Menu
 

Piektdiena, 24 Aprīlis 2020

FM: Šogad būtiski augs valsts parāds un IKP var sarukt par 7%

Šajā gadā tiek prognozēts iekšzemes kopprodukta (IKP) kritums 7% apmērā, bet valdības parāds varētu pieaugt līdz 51,7% no IKP, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā (FM). Minētā prognoze izriet no FM sagatavotā Latvijas Stabilitātes programmas projekta 2020.–2023.gadam. Pēc FM prognozēm, nākamajos gados ekonomikas izaugsme pakāpeniski atjaunosies, IKP pieaugumam 2021.gadā veidojot 1% un 2022.gadā 3,5%.

Lasīt vairāk...

Valsts prezidents aicina sabiedrību ar mierīgu sirdi un reālu optimismu skatīties nākotnē

Atsaucoties uz tautasdziesmas rindām – "Liku bēdu zem akmeņa, pāri gāju dziedādama" –, Valsts prezidents Egils Levits aicina sabiedrību ar mierīgu sirdi un reālu optimismu skatīties nākotnē. Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, piektdien valsts pirmā amatpersona piedalījās tiešsaistes cilvēcības konferencē "Paliec mājās – paliec cilvēks!". 

Lasīt vairāk...

Palīdzība krīzes situācijā Pierīgā – Ikšķiles, Ķekavas un Babītes novadā

Sniedzot atbalstu iedzīvotājiem ārkārtējās situācijas laikā, vairākums Pierīgas pašvaldību kā prioritāti minējušas mērķi nodrošināt atbalstu tām iedzīvotāju grupām, kuras ir maznodrošinātas, trūcīgas vai atrodas kādā riska grupā, piemēram, daudzbērnu ģimenes. Vienlaikus pašvaldības arī informē iedzīvotājus par iespējām atlikt vairākus maksājumus, piemēram, tiek pagarināti nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņi. "Rīgas Apriņķa Avīze" turpina publicēt apkopoto informāciju par to, kādus atbalsta pasākumus piedāvā Pierīgas pašvaldības.

Lasīt vairāk...

Šogad kultūras pasākums "Baznīcu nakts" norisināsies tiešsaistē

Aicinot Latvijas iedzīvotājus palikt mājās ar mērķi ierobežot vīrusa Covid-19 izplatīšanos, "Baznīcu nakts" pirmo reizi notiks virtuālā vidē. Akcija "Apceļo baznīcas", kas šogad pirmo reizi tika plānota vienlaikus ar "Baznīcu nakti", sekojot līdzi valstī noteiktajiem pulcēšanās ierobežojumiem un rekomendācijām, tiek pārcelta uz nākamo gadu, informē "Baznīcu nakts" komandas pārstāve Baiba Špēra-Špora.

Lasīt vairāk...

Stacionārā miris vēl viens Covid-19 slimnieks

Aizvadītajā diennaktī stacionārā miris vēl viens Covid-19 slimnieks, līdz ar to kopumā Latvijā miruši 12 ar jauno koronavīrusu sasirgušie, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) jaunākie dati. Mirušais cilvēks bijis 75–80 gadus vecs un līdzās Covid-19 cīnījies ar vairākām hroniskām saslimšanām.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ikšķilē. Kādus ierobežojumus būtu nepieciešams atcelt?

Lai arī SARS-CoV-2 izraisītā slimība Covid-19 Eiropā prasījusi vairāk nekā 100 000 dzīvību, daļa valstu ir pārliecinātas, ka smagākā cīņa ar jauno koronavīrusu ir izcīnīta. Šonedēļ čehi, poļi, vācieši un norvēģi atvieglo martā ieviestos ierobežojumus. Arī Latvijā no šīs nedēļas daļēji tiek atjaunoti medicīnisko iestāžu ambulatorie un diagnostikas pakalpojumi. Atjaunoto medicīnisko pakalpojumu vidū ir valsts apmaksāts krūts vēža skrīnings (mamogrāfija), virkne izmeklējumu ar ģimenes ārsta nosūtījumu, vairāku ārstu-speciālistu primārās konsultācijas, zobārstu pakalpojumi.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.