Menu
 

Trešdiena, 29 Aprīlis 2020

Lietuva atceļ aizliegumu izbraukt no valsts; plāno no 10.maija ierobežotā apmērā atsākt regulārus pasažieru reisus

Lietuvas valdība trešdien nolēmusi atvieglot Covid-19 krīzes dēļ noteikto karantīnas režīmu, atkal atļaujot valsts pilsoņiem izbraukt pāri robežām, no 10.maija ierobežotā apmērā atsākt regulārus pasažieru lidmašīnu lidojumus, kā arī jau tuvākajā laikā atļaut nepārtikas preču tirdzniecību tirgos un organizēt nodarbības brīvā dabā, ievērojot nepieciešamos drošības noteikumus.

Lasīt vairāk...

Komentārs. Vīruss novārdzina nepārtikas tirgotājus, ceļ pārtikas un farmācijas pārdošanu

Gan valstī noteikto ierobežojumu dēl, gan piesardzības mudināta, sabiedrība kopumā ir kļuvusi mazāk mobila, izteikti vairāk laika pavadot mājās vai to tuvumā. Google mobilitātes pētījums apstiprina, ka iedzīvotāji daudz retāk dodas uz veikaliem. Turklāt krīzes apstākļos palielinās bažas par darba drošību un ienākumiem. Daļa strādājošo ir palikuši bez darba, kā rezultātā ienākumi ir samazinājušies.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Marta mazumtirdzniecības rādītāji neatspoguļo faktisko situāciju ekonomikā

Lai arī Latvijā jau vairāk nekā mēnesi ir izsludināts ārkārtas stāvoklis un daudzu nozaru darbība ir faktiski apturēt, martā Latvijas mazumtirdzniecībā fiksēts negaidīti mazs kritums. Salīdzinājumā ar 2019. gada martu mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā ir samazinājies tikai par 1,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotā informācija.

Lasīt vairāk...

Kā organizēt strādāšanu no mājām, ja ir suns?

Saistībā ar valstī izsludināto ārkārtas situāciju Covid-19 pandēmijas dēļ daudzu cilvēku ikdienā ieviesušās izmaiņas – darbs tiek organizēts attālināti, un ģimene vairāk laika pavada mājās. Kas būtu jāņem vērā, pielāgojot savu attālinātā darba ikdienu, ja mājās ir suns?

Lasīt vairāk...

Piņķos ekspluatācijā nodots "outlet" veikalu ciemats "Via Jurmala Outlet Village"

Būvniecības valsts kontroles birojs pieņēmis ekspluatācijā jauno "outlet" veikalu ciematu "Via Jurmala Outlet Village" Jaunajā ielā 12, Babītes novada Piņķos. Noslēdzies pirmais objekta būvniecības etaps, kura kopējā platība ir 13,5 tūkstoši kvadrātmetru. Šajā posmā plānots prezentēt aptuveni 100 modes zīmolus, vairākas kafejnīcas un restorānus, kā arī bērnu pilsētiņu.

Lasīt vairāk...

Foto: "Siguldas devons" viesojas mākslinieku darbnīcās

Šogad kultūras centrs “Siguldas devons” mākslas dienu laikā ļaus virtuāli ieskatīties gleznotāja Jāņa Purcena, mākslinieces Patricijas Brektes, kā arī metālmākslinieces Dinas Dubiņas darbnīcās. Siguldas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē pastāstīja, ka sociālo tīklu vietnē “Facebook” būs iespēja aplūkot mākslinieku ikdienas radošo dzīvi, sajust viņu brīvības sajūtu un māksliniecisko lidojumu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.