Menu
 

Pirmdiena, 01 Aprīlis 2019

Mārupes novada dome parakstījusi sadarbības memorandu ar starptautisko lidostu "Rīga"

1.aprīlī Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs un VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga”” valdes priekšsēdētāja Ilona Līce svinīgi parakstīja sadarbības memorandu, kas apliecina abu pušu turpmāko sadarbību ar mērķi uzlabot vietējās kopienas iedzīvotāju dzīves kvalitāti, kopīgi strādājot pie savstarpējās sadarbības projektu īstenošanas un atbalstot dažādas pašvaldības aktivitātes.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ķekavā: Kā vērtējat iespējamo skaidras naudas aprites ierobežošanu?

Lai mazinātu ēnu ekonomiku, Finanšu ministrija rosinājusi aizliegt skaidras naudas darījumus, kuru summa pārsniedz 3000 eiro. Pašlaik, kā zināms, šī robeža ir 7200 eiro. Ministrijas ieskatā, tādējādi tiks veicināta bezskaidras naudas lietošana darījumos, mazinot iespēju legalizēt nelikumīgi iegūtus naudas līdzekļus. Savukārt 2019. gada budžetā, akceptējot šo izmaiņu, plānots iekasēt papildus 675 000 eiro.

Lasīt vairāk...

Reģionālo autobusu kustību sarakstos būs jāiekļauj informācija par reisu pieejamību cilvēkiem ar kustību traucējumiem

Reģionālo maršrutu autobusu pieturvietās kustības sarakstos būs jāiekļauj informācija par reisu pieejamību cilvēkiem ar kustību traucējumiem, paredz pirmdien Ministru kabineta komitejā atbalstītie grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos "Sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanas kārtība maršrutu tīklā".

Lasīt vairāk...

Valsts policija trešdien rīkos diennakti ilgu ātruma kontroles maratonu

Jau piekto gadu pēc kārtas Valsts policija piedalīsies īpašā 24 stundu akcijā – Eiropas ceļu policijas tīkla (TISPOL) rīkotajā ātruma kontroles maratonā. Sākot no trešdienas, 3.aprīļa, pulksten 6.00 rītā visā valsts teritorijā ceļu policija 24 stundas pievērsīs pastiprinātu uzmanību atļautā braukšanas ātruma ievērošanai. Ātruma kontroles maratons norisināsies 26 Eiropas ceļu policijas tīkla dalībvalstīs.

Lasīt vairāk...

Pēc privātmāju īpašnieku iniciatīvas Ķekavas novadā izveidoti pirmie trīs atkritumu šķirošanas punkti

  • Publicēts Vide

Ķekavas novada privātmāju rajonos un apkaimēs, kur koncentrējas piecas un vairāk privātmājas un kur nav pieejami daudzdzīvokļu ēku tuvumā esošie šķirošanas konteineri, iedzīvotāji kopš marta var pieteikties bezmaksas šķirošanas punkta izveidei. Šādu iespēju nodrošina sadzīves atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums “Clean R” sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību.

Lasīt vairāk...

Atceltajā "Olainfarm" akcionāru sapulcē ievēlē jaunu padomi; "Olainfarm" nosoda tās lielākā akcionāra "Olmafarm" rīcību

Zāļu ražotājs "Olainfarm" nosoda tās lielākā akcionāra SIA "Olmafarm" rīcību un pirmdien organizēto pulcēšanos pie caurlaides vērtē kā ālēšanos, pauda kompānijas pārstāvji. "Olainfarm" pārstāvji norādīja, ka kompānija nosoda "Olmafarm" rīcību, izplatot dezinformāciju un musinot uzņēmuma akcionārus ar savu aicinājumu pirmdien pulcēties pie "Olainfarm" caurlaides.

Lasīt vairāk...

Viedoklis. Mani Polijas pārsteigumi

Kad dēlam piedāvāja piedalīties džudo sacensībās Varšavā, es nebiju sajūsmā, ka būs jābrauc uz Poliju. Ar ko tā parasti asociējas? Ar gariem, nogurdinošiem pārbraucieniem un vienmuļiem skatiem šosejas malās. Pirms vairākiem gadiem esmu bijusi Polijā arī kā tūriste, apskatījusi Krakovu, Veļičkas sāls raktuves un Tatru kalnus, tomēr šī valsts nekad nav bijusi manā iecienītāko tūrisma galamērķu sarakstā.

Lasīt vairāk...

Koncertzāle "Cēsis" aprīlī aicina uz Pētera Vaska mūzikas festivālu

Aprīli koncertzāle “Cēsis” aizvadīs izcilā latviešu komponista Pētera Vaska mūzikas zīmē – no 13.-20. aprīlim notiks jau otrais festivāls “Pētera Vaska mūzikas aprīlis”, kurā skanēs gan Vaska, gan viņa Baltijas un Skandināvijas radošo domubiedru skaņdarbi. Pats komponists ir festivāla mākslinieciskā satura veidotājs, ideju ģenerators un klātesošs visos festivāla koncertos.

Lasīt vairāk...

Foto: Ar jaunu dalībnieku rekordu Carnikavā startējis taku skrējienu seriāls "Stirnubuks"

  • Publicēts Sports

Ar jaunu dalībnieku rekordu vienā no šī gada siltākajām un saulainākajām dienām atklāta sestā “Stirnubuka” sezona. Carnikavas dabas parkā “Piejūra” ieradās teju pieci tūkstoši taku skrējēju, lai pēc pusgadu ilgās starpsezonas ne tikai startētu Latvijā populārākajā skriešanas seriālā, bet arī tiktos ar draugiem un kārtējo reizi baudītu sacensību rīkotāju sarūpētās skriešanas trases.

Lasīt vairāk...

Vai Pierīga apdraud Rīgas bērnudārzus?

Šajā mācību gadā 669 bērniem pēc uzņemšanas Rīgas bērnudārzos mainīta deklarētā dzīvesvieta no Rīgas uz Pierīgas pašvaldībām. Rīgas domes Izglītības pārvalde ziņo, ka pēc uzņemšanas Rīgas bērnudārzos katru gadu aptuveni 600–700 bērnu tiek pārdeklarēti uz Pierīgas pašvaldībām – Babīti, Ādažiem, Garkalni u.c. Tas liekot domāt, ka bērnu pārdeklarēšana uz Pierīgu nav tikai atsevišķu gadījumu virkne, bet gan tendence, kurai ir savi cēloņi un sekas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.