Menu
 

Trešdiena, 13 maijs 2020

Kā Covid-19 krīzi izjūt bērni un jaunieši? Psihoterapeites novērojumi

Covid-19 izraisītā krīze ir ievērojami mainījusi ikdienas režīmu ne vien pieaugušajiem, bet arī bērniem un jauniešiem. Attālinātas mācības, uztraukums un neierasti ilga atrašanās mājās ar tuviniekiem ir tikai daži no jaunajiem apstākļiem, kuriem strauji jāpielāgojas. Kā šajos apstākļos jūtas bērni un jaunieši un kam pievērst uzmanību vecākiem?

Lasīt vairāk...

Ķekavas novadā no 13. maija apmeklētājiem atvērti rotaļu un aktīvās atpūtas laukumi

Ņemot vērā valdības atvieglotos ierobežojumus, Ķekavas novada pašvaldības krīzes vadības grupa nolēma no 13. maija atvērt apmeklētājiem rotaļu un aktīvās atpūtas laukumus. Vienlaicīgi pašvaldība aicina iedzīvotājus ievērot noteiktos pulcēšanās un drošības nosacījumus – atļauts pulcēties līdz 25 cilvēkiem, ievērojot 2 metru distanci no citiem,  jādezinficē rokas, bet šķaudīt vai klepot nepieciešams elkonī.

Lasīt vairāk...

Foto: Lielā talka ieskandināta, iezīmējot ceļu uz zaļu Latviju

Ieskandinot sestdien, 16.maijā, gaidāmo Lielo talku, trešdien Ķīpsalā, RTU teritorijā, Lielās talkas organizatori kopā ar atbalstītājiem muzikālā gaisotnē ieraka simbolisku, biedrības “1836” sagādātu ceļa stabiņu – vienu no 140 stabiņiem, kas nākotnē iezīmēs ceļu apkārt Latvijai. Tāpat klātesošie tika iepazīstināti ar šogad plānoto talkas norisi.

Lasīt vairāk...

Gints Grāvelis: Dievs nemīl, ka nabagi trako

Šarmantais Dailes teātra aktieris Gints Grāvelis sava teātra skatuvei ir uzticīgs jau 20 gadus un nospēlējis tur daudz spilgtu lomu. Bijušas lomas arī citos teātros. Šajā – puspajukušajā sezonā – viņš ir Edgars Liepājas teātra izrādē “Purva bridējs ugunī”. Gintu mīl arī kameras – viņš filmējies divās kinofilmās un populāros TV seriālos: “Ēnu spēles”, “Māja pie ezera”, “Neprāta cena”, “Likteņa līdumnieki”, arī Krievijas seriālā “Aizmirstais”.

Lasīt vairāk...

Latvijas Dabas fonda mobilais ganāmpulks ieradies Balonu pļavā Siguldā

  • Publicēts Vide

“GrassLIFE” mobilais ganāmpulks šonedēļ sācis noganīšanas darbus Balonu pļavā Siguldā. Ganības šķērso gājēju taka, tāpēc Siguldas iedzīvotāji un viesi, kuri dodas pa to pastaigās, varēs sastapties arī ar mobilā ganāmpulka govīm – pļavu atjaunotājām. Latvijas Dabas fondā (LDF) pavēstīja, ka ganāmpulks uzturēsies Balonu pļavā apmēram trīs nedēļas, noganot pirmo zāli, un atgriezīsies rudenī, lai noganītu atālu.

Lasīt vairāk...

Carnikavas pašvaldības policija aicina ziņot par pašgatavotiem "durkļiem" Piejūras dabas parkā

Carnikavas novada pašvaldības policija brīdina iedzīvotājus par ļaunprātīgu darbību Piejūras dabas parka teritorijā pie Garupes, kur atpūtnieki kļuvuši par upuri nomaskētiem dēlīšiem ar lielām skrūvēm. Šobrīd ir konstatēti divi šādi gadījumi, kad Piejūras dabas parka apmeklētāji ziņo par rūpīgi nomaskētu dēli ar lielām skrūvēm – viens aprīlī, otrs maija sākumā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.