Menu
 

Piektdiena, 22 maijs 2020

RPP: Ievērojami uzlabojusies situācija ar sejas aizsegu izmantošanu sabiedriskajā transportā

Nedēļas laikā, kopš Rīgas pašvaldības policija (RPP) uzsāka aktīvas pārbaudes, situācija ar sejas aizsegu izmantošanu sabiedriskajā transportā ievērojami uzlabojusies. Pirmajās pārbaužu dienās vidēji katrā transportlīdzeklī bija trīs pasažieri bez mutes un deguna aizsegiem, turpretī pašlaik katrā transportlīdzeklī vidēji tiek konstatēts viens pārkāpums.

Lasīt vairāk...

Augstskolas "Turība" rektors: Krīzes risinājumi augstākajā izglītībā var sekmēt attīstību

Sākoties Covid-19 izraisītajai krīzei, Latvijas augstākās izglītības iestādes neizjuta tūlītēju tās ietekmi, tomēr tuvāko gadu laikā, samazinoties augstskolu ienākumiem, var tikt būtiski kavēta augstākās izglītības attīstība. Latvijā ir ierobežots izejvielu un energoresursu apjoms, tāpēc valsts un tautsaimniecības ilgtermiņa attīstībai īpaši būtisks ir augsts iedzīvotāju izglītības līmenis. Tas ir priekšnosacījums konkurētspējai globālajā tirgū, kā arī lokālās ekonomiskās stabilitātes instruments – pētījumi liecina, ka iedzīvotāju grupās ar augstāku izglītības līmeni arī ir augstāks legālais atalgojums, no kura valsts budžetā tiek maksāti nodokļi, kā arī zemāks bezdarba līmenis.

Lasīt vairāk...

Apdrošinātājs: Piektā daļa strādājošo vēlas atgriezties birojā, trešdaļa labprāt turpinātu darbu no mājām

Situācija ar Covid-19 izplatības kontrolēšanu Eiropā sniedz zināmu cerību, ka mēs drīzumā varētu atgriezties pie ierastākas dzīves. Lai noskaidrotu savu darbinieku viedokli par darbu birojā vai mājās, “If Apdrošināšana” Baltijas valstīs veica iekšēju aptauju par to, kur darbinieki dotu priekšroku strādāt īstermiņā un ilgtermiņā. Dažu dienu laikā teju 900 darbinieku jeb gandrīz viss personāls atbildēja uz aptaujas jautājumiem.

Lasīt vairāk...

Jūrmalas pilsētas pašvaldība apstiprinājusi 14 iedzīvotāju iniciatīvas projektus

Jūrmalas pilsētas pašvaldība ir apstiprinājusi 14 iedzīvotāju iniciatīvas projektus. Biedrību, nodibinājumu un reliģisko organizāciju iesniegtie projekti atbalstīti šādās jomās: publiski pieejamu teritoriju labiekārtošana, sabiedrības integrācijas veicināšana, veselības aprūpes pieejamības palielināšana un veselīga dzīves veida, kā arī kultūras un mākslas attīstības veicināšana, liecina informācija pašvaldības vietnē.

Lasīt vairāk...

Saulkrastu novada pašvaldība sākusi darbu pie novada izglītības sistēmas reorganizācijas

Saulkrastu novada domē šobrīd notiek aktīvs darbs pie jaunas izglītības politikas veidošanas, kas skars visas Saulkrastu izglītības iestādes.  Lai virzītos uz šo mērķi, aprīļa beigās darbu uzsāka jaunā izglītības darba speciāliste Ramona Urtāne, kura izstrādā priekšlikumus novada izglītības sistēmas reorganizācijai.

Lasīt vairāk...

Autokinoseansu un autokoncertu organizatori drīkstēs piedāvāt iegādāties ēdienus un dzērienus

No 22.maija spēkā stājušies grozījumi kultūras ministra izdotajā rīkojumā, ar kuru autokinoseansu un autokoncertu organizatoriem atļauts šo publisko kultūras pasākumu vietās nodrošināt dzērienu un ēdienu tirdzniecību, produktu pasūtīšanu un samaksu nodrošinot tiešsaistē, savukārt ēdienu un dzērienu piegādi bezkontakta veidā – individuāli uz katru no vieglajām automašīnām.

Lasīt vairāk...

Uzņēmums: Pagaidām būtiskas izmaiņas biroju īres cenās nav novērojamas

Covid-19 ierobežošanas pasākumu dēļ daudzi uzņēmumi pārorientējušies uz attālinātu darbu. Kamēr daļa turpina maksāt pilnu vai nedaudz samazinātu biroja īres maksu, citi no biroja telpām uz laiku atteikušies pavisam. Saskaroties ar naudas plūsmas kritumu, daļa uzņēmumu tuvākajā nākotnē varētu pārvērtēt nepieciešamību pēc biroja telpām. Taču pagaidām būtiskas izmaiņas biroju īres cenās nav novērojamas, liecina Igaunijas uzņēmuma “RIA.com Marketplaces” apkopotā informācija.

Lasīt vairāk...

Siguldas pilsētas svētkos priecēs virtuāls gājiens, gaisa baloni un radio ballīte

Šajā gadā tradicionālais Siguldas pilsētas svētku gājiens izpaliks, taču iedzīvotāji ir pierādījuši, ka radīt spēcīgu kopības un svētku sajūtu iespējams arī mājās, attālināti, nepulcējoties. 30. maijā no plkst. 10.00 līdz 18.00 pasākuma “Mīlētākās pilsētas svētki. Cita frekvence” laikā Siguldas novada iedzīvotāji aicināti piedalīties virtuālajā svētku gājienā un dalīties ar atmiņu fotogrāfijām no iepriekšējo gadu Siguldas svētkiem sociālajā tīklā "Facebook", izmantojot tēmturi #mīlētākāspilsētasgājiens. Pievakarē novadnieku un iepriekšējo gadu pilsētas svētku apmeklētāju publicētie attēli tiks apkopoti emocijām bagātā fotogalerijā, informē pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Kad lasis buti precēt brauks? (2.daļa)

Laikā, kad zvejnieku prātus pārņēmuši roņi un apaļais jūrasgrundulis, nebūtu lieki palūkoties, kā vispār ir ar zivju krājumiem Rīgas līcī un Baltijas jūrā. Ik gadu tos pēta un analizē Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta “BIOR” speciālisti sadarbībā ar citu valstu pētniekiem, datus publicējot zvejas kvotu ieteikšanai.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.