Menu
 

Otrdiena, 21 Janvāris 2020

Politologs: Iedzīvotāji neizprot jēgu parakstu vākšanai par pašvaldību ārkārtas vēlēšanu regulējuma referendumu

Jautājumu par izmaiņām pašvaldību ārkārtas vēlēšanu regulējumā iedzīvotāji drīzāk uztver kā politisku attiecību kārtošanu, kam nav saistības ar ikdienu, tā aģentūrai LETA iedzīvotāju zemo aktivitāti parakstu vākšanā komentēja Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes dekāns Jānis Ikstens.

Lasīt vairāk...

Šogad programmā "Latvijas skolas soma" piedalīsies vairāk nekā 231 tūkstotis skolēnu

Turpinoties programmai "Latvijas skolas soma", šogad valsts finansējums Latvijas iepazīšanai mākslas un kultūras norisēs nodrošināts vairāk nekā 231 tūkstotim skolas vecuma bērnu un jauniešu. To paredz 21. janvārī apstiprinātie Ministru kabineta noteikumi par programmas "Latvijas skolas soma" ieviešanu un finansējuma sadalījumu šim gadam, informē Latvijas valsts simtgades biroja vadītāja Linda Pastare.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ropažos. Vai ilgojaties pēc sniega un ziemas?

Jaunākās laika prognozes sola, ka janvāra beigās un februāra sākumā sagaidīsim nedaudz ziemīgāku laiku, proti, gaisa temperatūra naktīs noslīdēs zem nulles atzīmes, taču īsti ziemai raksturīgi laika apstākļi tuvākajās nedēļās netiek solīti. Turklāt arī februāris siltuma ziņā neatpalikšot no decembra un janvāra. Arī "Rīgas Apriņķa Avīzes" aptaujātie cilvēki uz īstu ziemu vairs necer un atzīst, ka veltīga esot bijusi gatavošanās salam – iepirktas ziemas drēbes un apavi. Autovadītāji smejoties saka, ka velti esot tērēta nauda automašīnas ziemas riepām. Taču daži ar netipiski silto laiku ir apmierināti.

Lasīt vairāk...

Eksperte: Desmitgade Latvijas ekonomikā iesākas lēnīgi un riskanti

Latvijas ekonomika iepriekšējo desmitgadi noslēgusi ar ne visai iepriecinošu izaugsmes tempu. Lai gan īstermiņa dati pasaulē pēdējā laikā norāda uz situācijas stabilizāciju, prognozes liecina, ka diemžēl ne pasaulē, ne pašmājās arī šī desmitgade neiesāksies ar strauju ekonomikas uzrāvienu. "Swedbank" prognozē ļoti piezemētu Latvijas tautsaimniecības izaugsmi 2,2% apmērā, kas šogad, līdzīgi kā 2019. gadā, balstīsies uz privāto patēriņu. Gaidām, ka izaugsme sasparosies tuvāk šī gada otrajai pusei un nosacītu atgūšanos redzēsim 2021. gadā. Negatīvie riski gan pasaules, gan Latvijas ekonomikai šogad saglabājas augsti.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Puse iedzīvotāju uzskata, ka valsts autoceļu būvdarbu kvalitāte ir uzlabojusies

Puse jeb 50% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka pēdējo piecu gadu laikā ārpus apdzīvotām vietām esošo valsts autoceļu būvdarbu kvalitāte kopumā ir uzlabojusies, par to liecina pētījumu centra “SKDS” veiktās Latvijas iedzīvotāju aptaujas rezultāti. 43% respondentu uzskata, ka būvdarbu kvalitāte ir nedaudz uzlabojusies, savukārt 7% aptaujāto uzskata, ka tā uzlabojusies ievērojami.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.