Menu
 

Pirmdiena, 11 Februāris 2019

Finanšu ministrija: Komunālo pakalpojumu cenas janvārī veicināja inflācijas pieaugumu līdz 3%

Komunālo pakalpojumu cenas janvārī veicināja inflācijas pieaugumu līdz 3%, norādīja Finanšu ministrijā (FM). Pēc neliela inflācijas palēninājuma pērnā gada nogalē, kad patēriņa cenu kāpums decembrī, salīdzinot ar iepriekšējiem mēnešiem, piebremzējās un sasniedza 2,6% gada griezumā, mājsaimniecību patēriņa cenu pieaugums šā gada janvārī atkal paātrinājās.

Lasīt vairāk...

Kā sokas sociālās aprūpes dienestiem Pierīgas novados

Pierīgā ir ļoti daudz iedzīvotāju, arī veco cilvēku ir daudz. Ne visiem vecumdienās pietiek spēka, veselības un iespēju sevi aprūpēt pašiem, sevišķi, ja nav tuvinieku atbalsta. Ir sirmgalvji, kuri smagā veselības stāvokļa dēļ mūža nogali pavada ilgstošas sociālās aprūpes centrā vai pansionātā. Kā sokas sociālās aprūpes dienestiem Pierīgas novados?

Lasīt vairāk...

Sociālie darbinieki šogad nesaņems piemaksas no valsts budžeta par darbu ar ģimenēm un bērniem

Sociālie darbinieki piemaksas no valsts budžeta par darbu ar ģimenēm un bērniem šogad nesaņems, aģentūra LETA uzzināja Labklājības ministrijā (LM). Lai nodrošinātu sociālajiem darbiniekiem piemaksas par darbu ar ģimenēm un bērniem, pērn tika piešķirta valsts mērķdotācija pašvaldībām 898 000 eiro apmērā. Tomēr šogad piemaksas par darbu ar bērniem, vismaz no valsts budžeta, netiks nodrošinātas.

Lasīt vairāk...

Siguldas pašvaldība 11 kultūras projektu realizēšanai sadala 18 700 eiro

Noslēdzies Siguldas novada pašvaldības kultūras projektu finansēšanas konkurss, kurā saņemti 24 pieteikumi, bet atbalstīti 11 projekti, piešķirot atbalsta finansējumu 18 700 eiro apmērā. Projektu konkursa mērķis bija veidot labvēlīgus nosacījumus iedzīvotāju iniciatīvām un vietējās kopienas iesaistīšanai kultūras piedāvājumu radīšanā un patēriņā.

Lasīt vairāk...

Sazinoties ar glābšanas dienestiem mobilajā lietotnē “Mana drošība”, automātiski tiks nosūtītas arī ziņas sūtītāja koordinātas

Lai nodrošinātu operatīvu saziņu ar glābšanas dienestiem arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, piemēram, runas traucējumiem, vai gadījumos, kad nav iespējas ārkārtas situācijās veikt zvanu uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112, Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs sadarbībā ar Valsts policiju un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu ir veicis mobilās lietotnes “Mana drošība” pilnveidi.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Patēriņa cenas Latvijā šogad varētu palielināties par 2,5%

Latvijā turpinās mērens patēriņa cenu kāpums un šī gada janvārī patēriņa cenas Latvijā palielinājušās par 3% salīdzinājumā ar iepriekšējo, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija. Līdz ar to janvārī inflācijas līmenis Latvijā ir nedaudz palielinājies salīdzinājumā ar decembri, lai gan Lietuvā, Igaunijā un eirozonā šobrīd vērojamas pretējas tendences un inflācijas temps tur mazinās.

Lasīt vairāk...

Komentārs. Mēs to gribējām

Biju pie frizieres. Zinot manu nodarbošanos, parasti mēs runājamies par notikumiem valstī, apspriežam aktualitātes. Šoreiz, man jau promejot, viņa vien noteica: “Ai, nesanāca par politiku parunāt! Bet nav jau patiesībā par ko. Tas ir viens vienīgs cirks.” Tieši todien tika nobalsots, ka no partijas izslēdzams Aldis Gobzems. Vēl pirms mēneša viņš bija šīs pašas partijas – “KPV LV” – premjera amata kandidāts!

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.