Menu
 

Trešdiena, 24 Aprīlis 2019

Līgatnes dabas taku mežacūkām – ģimenes pieaugums

Līgatnes dabas taku mežacūku saimei šis pavasaris atnācis ar strīpainiem, ņipriem un rukšķošiem jaunumiem – šomēnes pasaulē nākuši pieci nebēdnīgi mežacūku sivēniņi. Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) vēsta, ka par laimīgajiem vecākiem, gluži kā pērn, kļuvis mežacūku pāris Magone un Ansis.

Lasīt vairāk...

Salaspilī pabeigta daudzdzīvokļu mājas renovācija vairāk nekā 1,7 miljonu eiro vērtībā

25.aprīlī svinīgi noslēgsies daudzdzīvokļu ēkas renovācijas projekts Daugavas ielā 2, Salaspilī. Renovācijā kopumā ieguldīti vairāk nekā 1,7 miljoni eiro. No tiem 722 tūkstoši ir "Altum" grants jeb dāvinājums no ES fondu līdzekļiem, bet programmas līdzfinansējumu kopumā vairāk nekā miljona eiro apmērā aizdevuma veidā nodrošināja "Swedbank".

Lasīt vairāk...

Uzsāk "Laimas" ražotnes būvniecību Ādažos

Trešdien “Orkla Latvija” vadības komanda kopā ar “Orkla” grupas, Ādažu novada domes un būvniecības firmas “Merks” pārstāvjiem atklāja “Laimas” jaunās ražotnes būvniecību. Drīzumā tiks pabeigta būvlaukuma iekārtošana, uzsākti zemes darbi un sagatavošanās ražotnes pamatu veidošanai. “Orkla Latvija” tuvāko gadu laikā jaunās “Laimas” ražotnes būvniecībā Ādažos un zīmola turpmākā attīstībā investēs vairākus miljonus eiro.

Lasīt vairāk...

Borisa un Ināras Teterevu fonds sniegs atbalstu Siguldas biedrībai "Cerību spārni"

Šogad ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu 206 grūtībās nonākušās Latvijas ģimenes iegūs iespēju un mudinājumu pašu rokām veikt zemkopības darbus pārtikas sagādāšanai savam saimes galdam. Ģimenes saņems sēklas un stādus, darbarīkus un mēslojumu, kā arī tik būtiskās pieredzējušu agronomu konsultācijas par to, kā izaudzēt pēc iespējas labāku ražu, informēja fonda labdarības projektu vadītāja Diana Bogdanova.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Latvijā 65% iedzīvotāju valsts pārvaldes negodprātības līmeni vērtē kā augstu

Latvijā 65% aptaujāto iedzīvotāju uzskata, ka Latvijas valsts pārvaldes negodprātības līmenis ir augsts, liecina Finanšu ministrijas (FM) un pētījumu kompānijas SKDS pētījums par krāpniecības apkarošanas aktualitātēm. Vienlaikus 22% aptaujāto valsts pārvaldes negodprātības līmeni vērtē kā vidēju, 5% - drīzāk zemu, 1% - ļoti zemu.

Lasīt vairāk...

Vasarā Ikšķilē būs "Nerātnā vasaras nakts"

Šīsvasaras karstākais un kaislīgākais notikums Latvijas brīvdabu estrādēs būs topošais koncertuzvedums “Nerātnā vasaras nakts” ar draiskām dziesmām, nerātniem jokiem un temperamentīgiem dančiem, sola rīkotāji “Producentu grupa 7”. 26.jūlijā izrāde plānota Ikšķiles estrādē.

Lasīt vairāk...

"Autoceļu uzturētājs" uzsācis bedru masveida remontu uz valsts autoceļiem

VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) visā valsts teritorijā ir uzsācis bedru masveida remontu uz asfalta seguma valsts autoceļiem. Lai ceļu lietotāji savlaicīgi varētu plānot savus maršrutus un rēķināties ar īslaicīgiem satiksmes ierobežojumiem, bedru remontdarbu vietām tiešsaistes režīmā var sekot līdzi Waze un VAS “Latvijas Valsts ceļi” mājaslapas kartē.

Lasīt vairāk...

"Ekspress-Ādaži" no 1. maija ievieš jaunu maršrutu un vairākas izmaiņas kustības sarakstos

Vairākos SIA “Ekspress-Ādaži” (EA) apkalpotajos maršrutos un reisos tiks veiktas izmaiņas, kas stāsies spēkā 1. maijā. Tas saistīts ar pavasara un vasaras sezonas sākumu, kā arī Autotransporta direkcijas (ATD) veiktajām izmaiņām, lai samazinātu kopējo kilometru skaitu vietējas nozīmes reģionālajā maršrutu tīklā visā Latvijas teritorijā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.