Menu
 

Piektdiena, 17 Aprīlis 2020

Triju automašīnu sadursmē Olaines novadā gājis bojā vīrietis, policija lūdz atsaukties aculieciniekus

Ceturtdien plkst. 13.45 uz Jelgavas šosejas Olaines novadā kāds vīrietis, vadot automašīnu “Renault”, iespējams, uzbrauca stāvošam transportlīdzeklim "Mercedes Benz", pēc kā, nobraucot no ceļa braucamas daļas, aizķēra blakus braucošo transportlīdzekli "Volkswagen Transporter". Ceļu satiksmes negadījumā automašīnas "Renault" vadītājs no gūtajām traumām mira.

Lasīt vairāk...

Skatē "Gada labākā būve Latvijā 2019" atzinību izpelnījušies deviņi objekti Pierīgā

Piektdien kļuvuši zināmi skates "Gada labākā būve Latvijā 2019" laureāti. Par Lielās balvas ieguvēju – 2019. gada izcilāko būvi – atzīta kultūrtelpa “Hanzas perons”, noliktavas pārbūve par ēku plašizklaides pasākumiem Hanzas ielā 16A Rīgā. Astoņās nominācijās atzinību izpelnījušies arī deviņi objekti Pierīgā.

Lasīt vairāk...

Aptauja Saulkrastos. Ko uzskatāt par būtiskāko krīzes situācijas pārvarēšanai?

Covid-19 izraisītās krīzes pārvarēšanā atbalstu iedzīvotājiem sniedz gan valsts institūcijas, gan pašvaldības. Tie var būt gan darba devēji, kuri turpina darbiniekiem izmaksāt algu arī samazināta darba apjoma apstākļos, tie var būt arī ģimenes locekļi, kuri palīdz ar pacietību un izpratni. Lielu atbalstu cits citam var sniegt arī savstarpēji nepazīstami līdzcilvēki. Katram ir nepieciešama atšķirīga palīdzība un citāds atbalsts.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Divas trešdaļas Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka koronavīrusa radītā situācija viņus ir būtiski ietekmējusi

Saskaņā ar pētījumu kompānijas “Kantar” “Covid-19 Barometra” jaunākajiem datiem, pasaulē pieaudzis cilvēku skaits, kas uzskata, ka pašreizējā situācija ietekmē viņu ikdienas dzīvi. Vairāk nekā puse cilvēku visā pasaulē (52%) atzīst, ka viņu ikdienas dzīvi skāruši koronavīrusa apstākļi. Latvijā 67% iedzīvotāju pauduši viedokli, ka Covid-19 situācija viņus būtiski ir ietekmējusi. Biežāk tā atzīst uzņēmumu vadītāji un augstākā līmeņa speciālisti.

Lasīt vairāk...

Siguldas 1. pamatskolā uzsākta rekonstrukcijas darbu noslēdzošā kārta

Siguldas 1. pamatskolā turpinās 2018. gadā uzsāktie rekonstrukcijas darbi, kuri tiek veikti trīs kārtās, pilnībā pārbūvējot un pielāgojot ēku mācību procesa veiksmīgai nodrošināšanai. Kā vēsta Siguldas novada pašvaldība, laikā, kad valstī izsludināta ārkārtējā situācija koronavīrusa Covid-19 izplatības dēļ un noteiktie ierobežojumi paredz skolēniem mācības nodrošināt attālināti, skolā savlaicīgāk uzsākta rekonstrukcijas darbu noslēdzošā kārta, kuras laikā tiks veikta ēkas fasādes un jumta siltināšana, otrā un trešā stāva pārbūve, kā arī labiekārtota skolas teritorija.

Lasīt vairāk...

Ķekavas novada pašvaldība izmaksā pirmos krīzes pabalstus iedzīvotājiem

Lai atbalstītu novada iedzīvotājus, kuri krīzes situācijā ir nonākuši grūtībās un nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības, Ķekavas novada pašvaldības Sociālais dienests piektdien izmaksā pirmos krīzes pabalstus 80 eiro mēnesī 15 novada iedzīvotājiem.  Šis pabalsts tiek izmaksāts personai vai katram ģimenes loceklim savu pamatvajadzību nodrošināšanai laikā, kamēr visā valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija sakarā ar Covid-19 izplatību un vienu mēnesi pēc ārkārtējās situācijas beigām.

Lasīt vairāk...

Juris Binde: Izglītības sistēmai jāiemāca strādāt patstāvīgi, radoši un nepārtraukti pilnveidojoties

Latvijas nākotnes izglītības sistēmai ir jāprot un jāspēj panākt, lai bērni un jaunieši spēj saglabāt interesi un motivāciju apgūt nebūt ne vieglos eksaktos priekšmetus. Domāju, ka mērķa sasniegšanai ir stingri jāievēro praktiskās pielietojamības princips, mācību procesā ļaujot redzēt, kāds rezultāts tiek iegūts, ja teoriju pielieto praksē.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.