Menu
 

Trešdiena, 20 maijs 2020

No trešdienas atjaunota lielākā daļa valsts apmaksāto plānveida veselības aprūpes pakalpojumu

Nacionālais veselības dienests (NVD) informē, ka no 20.maija pieejami gandrīz visi valsts apmaksātie plānveida ambulatorie veselības aprūpes pakalpojumi. Ierobežojumi pagaidām vēl saglabāti plānveida stacionāro pakalpojumu jomā un dienas stacionārā nav pieejamas plānveida operācijas, kas tiek veiktas, izmantojot vispārējo anestēziju (endotraheālo anestēziju vai laringeālo masku).

Lasīt vairāk...

Kad lasis buti precēt brauks? (1.daļa)

Laikā, kad zvejnieku prātus pārņēmuši roņi un apaļais jūrasgrundulis, nebūtu lieki palūkoties, kā vispār ir ar zivju krājumiem Rīgas līcī un Baltijas jūrā. Ik gadu tos pēta un analizē Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta “BIOR” speciālisti sadarbībā ar citu valstu pētniekiem, datus publicējot zvejas kvotu ieteikšanai.

Lasīt vairāk...

Augstskolu rektori un LZA aicina Saeimu noraidīt Augstskolu likuma grozījumus

Otrdien pēc Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) aicinājuma diskusijā par Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātajiem un Ministru kabinetā akceptētajiem grozījumiem Augstskolu likumā tikās LZA vadība un Latvijas augstskolu rektori. Diskusijā klātienē un attālināti piedalījās vairāk nekā desmit Latvijas augstākās izglītības iestāžu vadītāji.

Lasīt vairāk...

Samazinājies reģistrēto laulību skaits; mazāk arī jaundzimušo un mirušo

2020.gada martā un aprīlī kopā reģistrētas 1020 laulības – par 344 laulībām jeb 25,2 % mazāk nekā 2019. gada attiecīgajos divos mēnešos, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Vidēji dienā divos mēnešos reģistrētas 17 laulības (2019. gadā – 22 laulības). Reģistrēto laulību skaita sarukumu ietekmēja ārkārtējā stāvokļa ieviešana Latvijā vīrusa Covid-19 izraisītās pandēmijas dēļ, atzīmē CSP.

Lasīt vairāk...

Iedzīvotāji visvairāk vēlas atkal piedalīties kultūras pasākumos un iepirkties klātienē

Divas trešdaļas jeb 66% Latvijas iedzīvotāju pēc ārkārtas stāvokļa atcelšanas plāno atgriezties pie tiem pašiem preču un pakalpojumu izmantošanas, kā arī strādāšanas paradumiem, kādi tiem bijuši iepriekš. Savukārt 26% apgalvo, ka vairāk izmantos elektroniskos kanālus, secināts “Luminor” bankas veiktajā aptaujā.

Lasīt vairāk...

ĀM: Uz Lielbritāniju avioreisi nav plānoti, jo epidemiologi norāda uz pārāk lielu saslimušo skaitu

Uz Lielbritāniju pašlaik tieši avioreisi no Latvijas nav plānoti, jo epidemiologi un Veselības ministrija norāda uz pārāk lielu saslimušo skaitu šajā valstī, trešdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē norādīja Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV).

Lasīt vairāk...

Sējas un Ķekavas skolēni starp čaklākajiem makulatūras vācējiem Latvijā

  • Publicēts Vide

Noslēgusies “Zaļās jostas” rīkotā Vislatvijas makulatūras vākšanas konkursa “Tīrai Latvijai” 2019/2020. mācību gada sezona, kurā vairāk nekā 100 tūkstoši bērnu kopā ar ģimenēm pārstrādei savāca 907 tonnas un 79 kilogramus makulatūras. Konkursā piedalījās 407 izglītības iestādes no visas Latvijas, sniedzot nozīmīgu ieguldījumu tīrākas vides veicināšanā, atkritumu šķirošanas iemaņu uzlabošanā un resursu taupībā.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ropažos. Kā vērtējat lēmumu nodrošināt apmācību latviešu valodā visos bērnudārzos?

Saeima ir atbalstījusi grozījumus Vispārējās izglītības likumā, kas paredz pašvaldībām pienākumu it visos bērnudārzos nodrošināt iespēju bērniem mācīties latviešu valodā. Pašvaldības pienākums no 2021. gada 1. septembra būs nodrošināt iespēju apgūt pirmsskolas izglītības programmu valsts valodā visās tās padotībā esošajās pirmsskolas izglītības iestādēs. Savukārt izglītības iestādēm, kuras īsteno pirmsskolas izglītības programmas, būs jāsniedz atbalsts latviešu valodas apguvei tiem izglītojamajiem, kuriem tas nepieciešams, tajā skaitā bērniem, kuriem tā nav dzimtā valoda.

Lasīt vairāk...

Viedoklis: Uzņēmumiem jāsekmē lielākas inovāciju ambīcijas

Sākoties ārkārtas situācijai, daudziem uzņēmumiem un iestādēm nācās mainīt ierasto darba kārtību, meklējot dažādus digitālos risinājumus, lai turpinātu sniegt pakalpojumus attālināti. Šādā režīmā aizvadīti jau vairāki mēneši, un uzņēmumu spējuši prasmīgi izmantot dažādus IT risinājumus. Nākotnē jāpievērš lielāka uzmanība digitālās transformācijas stratēģijas izstrādēm, kā arī biznesa efektivitātes un darbību optimizēšanai visā piegādes ķēdē, veicot ieguldījumus inovatīvās digitālajās iespējās paredzamām biznesa vajadzībām.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.