Menu
 

Trešdiena, 27 maijs 2020

Pašvaldība nodrošinājusi 2674 pārtikas pakas Siguldas bērniem no maznodrošinātām, trūcīgām un daudzbērnu ģimenēm

Trešdien Siguldas novadā norisinājās ceturtā pārtikas paku izdale maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimeņu skolēniem no 1. līdz 9. klasei un tiem bērnudārza bērniem, kuri nebija pieteikušies pakai maija vidū. Kā liecina pašvaldības informācija, ceturtajā pārtikas paku izdalē tika izsniegtas 650 pārtikas pakas bērniem, kas atbilda noteiktajiem kritērijiem.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Krīzes bremzēs, bet neapturēs algu kāpumu Latvijā

Ekonomikas krīze bremzēs, bet, visticamāk, neapturēs algu kāpumu Latvijā. Neskatoties uz IKP kritumu 1,4% apmērā, vidējā darba alga Latvijā šī gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar 2019. gada pirmo ceturksni ir augusi par 6,6% un sasniedza 1100 eiro pirms nodokļu nomaksas, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija.

Lasīt vairāk...

Pirmās saules peldes – vai tiešām veselīgas? Skaidro farmaceits

Pēc aukstākā maija mēneša pēdējo desmit gadu laikā, Latvijas iedzīvotāji ir noilgojušies pēc saules un silta gaisa. Nereti tas nozīmē strauju mešanos baudīt sauli, neapzināti nodarot pāri savai veselībai un skaistumam. Sauļojoties jāgādā par ādas aizsardzību, lai izvairītos no ultravioletā (UV) starojuma, apdegumiem, nevēlamas pigmentācijas, alerģijas un pat riska saslimt ar ādas vēzi, kas Latvijā un citur pasaulē pieaug ātrāk nekā jebkura cita vēža forma.

Lasīt vairāk...

Iekšlietu ministrs iesniedzis izskatīšanai Saeimā likumprojektus viltus ziņu apkarošanai

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens trešdien iesniedza politiskās partijas "KPV LV" Saeimas frakcijai sagatavotus grozījumu ierosinājumus divos likumos, lai veicinātu viltus ziņu apkarošanu Latvijā. Grozījumi likumā "Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem" un "Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā" ir izstrādāti iekšlietu ministra pavasara sākumā sasauktās darba grupas viltus ziņu apkarošanai rezultātā, pēc kā iesaistītās iestādes sniedza savus priekšlikumus.

Lasīt vairāk...

Carnikavas novada Kalngalē atvērs jaunu "Elvi" veikalu

28.maijā plkst. 15.00 Carnikavas novada Kalngalē, Ērgļu ielā 1b, tiks atvērts jauns un mūsdienīgs veikals “Elvi” gandrīz 400 kvadrātmetru platībā. Veikals kalngaliešiem un Kalngales viesiem piedāvās plašu Latvijā ražotu produktu sortimentu un iemīļotāko ārvalstu zīmolu preces, kā arī daudzveidīgu kulinārijas un konditorejas izstrādājumu klāstu, tostarp karstmaizes, svaigi ceptas smalkmaizītes, garšīgu kafiju līdzņemšanai un citus karstos dzērienus.

Lasīt vairāk...

Jēkaba katedrāles zelta gaiļa kapsulā ievieto vēstījumu ar lūgšanu par Latviju un Eiropu

Turpinot 1982.gada 25.jūlijā Rīgas Svētā katedrāles zelta gailī ievietotās kapsulas vēstījuma tradīciju, Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs trešdien ievietoja kapsulā vēstījumu, kurā bija iekļauts viņa komentārs par šajos gandrīz četrdesmit gados notikušo, daži statistikas dati par Baznīcas situāciju Latvijā, kā arī lūgšana par Latviju un Eiropu.

Lasīt vairāk...

Saeimas komisija atbalsta iespēju pašvaldību vēlēšanās balsot jebkurā savas pašvaldības iecirknī

Vietējo pašvaldību vēlēšanās vēlētājiem plānots nodrošināt iespēju balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī, kas atrodas viņa pašvaldībā. To paredz grozījumi Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likumā, ko Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija trešdien nolēma virzīt galīgajam lasījumam Saeimā.

Lasīt vairāk...

Foto: "Siguldas devons" radījis virtuālu izstādi "3D: Dievs, daba, darbs"

Iedvesmojoties no Annas Brigaderes autobiogrāfiskās triloģijas “Dievs, daba, darbs” nosaukuma, kultūras centrs “Siguldas devons” izveidojis virtuālu izstādi tām trīs Siguldas novada lietišķās mākslas studijām, kurām šajā gadā bija paredzētas krāšņas klātienes izstādes. Siguldas dabas plašumos tautas lietišķās mākslas studijām izdevās pavērt vaļā savas pūra lādes vāku un ļaut tajā ielūkoties ikvienam rokdarbu cienītājam.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.