb ieskats, kas aiz tās) sniegs ieskatu par modernisma arhitektūras rašanos un attīstību Liepājā, Jūrmalā, Rīgā, Jelgavā un Daugavpilī.

Lasīt vairāk...

Ķekavas novada pašvaldība krīzes pabalsta saņēmējam papildus piešķirs 50 eiro par katru bērnu

Lai atbalstītu šajā krīzes situācijā iedzīvotājus, jo īpaši ģimenes ar bērniem, Ķekavas novada pašvaldība krīzes pabalsta saņēmējam papildus izmaksās 50 eiro par katru aprūpējamo bērnu līdz 18 gadu vecumam. Šis atbalsts tiks sniegts vienai no visneaizsargātākajām grupām, proti, bērniem, arī bērniem audžuģimenē un aizbildnībā esošajiem bērniem līdz 18 gadu vecumam, kuru ģimenei ir tiesības uz pabalstu krīzes situācijā.

Lasīt vairāk...

Tūkstošiem gadu veci dabas veidojumi – Babītes novada pērles

Pierīgas pilsētās ir tik daudz vietu, kurās redzams īsts dabas skaistums. Vietas, par kurām neesam dzirdējuši vai arī esam piemirsuši, ka tādas eksistē. Rakstu sērija "Pierīgas pilsētu dabas pērles" šoreiz devās uz Babītes novadu, kur apskatīja vareno Nordeķu–Kalnciema kāpu grēdu un uzzināja, kā Babītes ezers ticis pie sava vārda. Vairāk par šīm dabas pērlēm "Rīgas Apriņķa Avīzei" pastāstīja Dace Ulpe – Babītes novada pašvaldības Kultūrizglītības centra filiāles Salas pagastā "Vietvalži" izstāžu zāles vadītāja.

Lasīt vairāk...

Valsts apmaksātas Covid-19 analīzes veiks visiem ar saslimšanas simptomiem

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību Latvijā, no 22. aprīļa ģimenes ārsts uz valsts apmaksātām Covid-19 analīzēm varēs nosūtīt pacientus, kuriem būs saslimšanas simptomi (paaugstināta ķermeņa temperatūra, klepus, kakla sāpes, apgrūtināta elpošana). Ja parādās saslimšanas simptomi, jāsazinās ar savu ģimenes ārstu, kurš personu pieteiks analīzēm.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.