Menu
 

Otrdiena, 19 Februāris 2019

Notāru dienās stāstīs par nākotnes pilnvarojuma nozīmi

Ko katrs no mums var izdarīt jau tagad, domājot par savu nākotni un to, kā neizlaist grožus no rokām, kad runa ir par svarīgiem lēmumiem attiecībā uz īpašumu, saimniecību, ģimeni? Šādam tematam šogad būs veltītas kārtējās Notāru dienas, kas noritēs 26. un 27. februārī. Tajās galvenais uzsvars tiks likts uz nākotnes pilnvarojuma nozīmi un tā sniegtajām iespējām, cilvēkam domājot par savu dzīvi un plānojot to ilgtermiņā, informē Latvijas Zvērinātu notāru padomes komunikācijas vadītāja Liene Krīvena.

Lasīt vairāk...

Foto: Siguldā pirmizrādi piedzīvo dejas un mūzikas izrāde "Māsa Kerija"

Pirmo tikšanos ar skatītājiem kultūras centrā “Siguldas devons” piedzīvojis atjaunotais Raimonda Paula un Jāņa Petera skaistākais kopdarbs “Māsa Kerija”. Emocionāli jaudīgā mūzikas un dejas izrāde tapusi Valda Lūriņa režijā un Alberta Kivlenieka horeogrāfijā. Kerijas, Herstvuda un Druē mīlas trīsstūri uz skatuves izdzīvo Kristīna Zaharova, Rihards Lepers un Normunds Rutulis, bet stāstu papildina profesionālu dejotāju grupa.

Lasīt vairāk...

Skolēnus aicinās izzināt dažādus tautastērpus, tostarp Vangažos

“Sprīdīša skola” aicina mazākumtautību bērnus uz nodarbībām “Tautastērpi Latvijā”, lai meklētu un atrastu līdzīgo un atšķirīgo latviešu un Latvijā dzīvojošo tautu kultūrā un tradīcijās. Plašāk iepazīt tautastērpu vēsturi un to valkāšanas tradīcijas 2019. gada 22. februārī būs iespēja Jelgavas 5. vidusskolas, 1. martā – Vangažu vidusskolas un 8. martā – Rīgas Rīnūžu vidusskolas skolēniem.

Lasīt vairāk...

Seminārā Jūrmalā izstrādās priekšlikumus piekrastes viedajai attīstībai

Lai labāk apzinātu piekrastes teritorijas attīstības potenciālu un attīstības virzienus, šī gada 20. februārī plkst.10.00 “Amber Sea Hotel & Spa” Jūrmalā notiks koprades seminārs, kurā kopā ar pašvaldību ekspertiem un organizācijām tiks izstrādāti priekšlikumi piekrastes kā atsevišķas mērķteritorijas attīstībai jaunā Nacionālā attīstības plāna 2021.–2027. gadam kontekstā.

Lasīt vairāk...

Mārupes vidusskolai piešķir valsts ģimnāzijas statusu

Ministru kabinets šajā otrdienā piekrita Mārupes vidusskolai piešķirt valsts ģimnāzijas statusu. Pašlaik valsts ģimnāziju tīkls nav pietiekami attīstīts visā Latvijas teritorijā, uzskata Izglītības un zinātnes ministrija (IZM). Piešķirot Mārupes vidusskolai valsts ģimnāzijas statusu, tiks panākta arī valsts ģimnāziju pieejamības un to tīkla palielināšana Rīgas reģionā.

Lasīt vairāk...

Vērtīgie atradumi "Rail Baltica" trases teritorijā

Latvijas kultūrvēsturē ir veikts vēl nebijuša apjoma darbs – kultūras vērtību izpēte visā "Rail Baltica" trases garumā Latvijā. 2018. gada nogalē tika pabeigti kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanas lauka darbi. Veiktie atklājumi ir vērtīgi, tomēr kultūrvēsturisko vērtību dēļ "Rail Baltica" trases novietojums netiks mainīts.

Lasīt vairāk...

Foto: Valdlaučos noslēgusies "Veselības centra 4" filiāles izveides otrā kārta

Noslēgusies SIA ''Veselības centrs 4'' filiāles ''Valdlauči'' izveides otrā kārta, un 15. februārī notika filiāles svinīgā atklāšana, kurā piedalījās SIA ''Veselības centrs 4'' valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds, Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire un uzņēmējs Atis Sausnītis. Modernais daudzprofilu medicīnas centrs ''Valdlauči'' tapis, sadarbojoties SIA ''Veselības centrs 4'', veikalam ''Top'' un Ķekavas novada domei.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.