Menu
 

Otrdiena, 05 maijs 2020

Ekonomiste: Apstrādes rūpniecību maskas neglābj

Apstrādes rūpniecības izlaide martā samazinājās par 3,6%, salīdzinot ar pērnā gada martu. Galvenās lejup velkošās nozares bija apģērbu ražošana, gatavo metālizstrādājumu ražošana, iekārtu un ierīču remonts un uzstādīšana. Apģērbu ražošanas nozari ir piemeklējis straujākais kritums - saražotais apjoms ir samazinājies par trešdaļu. Kaut gan šīs nozares uzņēmumi centās pielāgoties jaunajam pieprasījumam, aizsargmasku ražošana nav spējusi aizvietot ierastās pavasara/vasaras kolekcijas.

Lasīt vairāk...

Saeimas Ārlietu komisija pauž bažas par Krievijas centieniem revidēt Otrā pasaules kara vēsturi

Saeimas Ārlietu komisija otrdien pieņēma paziņojumu “Par Otrā pasaules kara beigu 75.gadadienu un visaptverošas izpratnes veidošanas nepieciešamību Eiropā un pasaulē”. Tajā komisija uzsver, ka Eiropa nevar būt vienota, kamēr tās vēsturiskā atmiņa ir sašķelta, un pauž bažas par Krievijas centieniem revidēt Otrā pasaules kara vēsturi.

Lasīt vairāk...

Notiks tiešsaistes sabiedriskā apspriešana par autoceļa Rīga – Ērgļi pārbūvējamo posmu Lielajos Kangaros

Ceturtdien, 7. maijā plkst. 11.00 VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) organizē tiešsaistes sabiedrisko apspriešanu par Ietekmes uz vidi novērtējumu (IVN) autoceļa Rīga–Ērgļi (P4) pārbūvējamajam posmam Lielajos Kangaros. LVC aicina interesentus piedalīties tiešsaistes sabiedriskajā apspriešanā LVC “Facebook” kontā. Dalībniekiem būs iespēja rakstiski uzdod jautājumus caur FB kontu un tiešsaistē saņemt uz tiem atbildes.

Lasīt vairāk...

Martā rūpniecības produkcijas apjoms samazinājās par 3,6 %

2020.gada martā, salīdzinot ar 2019. gada martu, rūpniecības produkcijas apjoms1 pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās samazinājās par 3,6 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. To ietekmēja produkcijas apjoma samazinājums apstrādes rūpniecībā – par 3,6 %, elektroenerģijas un gāzes apgādē par 4,8 % un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē par 2,1 %.

Lasīt vairāk...

Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeju no jūnija vadīs Kaspars Vanags

No 1. jūnija Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeju vadīs Kaspars Vanags. Noslēdzoties konkursam uz vakanto direktora amatu, K. Vanags atzīsts par piemērotāko kandidātu. Kā informēja Veselības ministrijā, konkursā uz direktora amatu pieteikumus bija iesnieguši seši pretendenti, un pēc divām atlases kārtām konkursa komisija vienbalsīgi lēma veselības ministrei muzeja direktora amatam apstiprināšanai virzīt K. Vanagu.

Lasīt vairāk...

Siguldieši vienojas akcijā “ie[log]ojies” un sūta sveicienu Latvijai

4.maijā, kad katrs šaurā lokā svinēja Latvijas neatkarības atjaunošanas 30. gadskārtu, Siguldas novada iedzīvotāji vienojās kopīgā sveicienā Latvijai, iemūžinot savus Baltā galdauta svētkus drona fotogrāfijā pie atvērtiem logiem. Pašvaldības dati liecina, ka vairāk nekā 260 novadnieki 77 logos radīja kopības sajūtu un dalījās​ ar savu radošumu, izcepto kūku, pavasara ziediem, Latvijas simboliem un pašu galveno – savu svētku sajūtu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.