Menu
 

Trešdiena, 13 Janvāris 2021

Saeimas pārstāvis tiesā: Izstrādājot administratīvi teritoriālo reformu, pašvaldību viedokļi tika ņemti vērā

Izstrādājot jauno Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu (ATR), pašvaldību pārstāvji tika uzklausīti un viņu viedokli ņemti vērā, šodien Satversmes tiesā (ST) sacīja Saeimas pārstāvis, advokāts Lauris Liepa, tiesai sākot vērtēt gaidāmo Skultes pagasta pievienošanu Saulkrastu novadam un Ikšķiles pilsētas un Tīnūžu pagasta pievienošanu Ogres novadam.

Lasīt vairāk...

Izglītības eksperte: Nepieciešams mazināt plaisu starp vidusskolu un augstskolu

Ja skolēns mācās vidusskolā, tas nozīmē, ka lielākā vai mazākā mērā viņš jau domā par studijām augstskolā. Nepieciešama ciešāka sasaiste un plaisas mazināšana starp vidusskolu un augstskolu, ko var panākt, tuvinot skolēnu pētniecībai, tam, kas tiek praktizēts un pieprasīts augstskolās. Tas sasaucas arī ar augsta ranga ierēdņu ieteikumiem augstskolām studijas ievirzīt pētniecības formātā.

Lasīt vairāk...

Zāļu valsts aģentūrā saņemti atsevišķi ziņojumi par Covid-19 vakcīnu blaknēm

Kopš pērnā gada 28. decembra, kad Latvijā uzsāka vakcināciju pret koronavīrusu, līdz šī gada 12. janvārim Zāļu valsts aģentūrā (ZVA) saņemtie ziņojumi par Covid-19 vakcīnu blaknēm liecina, ka lielākā daļa novēroto blakņu ir zināmas, proti, paredzētas blaknes, kas jau norādītas vakcīnas lietošanas instrukcijā un zāļu aprakstā. Līdz ar to paredzams, ka šādas blaknes ir iespējamas dažiem cilvēkiem pēc vakcinācijas, trešdien paziņojumā paudusi ZVA.

Lasīt vairāk...

Valsts policija aicina: Neskrien kā traks!

Kā liecina statistikas dati, pēdējo gadu laikā ceļu satiksmes negadījumu skaits ir nemainīgs, tomēr tas aizvien ir gana liels. Viens no ceļu satiksmes negadījumu iemesliem ir pārgalvīga un ātra braukšana. Lai atgādinātu cilvēkiem par pārgalvīgas braukšanas cēloņiem un sekām, Valsts policija sāk informatīvo kampaņu “Neskrien kā traks!”.

Lasīt vairāk...

Mūrniece: Janvāra barikādes bija pierādījums mūsu tautas iekšējam spēkam

Barikāžu laiku pirms 30 gadiem raksturo trīs svarīgas lietas – mūsu tautas gudrība, varonība un tālredzība, bet vienlaikus tā bija cīņa. Tolaik mēs izvēlējāmies gudrākos ieročus savas brīvības atgūšanai: tiesiskumu un parlamentārismu. Janvāra barikādes bija pierādījums mūsu tautas apņēmībai nevardarbīgi pretoties bruņotiem ienaidniekiem. Tas bija dziļš iekšējais spēks, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, trešdien attālināti piedaloties konferencē “X stunda. Barikādēm 30”.

Lasīt vairāk...

Juris Binde: 21. gadsimta darvinisms – digitalizējies vai mirsti

Pastāvēs, kas pārvērtīsies, atgādina mūsu situācijā tik trāpīgā Raiņa frāze: “mainies vai mirsti” ir galvenā krīzes mācība, par ko pēdējā gada laikā pārliecinājušies daudzi uzņēmēji gan Latvijā, gan citur pasaulē. Apstākļos, kad uzņēmējdarbība lielā mērā pārcēlusies uz digitālo vidi, pārvērtības jeb mainīšanās visbiežāk nozīmē pielāgošanos jaunajai, digitālajai realitātei un tās spēles noteikumiem. Vai Latvijas digitālās attīstības sirdspuksti skan vienā ritmā ar pārējo pasauli?

Lasīt vairāk...

LVC: Sniegs un putenis valsts centrālajā daļā apgrūtina braukšanu

Latvijas centrālajā daļā patlaban sniegs, putenis un apledojums daudzviet apgrūtina braukšanu, tāpēc autobraucējiem ir jāplāno papildu laiks ceļam, brīdina VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (LVC). Lai uzlabotu braukšanas apstākļus patlaban uz valsts ceļiem strādā 169 VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” ziemas dienesta tehnikas vienības. Taču ir jārēķinās ar to, ka šādos laika apstākļos sniega kārta un apledojums uz ceļiem veidojas atkārtoti, arī pēc uzturēšanas darbu veikšanas. Pilnībā ceļi būs notīrīti tikai beidzoties snigšanai.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.