Menu
 

Trešdiena, 01 Aprīlis 2020

Perevoščikovs: Salīdzinot Covid-19 izplatību ar vairākumu Eiropas valstu, Latvijai iet krietni labāk

Ņemot vērā Latvijas apdzīvotības blīvumu un savlaicīgi ieviestos drošības pasākumus, Latvijas situācija koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības ierobežošanā uz vairuma Eiropas valstu fona ir krietni labāka, trešdien Latvijas Radio pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Lasīt vairāk...

Uzticības tālrunis 116111 gatavs palīdzēt ģimenēm, kas cieš no izjauktā dzīves ritma

Ārkārtējās situācijas laikā Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) īpaši aicina bērnus un vecākus izmantot Bērnu un pusaudžu uzticības tālruņa 116111 piedāvāto bezmaksas psiholoģisko palīdzību, kas ir pieejama visu diennakti. Krīzes laikā, kad izjaukts ierastais dzīves ritms un jāievēro dažādi ierobežojumi, daudzi izjūt spriedzi. Lai izvairītos no tās sekām, psihologa konsultācija ir viena no efektīvākajām metodēm, norāda VBTAI.

Lasīt vairāk...

Siguldiete Elīna Barreta: Arī šajā laikā socializēšanās ir nepieciešama (1.daļa)

Iespējams, grāmatnīcu plauktos esat pamanījuši nelielu, baltu grāmatu ar nosaukumu “Socializēšanās rokasgrāmata latvietim. Ko (kur, kāpēc, kam un kā) teikt?”. Grāmatas autore ir siguldiete Elīna Barreta, kura astoņus gadus dzīvoja un strādāja Anglijā. Atgriežoties mājās, latviešu savstarpējās saskarsmes īpatnības viņai iekritušas acīs jo īpaši un radusies doma par grāmatu.

Lasīt vairāk...

LNB digitalizēto grāmatu portāls – brīvā piekļuvē vismaz līdz 14.aprīlim

Līdz 14.aprīlim vai ilgāk – ja ārkārtējās situācijas laiks tiks pagarināt – ikvienam neatkarīgi no ģeogrāfiskās atrašanās vietas pieejams Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas (LNDB) grāmatu portāls gramatas.lndb.lv. Tajā lasāms ap 10 000 komerciālajā apritē neesošu grāmatu, kas izdotas no 16.gadsimta līdz 21.gadsimta sākumam.

Lasīt vairāk...

Zemkopības ministrija aicina rast darbu lauku saimniecībās un uzņēmumos

Ārkārtējās situācijas laikā, kad saslimšanas Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumu dēļ daļa cilvēku uz laiku ir zaudējusi darbu, Zemkopības ministrija aicina izmantot iespēju rast darbu lauku saimniecībās un uzņēmumos. Daļa Latvijas lauku saimniecību izjūt darba spēka trūkumu un piedāvā gan pastāvīgu, gan sezonas darbu dažādās lauksaimniecības nozarēs.

Lasīt vairāk...

Siguldas "Fischer" Slēpošanas centrs aicina pavadīt laiku meža trasēs

Siguldā pēc ziemas sezonas atjaunotas un attīrītas pie “Fischer” Slēpošanas centra esošās meža trases, kas vasaras sezonā tiek izmantotas gan sacensībām, gan treniņiem. Tagad tās tiek piedāvātas visiem interesentiem, kas vēlas pavadīt aktīvu laiku svaigā gaisā staigājot, nūjojot, skrienot vai braucot ar riteni, vienlaikus neaizmirstot ievērot sociālo distancēšanos un personīgo higiēnu, līdz ar to izturoties atbildīgi par savu un apkārtējo veselību.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.