Menu
 

Otrdiena, 12 maijs 2020

Atsāks sniegt plānveida veselības aprūpes pakalpojumus

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) izdevusi rīkojumu, kas paredz paplašināt plānveida veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, tostarp atsākt izmeklējumu, orgānu transplantācijas un zobārstniecības pakalpojumu sniegšanu, kas tāpat kā līdz šim tiks nodrošināta, stingri ievērojot piesardzības pasākumus.

Lasīt vairāk...

Pa vienam jaunam Covid-19 pacientam reģistrēts Rīgā un Salaspils novadā, bet divi – mazāk skartos novados

Pa vienam jaunam Covid-19 pacientam aizvadītajā diennaktī reģistrēts Rīgā un Salaspils novadā, bet divi mazāk skartos reģionos, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotā informācija. Galvaspilsētā Covid-19 konstatēts kopumā 524 iedzīvotājiem, bet Salaspils novadā kopējais sasirgušo skaits pieaudzis līdz 21.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Šogad inflācija Latvijā būs tuvu nullei

Patēriņa cenu inflācija Latvijā aprīlī turpināja strauji samazināties, un mēneša laikā cenas Latvijā saruka par 0,5%, savukārt gada inflācija ir noslīdējusi līdz nullei pirmo reizi kopš 2016.gada, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija. Aprīlī vislielākā ietekme uz patēriņa cenām Latvijā bija naftas cenu kritumam pasaulē, taču inflācijas tempa samazinājums atspoguļo arī būtisku ekonomiskās aktivitātes kritumu un sagaidāms, ka arī šogad kopumā inflācija Latvijā būs tuvu nullei.

Lasīt vairāk...

Aprīlī elektroenerģijas patēriņš samazinājies par 6,8%

Ārkārtējās situācijas ietekmē aprīlī kopējais AS “Sadales tīkls” sadalītās elektroenerģijas apjoms, salīdzinot ar 2019.gada aprīli, ir samazinājies par 6,8%. Lielākais elektrības patēriņa kritums – par 19,1% – ir tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas nozarē, savukārt mājsaimniecību sektorā tas pieaudzis par 8,5%. Tāpat kā līdz šim, klientiem ir pieejami visi AS “Sadales tīkls” pakalpojumi un uzņēmums turpina veikt operatīvo darbu, lai ikvienai mājsaimniecībai un uzņēmumam nodrošinātu nepārtrauktu elektroapgādi.

Lasīt vairāk...

Policija bažījas, ka iedzīvotāji pārpratīs ārkārtējā situācijā atvieglotos ierobežojumus

Valsts policija (VP) bažījas, ka Latvijas sabiedrība pārpratīs no 12.maija spēkā esošos atvieglotos ierobežojumus ārkārtējā situācijā, šajā otrdienā Latvijas Pašvaldību savienības videokonferencē "Pirmās krīzes mācības un Valsts civilās aizsardzības plāns" atzina VP priekšnieka pienākumu izpildītājs Andrejs Grišins. 

Lasīt vairāk...

Aptauja Garkalnē. Kā vērtējat ieceri sadalīt Garkalnes novadu?

Topošā Ulbrokas novada pašvaldībai līdz 2023. gada 31. decembrim būs jāapstiprina pašreizējā Garkalnes novada sadalīšanas plāns, to nosūtot izvērtēšanai topošā Ādažu novada pašvaldībai, – tā lēmusi Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisija. Pēc šā plāna izvērtēšanas paredzēts, ka Ulbrokas un Ādažu novada pašvaldībām jālemj par novadu teritoriju robežu grozīšanu. Kā skaidro Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, lai Garkalnes novada sadalīšanas plāns tiktu īstenots, tas būtu jāpieņem abām pašvaldībām.

Lasīt vairāk...

"SEB banka": Uzņēmēju prioritātes tuvākajam laikam būs personāla politikas maiņa un atbalsta programmas

Lai arī kopš ārkārtas situācijas izsludināšanas teju 70% "SEB bankas" aptaujāto uzņēmumu darbību Covid-19 izplatība ir ietekmējusi negatīvi – ir samazinājies to apgrozījums vai darbība ir pilnībā pārtraukta. Vienlaikus ir daļa uzņēmēju, kuri ir spējuši ne vien saglabāt apgrozījumu esošajā līmenī, bet pat to palielināt. Kā liecina "SEB bankas" veiktā aptauja, uzņēmēju prioritātes tuvākajam laikam būs personāla politikas maiņa, kā arī uzņēmumu atbalsta programmas*.

Lasīt vairāk...

Atcelts ierobežojums tirdzniecības centru darbībai brīvdienās un svētku dienās

Saskaņā ar Ministru kabineta 7.maija ārkārtas sēdē apstiprinātajiem grozījumiem Ministru kabineta 2020.gada 12.marta rīkojumā "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" no 12.maija tiek atcelts darbības ierobežojums tirdzniecības centru darbībai brīvdienās un svētku dienās, kas tika ieviests Covid-19 izplatības ierobežošanai, informē Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Lasīt vairāk...

Pētījums: 70% Latvijas iedzīvotāju izjūt satraukumu pirms došanās ārpus mājām

Covid-19 ierobežojumu mazināšana nozīmē, ka liela daļa iedzīvotāju vismaz daļēji atgriezīsies ierastajā ikdienas ritmā. Tomēr arī atgriešanās darbā un nelielu grupu pulcēšanās turpinās radīt veselības riskus, vienlaikus paaugstinot arī stresu un uztraukumu par savu un tuvinieku veselību. Iedzīvotāju uztraukumu par došanos uz sabiedriskām vietām apstiprina arī jaunākie "Benu aptiekas" Stresa termometra rezultāti.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.