Menu
 

Ceturtdiena, 02 Janvāris 2020

IZM: Vairums pašvaldību pašas izmaiņas vispārējās vidējās izglītības iestāžu tīklā veikt neplāno

Divas trešdaļas no 74 pašvaldībām, ar kurām tikušās Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) amatpersonas, norādījušas, ka tuvākajos gados izmaiņas vispārējās vidējās izglītības iestāžu tīklā veikt neplāno, liecina informācija, kas iekļauta pie nākamnedēļ valdībā izskatāmā ziņojuma "Par vispārējās vidējās izglītības iestāžu tīkla izvērtējumu".

Lasīt vairāk...

Izstādē "#ZinātneLatvijai" iepazīstinās ar Latvijas zinātniekiem un viņu sasniegumiem

Otrdien, 7. janvārī, plkst. 16.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā tiks atklāta izstāde “#ZinātneLatvijai”. Lai cildinātu Latvijas zinātnes spēku un daudzveidību, Izglītības un zinātnes ministrija jau trešo gadu veido izstādi par 12 mūsdienu Latvijas zinātniekiem un viņu sasniegumiem. Izstādes interaktīvie portreti ļauj ielūkoties personiskos video stāstos un tuvāk iepazīt katru zinātnieku un viņa pārstāvēto zinātnes nozari.

Lasīt vairāk...

Izglītības kvalitātes valsts dienestā visbiežāk sūdzības iesniedz par pedagogu darbu un mācību sasniegumu vērtēšanu

Līdz pērnā gada decembra vidum Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) saņēmis un izskatījis 540 sūdzības un veicis 290 pārbaudes, pavēstīja dienesta vecākā eksperte Jana Veinberga. Visbiežāk iesniegumi saņemti par pedagogu darbu, skolēnu mācību sasniegumu vērtēšanu un drošības jautājumiem.

Lasīt vairāk...

Foto: Pabeigta izmeklēšana lietā par narkotiku realizāciju lielos apmēros; kratīšanas veiktas arī Stopiņu un Babītes novados

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvalde decembrī prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nodeva kriminālprocesu pret piecām personām saistībā ar narkotisko vielu realizāciju un glabāšanu realizācijas nolūkā lielos apmēros un par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Ceturtdaļa iedzīvotāju vidējās izglītības pieejamību vērtē kā viduvēju

26,2% iedzīvotāju norādījuši, ka vidējās izglītības pieejamība Latvijā vērtējama kā viduvēja, savukārt, augstākās izglītības pieejamību kā viduvēju vērtē 39,5% aptaujāto. 16,2% norādījuši, ka augstākās izglītības pieejamība ir slikta vai ļoti slikta, savukārt par vidējo izglītību šādu vērtējumu snieguši vien 4% aptaujāto. Lielākā daļa respondentu (64,6%) vidējās izglītības pieejamību vērtē kā labu vai ļoti labu, savukārt augstākās izglītības pieejamību kā ļoti labu vai labu vērtē 37,3% aptaujāto, liecina Rīgas Tālmācības vidusskolas izglītības kvalitātes indekss.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Liela daļa iedzīvotāju vēl nav aprīkojusi mājokļus ar dūmu detektoriem

Vairāk nekā trešdaļai iedzīvotāju jeb 36,9% vēl nav uzstādīti dūmu detektori, liecina nekustamo objektu pārvaldības, uzturēšanas un apsaimniekošanas uzņēmuma “Civinity” veiktā klientu aptauja. Lai gan dūmu detektoriem pēc Ugunsdrošības noteikumiem no 2020. gada 1. janvāra būtu jābūt jau uzstādītiem, vērā ņemama respondentu daļa (21,6%) ir atlikusi detektoru iegādi uz pēdējo brīdi.

Lasīt vairāk...

Aicina iedzīvotājus paust viedokli par ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifiem Babītē, Saulkrastos un Krimuldā

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) aicina iedzīvotājus paust viedokli par SIA “Babītes siltums” iesniegtajiem ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektiem. Lai uzklausītu iedzīvotāju viedokli, SPRK 10.janvārī plkst. 12.00 Babītes novada Kultūrizglītības centrā Piņķos organizē uzklausīšanas sanāksmi.

Lasīt vairāk...

Latviešu čelliste Margarita Balanas sevi piesaka kino pasaulē

2020.gada janvārī tiešsaistes platformās būs skatāma Margaritas Balanas pirmā mākslas īsfilma “Pianissimo”, kuras pamatā ir izcilā latviešu komponista Pētera Vaska skaņdarbs “Grāmata čellam”.  Īsfilmas idejas autore ir pati māksliniece. Tā tiks izrādīta uz lielajiem ekrāniem Londonā, kā arī aprīlī Pētera Vaska festivālā Cēsīs.

Lasīt vairāk...

Latvijas Ornitoloģijas biedrība par 2020.gada putnu izziņo zivju dzenīti

  • Publicēts Vide

Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) par 2020. gada putnu izvēlējusies zivju dzenīti (Alcedo atthis). Tā kā par upēs mītošajām putnu sugām, kāds ir arī zivju dzenītis, informācijas ir maz, šī suga ir izvēlēta par gada putnu. Tas ir aicinājums ikvienam izpētīt upes, portālā Dabasdati.lv reģistrējot gan zivju dzenīša, gan citu putnu novērojumus.

Lasīt vairāk...

Ceļu stāvokli un transporta kvalitāti negatīvi vērtē 62,1% uzņēmēju, Pierīgā – 77%

Tehnoloģisko un infrastruktūras faktoru ietekme uz uzņēmējdarbības attīstību ir ļoti būtiska, tomēr lielākā daļa jeb 62,1% uzņēmēju vietējā un starptautiskā transporta kvalitāti, kā arī ceļu stāvokli Latvijā novērtējuši kā drīzāk sliktu vai ļoti sliktu, savukārt, 34,4% – kā drīzāk labu vai ļoti labu, liecina “”Turības” Biznesa indeksa” dati. Kopumā uzņēmēji šim biznesa vidi ietekmējošam faktoram snieguši negatīvu vērtējumu (indekss -19,6).

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.