Menu
 

Trešdiena, 27 Februāris 2019

Karikatūra. Dzīres vēlēšanu komisijā

Valdību veidojošās partijas apdomā iespēju nomainīt ilggadējo Centrālās vēlēšanu komisijas vadītāju Arni Cimdaru. Piemēram, partiju apvienība “Attīstībai/Par!” paziņojusi, ka rosinās Cimdara vietā izraudzīties jaunu vadītāju, kurš būtu nepolitisks profesionālis. Par šo “nepolitisko profesionāli” apvienība atzinusi saviem saimniekiem – algas maksātājiem – vienmēr klausīgo un čaklo Diānu Kurpnieci.

Lasīt vairāk...

Izglītības vēsturniece: Pedagogiem patiesi ir, ar ko lepoties

Pēdējā laikā izglītības politikas veidotāju sarunās, kā arī sabiedrībā un plašsaziņas līdzekļos izskan jautājums par pedagoga profesijas prestiža paaugstināšanu. Lai gan par profesijas prestižu pārsvarā tiek runāts tieši atalgojuma kontekstā, tas ir tikai viens no kritērijiem. Prestižu veido profesijas priekšvēsture, izglītība, kontroles pakāpe, sociālās drošības izjūta un, protams, arī atalgojums.

Lasīt vairāk...

Kā palīdzēt organismam atgūties pēc antibiotiku lietošanas? Iesaka farmaceite

Antibiotikas ir viens no spožākajiem atklājumiem medicīnas vēsturē, un joprojām daudzās situācijās vienīgais risinājums infekcijas slimību novēršanai, piemēram, gripai, angīnai, bronhītam. Tās spēj efektīvi iznīcināt baktērijas, kas izraisa saslimšanas, taču vienlaikus arī nogalina labās baktērijas, kas nepieciešamas normālai organisma funkcionēšanai.

Lasīt vairāk...

Ropažu novadā noteikti "333 Ziemas kausa" sezonas uzvarētāji

  • Publicēts Sports

“333 Ziemas kausa” 2018./2019. gada sezona sporta kompleksā “333” Ropažu novadā noslēgusies ar “Uniroyal” klasiskā formāta posmu, un mainīgos laikapstākļos noskaidroti kopvērtējuma uzvarētāji. Priekšpiedziņas (2WD) klasē PRO (profesionāļu) grupā uz pirmā pjedestāla pakāpiena sezonas kopvērtējumā Mareks Matvejevs, AM (amatieru) grupā – Māris Rūdiens.

Lasīt vairāk...

Pētījums: iedzīvotāji labprāt eksperimentē ar jaunām garšām

Uzlabojoties sabiedrības zināšanām par veselīgu uzturu, iedzīvotājiem arvien svarīgāka ir svaigu, kvalitatīvu produktu iegāde un mājās gatavots ēdiens. Gandrīz divas trešdaļas Latvijas iedzīvotāju labprāt gatavo ēdienu, un, lai gan kā visiecienītāko norādījuši Latvijas tradicionālo virtuvi, 70% aptaujāto, gatavojot ēdienu, labprāt eksperimentē vai vismaz reizi pa reizei izmēģina ko jaunu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.