Menu
 

Piektdiena, 31 Janvāris 2020

Imants Robežnieks: Mana dzīve bijusi Dieva un likteņa vadīti kūleņi

Pirms trīspadsmit gadiem atklātajā Kokļu būves centrā, kas paslēpies aiz Pārdaugavas bibliotēkas un mūzikas skolas, smaržo pēc koka un līmes. Te goda vietā novietota “Latvijas lepnuma” balva, kuru kokļu meistars Imants Robežnieks saņēma pirms četriem gadiem, un arī fotogrāfija kopā ar eksprezidentu Raimondu Vējoni, kurā meistars iemūžināts, saņemot Triju Zvaigžņu ordeni.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Latvijas IKP izaugsme šobrīd ir zemākā kopš 2016. gada

Pērn gada nogalē Latvijas ekonomikas izaugsmes tempi turpināja samazināties un Latvijas IKP izaugsme šobrīd ir zemākā kopš 2016. gada. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētais pirmais novērtējums, pērnā gada pēdējā ceturksnī Latvijas ekonomika augusi vien par 1,1% salīdzinājumā ar 2018. gada nogali, savukārt 2019. gadā kopumā Latvijas ekonomika augusi par 2,1%.

Lasīt vairāk...

Satraukums par divu Latvijas iedzīvotāju iespējamu inficēšanos ar koronavīrusu izrādījies nepamatots

Kādam Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) ārsta palīgam radušās bažas par divu Latvijas iedzīvotāju iespējamu inficēšanos ar jauno koronavīrusu, taču satraukums izrādījies pilnībā nepamatots, piektdien preses konferencē pastāstīja Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcas (RAKUS) Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs.

Lasīt vairāk...

Piena alternatīvas: uztura zinātniece atklāj, kāpēc izvēlēties augu valsts dzērienus

Gluži tāpat kā modē, mākslā un jebkurā citā jomā, arī pārtikas nozarē valda dažādas tendences, kas pastāvīgi mainās. Taču ir daļa no tām, kas, laikam ejot, kļūst tikai populārākas – tā pēdējos gados par daudzu cilvēku ikdienas neatņemamu sastāvdaļu ir kļuvis augu valsts uzturs, tai skaitā arī augu izcelsmes “piens”. Arvien biežāk cilvēki izvēlas uzturā lietot mandeļu, kokosriekstu, rīsu, sojas, auzu un citus augu valsts produktu dzērienus, un tam par iemeslu ir dažādi apsvērumi.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.