Menu
 

Sestdiena, 25 Aprīlis 2020

RAKUS Tuberkulozes nodaļā pēc kontaktēšanās ar Covid-19 saslimušo karantīnā nonākušas 32 medicīnas personas

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Tuberkulozes ilgstošas ārstēšanas nodaļā pēc kontaktēšanās ar Covid-19 saslimušu pacientu karantīnā ir nonākušas 32 medicīnas personas un par slimnieka kontaktpersonām atzīti arī 24 pacienti, aģentūrai LETA pastāstīja RAKUS pārstāve Ilga Namniece.

Lasīt vairāk...

Kā bērnam radīt motivāciju mācīties un gūt prieku no zināšanu apguves

Motivācija ir svarīga gan pieaugušajiem, gan bērniem: tā iekustina, virza mūsu rīcību un notur uzmanību ilgākā laika posmā. Viena no dzīves jomām, kur bez motivācijas iztikt būs ļoti grūti, ir mācīšanās. Vēlēšanās mācīties ir jāatrod - īpaši tagad, kad bērniem mācību viela jāapgūst attālināti. Šobrīd mūsu atvasēm ir jāspēj sevi motivēt apsēsties pie mācību galda un apgūt skolotāju uzdoto vielu pašu spēkiem. Kā palīdzēt bērnam atrast motivāciju darīt to, kas jādara, un kā šo motivāciju nostiprināt?

Lasīt vairāk...

Palīdzība krīzes situācijā Pierīgā – Olaines un Ropažu novadā

Sniedzot atbalstu iedzīvotājiem ārkārtējās situācijas laikā, vairākums Pierīgas pašvaldību kā prioritāti minējušas mērķi nodrošināt atbalstu tām iedzīvotāju grupām, kuras ir maznodrošinātas, trūcīgas vai atrodas kādā riska grupā, piemēram, daudzbērnu ģimenes. Vienlaikus pašvaldības arī informē iedzīvotājus par iespējām atlikt vairākus maksājumus, piemēram, tiek pagarināti nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņi. "Rīgas Apriņķa Avīze" turpina publicēt apkopoto informāciju par to, kādus atbalsta pasākumus piedāvā Pierīgas pašvaldības.

Lasīt vairāk...

Farmaceite iesaka piecus vitamīniem bagātus dārzeņus ar ilgu derīguma termiņu

Pavasaris organismam vienmēr bijis pārbaudījums – pēc ziemas vitamīnu rezerves ir izsmeltas, tāpēc, lai atgūtos, svarīgi ievērot veselīgas ēšanas pamatprincipus. Šobrīd, atrodoties pašizolācijā, no vienas puses, ir iespēja vairāk kontrolēt uzņemtā ēdiena kvalitāti un taukvielas, jo ēdienreizes tiek gatavotas mājās, no otras puses, iegādājoties produktus ilgākam laikam, var būt izaicinājums atrast tādus, kam ir ilgs uzglabāšanas termiņš, bet tajā pašā laikā produkts ir vitamīniem bagāts un draudzīgs veselībai.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.