Menu
 

Pirmdiena, 20 Janvāris 2020

Dzērienu ražotāji un mazumtirdzniecības uzņēmumi sadarbosies depozīta sistēmas ieviešanai

Latvijas lielākie mazumtirdzniecības un dzērienu ražošanas uzņēmumus apvienojošas organizācijas pirmdien parakstījušas memorandu par gatavību sadarboties, lai sekmētu depozīta sistēmas ieviešanu. Memorands ir nozaru pirmais kopīgais solis, kas demonstrē iesaistīšanos depozīta sistēmas ieviešanā un kalpo kā sadarbības platforma ar iespēju pievienoties arī citām nozares pārstāvošām organizācijām.

Lasīt vairāk...

Asistenta atalgojums ir neliels, bet gandarījums liels

Decembris bija laiks, kad medijos biežāk nekā citkārt varēja lasīt stāstus par ģimenēm, kurās rūpējas par bērniem un pieaugušajiem ar invaliditāti. Lai atvieglotu šo ģimeņu ikdienu, valsts cilvēkiem ar smagu invaliditāti apmaksā divu veidu asistentu pakalpojumus. Viens ir asistents pašvaldībā, kas palīdz cilvēkam pārvietoties ārpus mājas, savukārt Izglītības un zinātnes ministrija nodrošina asistenta pakalpojumu izglītības iestādēs.

Lasīt vairāk...

No 22. janvāra Jūrmalas autobusu sarakstos būs vairākas izmaiņas

Ņemot vērā iedzīvotāju ierosinājumus salāgot sabiedriskā transporta maršrutus un kustības sarakstus, lai jūrmalniekiem būtu ērtāka nokļūšana uz savām darba vietām un iestādēm, kā arī iespējas pārsēsties no autobusa uz vilcienu, vairākos SIA “Jūrmalas autobusu satiksme” (JAS) apkalpotajos maršrutos no 22. janvāra mainīsies autobusu kustības saraksti.

Lasīt vairāk...

Par 2020.gada sēni izvēlēta smiltāju kaussēne

  • Publicēts Vide

Latvijas Mikologu biedrība par 2020.gada sēni izvēlējusies smiltāju kaussēni (Peziza ammophila). Latvijā un arī Lietuvā smiltāju kaussēne ir reti sastopama un aizsargājama. Latvijā tā konstatēta vismaz pusotrā desmitā vietu Baltijas jūras un Rīgas līča piekrastes smiltājos, informē Latvijas Mikologu biedrība.

Lasīt vairāk...

Eksperts: 73% lietotāju ir apmierināti ar virtuālo asistentu darbību

Šī gada pirmajās janvāra dienās darbu testa režīmā sāka Valsts ieņēmumu dienesta virtuālais asistents Toms, kuram nācās saskarties ne tikai ar jautājumiem par nodokļiem, bet arī skaidrot, vai viņam ir jūtas un vai viņam garšo baltmaize? Toms nav pirmais šāda veida “darbinieks” valsts iestādē, viņa “kolēģe” Una darbojas Uzņēmumu reģistrā jau vairāk nekā gadu, tomēr sabiedrībā aizvien vērojama tendence mēģināt “salauzt” čatbotu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.