Menu
 

Otrdiena, 14 Janvāris 2020

Tuvojas skolēnu konkursa "Gribu būt mobils" pusfināli

No 16. janvāra līdz 6. februārim Latvijā sāksies Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) konkursa "Gribu būt mobils" pusfināli, kurā piedalīsies katra reģiona 10 labākās komandas. Tas būs konkursa 2. posms. Pirmajā, neklātienes, posmā savas zināšanas un prasmes pārbaudīja teju 500 jauniešu komandas no visiem Latvijas novadiem.

Lasīt vairāk...

Trīs radošas receptes, kā izmantot pāri palikušo maizi

Pārtika ir viena no lielākajām izdevumu pozīcijām mūsu ikdienas budžetā, taču par spīti tam Eiropas Savienībā vidēji viens cilvēks gadā izmet 173 kilogramus pārtikas. Tādēļ ir nepieciešams mainīt pārtikas lietošanas paradumus, un gada sākums ir lielisks atskaites punkts, lai sāktu piepildīt apņemšanos – jēgpilnāku pārtikas produktu izmantošanu tā, lai pēc iespējas vairāk no iegādātā tiek izlietots, nevis izmests. Maize, kā zināms, ir goda vietā katra Latvijas iedzīvotāja mājās, taču bieži gadās, ka nopirkto maizi nepagūstam izlietot. Kā no tā izvairīties?

Lasīt vairāk...

Sākusies pieteikšanas ikgadējai "Ēnu dienai"

No 14. janvāra skolēniem ir iespēja pieteikties ikgadējai “Junior Achievement Latvia” (“JA Latvia”) karjeras izglītības programmai “Ēnu diena”. Šogad tā norisināsies 12. februārī. Šī gada “Ēnu dienas” tēma – perspektīvās profesijas, kuras nākotnē saskaņā ar šī brīža darba tirgus prognozēm būs pieprasītākas nekā tajās pieejamo speciālistu skaits. Pamatā tās ir profesijas tādās nozarēs kā dabas zinātnes, matemātika, informācijas tehnoloģijas, inženierzinātnes, ražošana, būvniecība un veselības aprūpe, informē JA Latvia projekta “Ēnu diena” vadītāja Linda Volāne.

Lasīt vairāk...

No "Rīgas satiksmes" valdes atsaukts Jakrins un amatu atstājusi Epalte-Drulle

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" padome 14. janvārī, norādot uz reputācijas riskiem, no uzņēmuma valdes locekļa amata atsaukusi Emīlu Jakrinu, savukārt atlūgumu iesniegusi valdes locekle Elīna Epalte-Drulle, un šis atlūgums jau ir pieņemts, aģentūrai LETA pavēstīja uzņēmuma pārstāve Baiba Bartaševiča. Tādējādi "Rīgas satiksmes" valde tagad darbosies trīs cilvēku sastāvā - Džineta Innusa, Jānis Golubevs un Inga Krūkle.

Lasīt vairāk...

Izrāde "Slaktiņa dievs" ceļo pa Latvijas skatuvēm, tostarp uz Siguldu

Latvijas Nacionālā teātra ģimenes konfliktkomēdija – Jasmīnas Rezā "Slaktiņa dievs" – šopavasar dodas viesizrādēs uz Limbažiem (14.01.), Cēsīm (23.01.), Jelgavu (26.01.), Ogri (14.02.), Siguldu (16.02.), Kuldīgu (21.02.), Talsiem (8.03.) un Liepāju (18.04.), informē Nacionālā teātra mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča.

Lasīt vairāk...

Salaspilieši triumfē Baltijas Frisbija čempionu kausā

  • Publicēts Sports

11. un 12. janvārī Ogrē notika sestais Baltijas Frisbija čempionu kausa telpās izcīņas turnīrs. Vīriešu komandu divīzijā, tieši tāpat kā visus piecus iepriekšējos gadus, arī šoreiz uzvarēja Salaspils komanda "Wild Things". Sieviešu komandu divīzijā četrkārtējai šī turnīra uzvarētājai "Salaspils FK" otro reizi pēc kārtas nācās samierināties ar otro vietu, toties salaspilietes saņēma Spēles gara balvu, kas frisbijistu aprindās kotējas teju tikpat augstu kā čempionu kauss.

Lasīt vairāk...

Piešķirts pašvaldības līdzfinansējums Mores kauju muzeja teritorijas labiekārtošanai

Lai labiekārtotu sabiedriski pieejamu brīvdabas teritoriju pie Mores kauju muzeja, uzlabojot vietējo iedzīvotāju un tūristu vidi atpūtai pie dabas, telpu publisko pasākumu organizēšanai, kā arī nodrošinot atpūtas veidu piedāvājuma daudzveidību, Siguldas novada pašvaldība lēmusi par līdzfinansējuma piešķiršanu projektam “Brīvdabas teritorijas pie Mores kauju muzeja labiekārtošana” 3000 eiro apmērā.

Lasīt vairāk...

"Ādažu čipsu" ražotnē tagad izmanto tikai saulespuķu eļļu

Turpinot īstenot ilgtspējas stratēģiju, “Orkla Latvija” no 2020. gada sākuma “Ādažu čipsu” ražotnē izmanto tikai saulespuķu eļļu. Jau kopš 2019. gada sākuma “Ādažu čipsu” kartupeļu čipsi tiek ražoti, izmantojot tikai saulespuķu eļļu, bet šā gada sākumā ir pilnībā paveikta pāreja uz saulespuķu eļļas izmantošanu arī sāļo uzkodu ražošanā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.