Menu
 

Piektdiena, 08 Februāris 2019

Sāk darboties jauna zāļu drošuma pārbaudes sistēma

Sestdien, 9. februārī Latvijā sāk darboties jauna zāļu drošuma pārbaudes jeb verifikācijas sistēma, lai novērstu risku, ka pacientiem tiek pārdotas vai izlietotas viltotas zāles. Jaunās sistēmas darbības pamatprincips ir, ka katru zāļu paciņu jau ražošanas procesā marķē ar unikālu kodu, un šis kods tiek pārbaudīts tieši pirms zāļu pārdošanas aptiekā vai izlietošanas ārstniecības iestādē.

Lasīt vairāk...

Kaspars Gerhards: Latvieši ir spējīgi uzņēmēji

Līdz ar Krišjāņa Kariņa valdības izveidošanu ministru amatus ieguvuši politikā un valsts pārvaldē līdz šim nebijuši cilvēki, tomēr ir ministri, kas saglabājuši iepriekšējo amatu. Ir arī tādi, kas ministra amatu pildījuši citās nozarēs. Viens no tiem ir Kaspars Gerhards, kurš iepriekšējā Saeimas sasaukumā bija vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, bet šajā ir apstiprināts zemkopības ministra amatā. Sarunā ar jauno Zemkopības ministrijas vadītāju «Kodols» skaidroja, kāda ir viņa personiskā, ar lauksaimniecību saistītā pieredze, vai latvieši joprojām ir zemnieku tauta un kas satrauc reģionos dzīvojošos uzņēmējus.

Lasīt vairāk...

Apbalvoti Ķekavas novada Ziemassvētku rotājumu konkursa uzvarētāji

7.februārī Depkina muižā norisinājās rotājumu konkursa “Uzmirdzi Ķekavas novadā 2018” apbalvošanas pasākums, kurā godināti 23 Ķekavas novada konkursa dalībnieki sešās nominācijās. Svinīgajā ceremonijā divās nominācijās – “Iedzīvotāju simpātija” un “Uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu logi un skatlogi” – uzvarētāja laurus plūca privātā pamatskola “Gaismas tilts 97”. Savukārt uzvaru uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu kategorijā jau otro gadu pēc kārtas guva Depkina muiža Rāmavā.

Lasīt vairāk...

Deputāti: Iekļaujošajai izglītībai jāpalīdz bērniem ar īpašām vajadzībām realizēt savu potenciālu

Saeimas deputāti piektdien diskutēja par iekļaujošās izglītības izaicinājumiem bērnu ar īpašām vajadzībām attīstībai. Kā Saeimā notiekošajā ekspertu darba seminārā “Iekļaujošās izglītības nodrošināšana bērniem ar īpašām vajadzībām” uzsvēra parlamentārieši, izglītībai jāpalīdz bērniem pilnveidoties un realizēt savu potenciālu.

Lasīt vairāk...

Eksperte: Uzturvielu trūkums organismā var būt bīstams dzīvībai

Pēdējā laikā ļoti aktuāla problēma visā pasaulē ir aptaukošanās, kas rada nelabvēlīgas sekas veselībai, taču gluži pretēja problēma, par kuru nepamatoti aizmirst, ir malnutrīcija, ko izraisa nepietiekams vai nepareizi izvēlēts uzturs vai slimība. Tas rada nozīmīgas ķermeņa masas un audu izmaiņas, līdz ar to nelabvēlīgi ietekmējot veselību un slimnieka atveseļošanos.

Lasīt vairāk...

Siguldā un Ādažos viesosies "Māsa Kerija"

Raimonda Paula un Jāņa Petera skaistākais kopdarbs “Māsa Kerija”, kas šogad atzīmē 40 gadu jubileju, kopš pirmās tikšanās ar skatītājiem, režisora Valda Lūriņa un horeogrāfa Alberta Kivlenieka tandēmā pārtapusi jaunā iestudējumā, kurā noteicošā būs mūzikas un dejas valodas sintēze.

Lasīt vairāk...

Māris Zanders. "Dzeltenās vestes" un uzvalki

Laiku pa laikam, kad mēģinu saprast “KPV LV” notiekošo, pats sev jautāju, vai pārāk nesarežģīju tēmu. Proti, vai lieki nemeklēju kādas politisko kustību vēstures likumsakarības tur, kur vienkārši ir personāliju konflikts. Un līdz ar to, vai vispār par skandalēšanu “KPV LV” rindās ir vērts runāt.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.