Menu
 

Pirmdiena, 27 Aprīlis 2020

RSU profesors: Pagurums no distancēšanās ir bīstams

Lai arī samazināt jaunā koronavīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 izplatību iespējams, sociāli distancējoties, iedzīvotajiem var rasties pagurums no distancēšanās, un tas ir bīstami, aģentūrai LETA pauda Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras vadītājs profesors Ģirts Briģis.

Lasīt vairāk...

Siguldas novada pašvaldības policija atsākusi velopatruļas

Pašvaldības policija Siguldas novadā atsākusi velopatruļas – izmantojot videi draudzīgu pārvietošanās veidu, policijas inspektori var ērtāk apsekot teritorijas, kur ikdienā nav iespējams piekļūt ar autotransportu, piemēram, parkus un namu pagalmus. Pašvaldībā norāda, ka velopatruļas atbilstošos laikapstākļos notiek ik dienu un tās turpināsies līdz pat rudenim.​

Lasīt vairāk...

Ādažu sapņu komanda

“Kad iesim ārā? Kad skriesim?” priecīgi satraukti uzlūkojot viņu, ar acu skatu jautā Heimī ikreiz, kad ierauga, ka viņš ir paņēmis sporta ekipējumu un Heimī bļodas un nes tās lejā. Tad Heimī aši skrien pie loga skatīties, kā viņš visas lietas sakrāmē auto. Tā ir zīme, ka viņi abi tiešām dosies ceļā, lai pēc tam skrietu! Skrietu, skrietu, skrietu! Sacensībās ar vidējo ātrumu 32 km stundā, bet ātruma treniņos ar 36–40 km stundā.

Lasīt vairāk...

Policija noķer steidzīgu autovadītāju, kuru pieviļ video spēlēs gūtās prasmes

Naktī no svētdienas uz pirmdienu, patrulējot uz Jūrmalas šosejas, Valsts policijas Rīgas Ceļu policijas bataljona inspektori fiksēja automašīnu “Toyota Corolla”, kas virzienā no Jūrmalas uz Rīgu brauca ar vismaz divreiz lielāku ātrumu nekā atļauts – vietā, kur atļautais ātrums ir 70 km/h, automašīnas vadītājs brauca ar 150 km/h. Likumsargi, pamanot šo automašīnu, sāka sekot tai.

Lasīt vairāk...

Kultūras ministrija valdībā prasīs kompensāciju par Covid-19 dēļ nenotikušajiem kultūras pasākumiem

Kultūras ministrija (KM) valdībā prasīs izmaksāt zaudējumu kompensāciju par Covid-19 krīzes dēļ nenotikušajiem vai atceltajiem kultūras pasākumiem, pirmdien videokonferencē "Par pieņemtajiem lēmumiem kultūras nozarē Covid-19 izplatības ierobežošanā un plānoto turpmāko rīcību ierobežojumu mazināšanā" pauda KM valsts sekretāre Dace Vilsone.

Lasīt vairāk...

Pusgada laikā iedzīvotāji tekstila šķirošanas konteineros novietojuši 108,5 tonnas apģērba

  • Publicēts Vide

Lai paplašinātu tekstila materiālu šķirošanas un atkārtotas izmantošanas iespējas, AS “Latvijas Zaļais punkts” sadarbībā ar vides apsaimniekošanas uzņēmumu SIA “Eco Baltia vide” no aizvadītā gada septembra līdz šī gada februārim īstenoja tekstila šķirošanas pilotprojektu. Sešos mēnešos savākts būtisks apjoms tekstila izstrādājumu – 108,5 tonnas apģērba, apavu un mājas tekstila.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.